Se caută profesori de liceu pentru programul de educaţie cinematografică Éducation à l’image

Redacția | 31 Aug 2016

Între 7 și 9 septembrie vor avea loc primele sesiuni de formare pentru profesori de liceu din cadrul Éducation à l’image, un program de educație cinematografică destinat liceenilor.

La începutul lui septembrie se demarează o nouă ediție a programului de educație cinematografică pentru liceeni Éducation à l’image. Acesta presupune sesiuni de formare pe teme de limbaj cinematografic pentru profesori, proiecții de film de artă la cinema pe tot parcursul anului școlar, discuții cu cineaști invitați și ateliere practice legate de profesiile din domeniul cinematografiei. În plus, profesorii au la dispoziție materiale pedagogice dedicate fiecăruia dintre filmele studiate.

Cum te înscrii: Profesorii care doresc să se înscrie în cadrul Éducation à l’image pot să o facă printr-un mail la oana@nextproject.ro, prin telefon la 0732 909 024 sau lăsând un mesaj pe pagina de Facebook NexT Film Education.

Sesiunile de formare pentru profesori vor fi susținute de către criticii de film Andrei Gorzo și Ionuț Mareș și regizorul Tudor Cristian Jurgiu și vor avea loc în datele de 7, 8 și 9 septembrie la Cinema Elvira Popescu. Filmele propuse anul acesta sunt Domnișoarele din Rocherfort (r: Jaques Demy), Oslo, 31 august (r: Joachim Trier) și O vară de neuitat (r: Lucian Pintilie).

***

Éducation à l’image este un program de educație cinematografică adresat profesorilor și elevilor de liceu din București, inițiat în 2009 de Ambasada Franței și organizat de NexT Film Education.

Pin It email