The Pitch la NexT: 5.000 de euro pentru scurtmetrajul tău

Redacția | 27 Feb 2014

Organizat de ShortsTV, canalul dedicat scurtmetrajelor, în parteneriat cu Romtelecom, The Pitch oferă șansa unei finanțări de 5.000 de euro pentru producția unui scurtmetraj.

Tinerii cineaști români au șansa să participe la un concurs nou de proiecte de scurtmetraj, The Pitch, în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT (3–7 aprilie). Concursul este găzduit anual de mai multe festivaluri importante, inclusiv de cel de la Cannes. Participanții trebuie să aibă cel puțin un film scurt în portofoliu și un proiect nou de scurtmetraj, cu un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute.

Înscrieri:15 și 23 martie.  
Candidatură: un sinopsis al filmului, concepția regizorală, bio-filmografia regizorului și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare.


Candidații acceptați vor fi invitați apoi la The Pitch, care va avea loc pe 3 aprilie, în cadrul Festivalului NexT. Fiecare participant va avea exact 2 minute și 15 secunde ca să își vândă ideea în fața camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate apoi pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineața de după susținerea lor, pe 4 aprilie. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri până duminică, 6 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul. Acesta va fi anunțat la gala de închidere a NexT, pe 7 aprilie.

Detalii despre înscriere
Regulamentul complet al concursului

În completarea concursului The Pitch, NexT organizează pentru prima dată NexT Short Film Market, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Duminică, 6 aprilie, cei selecționați la The Pitch vor avea, în plus, șansa să-și prezinte proiectele în fața a 20 de producători români și străini, în cadrul unei serii de întâlniri individuale. Cineaștii vor avea câte zece minute la dispoziție pentru a stabili contacte și a convinge producătorii de valoarea proiectelor lor. Printre producătorii invitați se numără Vicky Miha (Boo Productions, Grecia – compania care a produs două dintre cele mai premiate filme grecești recente, Dogtooth și Attenberg), Gábor Osváth (Filmfabriq Ltd., Ungaria), Konstantina Stavrianou (Graal S.A., Grecia), Yorgos Tsourgiannis (Horsefly Productions, Grecia) și Katya Trichkova (Contrast Films Ltd., Bulgaria).

***
Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediție va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro și Ceainăria Cărturești.

Pin It email