Festivalul Filmului Francez: ediţie dedicată tinerilor cineaşti

Redacția | 30 Oct 2013

Festivalul Filmului Francez la București, 01-10 noiembrie 2013, Cinema Elvira Popescu

Cea de-a 17a ediție a Festivalului Filmului Francez stă sub semnul celei mai noi generații de regizori francezi, aflați la primul sau al doilea film al lor. Pentru prima oară în istoria festivalului, publicul este încurajat să voteze preferatul din cele 8 filme în Competiție, film care va câștiga premiul publicului TV5 Monde. În afara competiției, Festivalul mai cuprinde 5 secțiuni, dintre care Panorama – cele mai importante filme franceze ale anului 2013 (printre care La Vie d’Adèle – Palme d’Or 2013 și Camille Claudel 1915 – Marele Premiu al Juriului la Berlin 2013), Comedie – cele mai bune comedii ale anului trecut, Ecran Large – coproducții franco-române din ultimii doi ani și Cine junior – trei animații recente. Ultima secțiune, Retrospectiva, este dedicată anul acesta regizoarei-cult Claire Denis, cu o selecție de 6 titluri, de la primele sale filme până la filmografia recentă.

Invitații de anul acesta sunt tinerii cineaști Antoine Barraud (regizorul filmului Les Gouffres, secțiunea Competiție), Jean Denizot (regizorul filmului La Belle Vie, secțiunea Competiție) și jurnalistul Jean-Philippe Tessé (Cahiers du Cinema). Lor li se alătură Ionuț Teianu (scenarist și regizorul documentarului Afacerea Tănase, secțiunea Ecran Large), Vanina Vignal (regizoarea filmelor Stella și După Tăcere, secțiunea Ecran Large) și scriitorul și regizorul de teatru Virgil Tănase, personajul central al documentarului lui Ionuț Teianu.

Tinerii cinefili sunt la rândul lor privilegiați. În afară de abonamentele normale pentru toate filmele din competiție (8 filme la prețul de 50 RON) și pentru toate filmele din retrospectiva Claire Denis (6 filme la prețul de 30 RON), studenții beneficiază de abonamente la prețuri reduse: abonament competiție (8 filme la prețul de 30 RON) și abonament retrospectiva Claire Denis (6 filme la prețul de 20 RON), care pot fi achiziționate la casieria sălii de cinema.

Recomandări SUB25:

- Piesă de teatru, orgie, performance filmat, Les Rencontres d'Après Minuit este filmul indie prin excelență, pe care nu trebuie să-l rateze niciun hipster. Bonus: Niels Schneider, pe care mulți/e îl știu foarte bine din Les Amours Imaginaires (Duminică 3 noiembrie, ora 18)
- Camille Claudel 1915. Pentru Juliette Binoche, pentru Camille Claudel și pentru regizorul Bruno Dumont. Marele premiu al Juriului la Berlin. (Joi, 7 noiembrie, ora 20)
- Retrospectiva Claire Denis. Adică: 35 Rhums, White Material, Beau Travail, L'Intrus, S'en Fout La Mort, Trouble Every Day (thriller erotic cu Vincent Gallo) Bonus: pentru studenți asta înseamnă 6 filme bune la 20 RON. Pentru cei care nu mai sunt, la 30 RON. Caterincă.

Prețul unei singure proiecții, în afara pass-urilor, este de 10 RON.
Biletele și abonamentele pot fi cumpărate direct de la casieria sălii de cinema Elvira Popescu sau
online.

Broșura festivalului

Programul complet
Pin It email