Zilele filmului coreean

Redacția | 14 Noi 2013

Între 15-17 noiembrie, Cinema Elvira Popescu găzduiește Zilele Filmului Coreean. În deschidere: In Another Country, în regia lui Hong Sang-soo, cu Isabelle Huppert.

Organizat de Ambasada Republicii Coreea, evenimentul aduce la Bucureşti câteva dintre cele mai interesante filme coreene de artă ale anului 2012, titluri premiate la festivaluri internaţionale de prestigiu, precum Cannes sau Veneţia.

Prezent în Competiția festivalului de la Cannes, în 2012, filmul lui Sang-soo Hong, Da-reun na-ra-e-seo / In another country este o colaborare inedită între regizorul coreean şi celebra actriţă franceză Isabelle Huppert, pe care o regăsim într-un triplu rol: trei personaje (fiecare cu istoria sa personală) întâlnesc în acelaşi loc, aceeași oameni, dar nu cu aceeași încărcătură emoțională și nici cu aceleași implicații. Într-o ţară care nu îi aparţine, Coreea de Sud, Anne a întâlnit, întâlneşte şi va întâlni pe o plajă turistică, obișnuiții locului, care o vor face să trăiască de fiecare dată o experienţă diferită, dar din ce în ce mai aproape de răspunsul spiritual pe care toate cele trei personaje interpretate de Huppert îl caută. Vineri, 15 noiembrie, ora 19.

Alte filme din festival:

- Aclamat la scenă deschisă după premiera de la Veneția, Pieta de Kim Ki-duk este o relatare despre vină, sacrificiu şi ispăşire. Filmul spune povestea unui bărbat violent care lucrează ca recuperator pentru o companie de împrumut financiar. Reunit pe neaşteptate cu mama care îl abandonase la naştere, cruzimea protagonistului „cedează”. Asemănând relația protagoniştilor cu Pietà, capodopera lui Michelangelo, Pieta este o alegorie dură despre capitalismul dus la extrem și modul în care acesta transformă relațiile umane. Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 19.

- The Weight, de Jeon Kyu-hwan, câştigătorul Premiului Queer Lion. Filmul îl are ca protagonist pe Jung, antrepenor de pompe funebre, dependent de medicamente din cauza artritei severe. Pentru el, viaţa la morgă devine un amalgam de evenimente la granița dintre realitate şi fantezie, iar cadavrele sunt modele şi prieteni pentru picturile sale, singura lui plăcere în viaţă. Într-o relaţie de dragoste şi ură cu fratele vitreg şi sub greutatea vieţii şi a morţii purtată de către cadavrele sale, cu care el se confruntă în fiecare zi, Jung îndură durere şi sete, precum o cămilă care traversează pustiul în tăcere. Calm, el pregăteşte cel mai mare şi ultimul cadou pentru fratele său. Duminică, 17 noiembrie, ora 18.


Biletele sunt disponibile la casieria cinematografului Elvira Popescu și pe eventbook.
Pin It email