Teona likes: Fetele lui Kaethe Butcher

Teona Galgoţiu | 11 Iun 2014

Goală. Poate cu un iepure și o capybara.

De ce desenezi (aproape) mereu fete?

Îmi place forma estetică a corpului unei femei, contururile delicate, buzele pline și mișcările lor calculate.

Desenele tale sunt foarte intime și conțin multă nuditate și sexualitate, de ce?

Hmm, nu știu exact de ce. Poate îmi place să desenez fete goale și fără haine sau alte lucruri, pentru că devine mai intim și pur. Și sincer acum, cui nu-i plac chestiile obraznice ;)

De ce adaugi desenelor tale și puțin scris?

Uneori un cuvânt sau frânturi de conversație ajută să definesc o stare sau să creez contrast cu ilustrația. De exemplu ilustrația Love, cu fata care se sărută cu altă fată și în colț scrie “meaningless”.

Am văzut că ai zis pe blogul tău că nu-ți place să desenezi pe hârtie albă. De ce?

Haha, ei bine, da, cred că e prea cuminte pentru mine. Hârtia foarte albă are un iz, așa, clinic pentru mine și urăsc atmosfera de spital.

Carte preferată. Film preferat. Muzică preferată (sau dacă n-ai preferate, câteva care îți plac mult).

Cărți preferate, pentru că pe bune, sunt mai multe: Alice in Wonderland, The Wildwood Chronicles, The Neverending Story și Das Unkrautland (The Weed Land). Și am și mai multe preferate, de exemplu seriile Sherlock Holmes și Agatha Christie, The Glass Books of the Dream Eaters sau cărțile lui Charles Bukowski. Dar primele patru sunt cărți pe care le-am citit de mai mult de patru ori.

Nu am muzică preferată, depinde de starea mea. Dar singurele trupe „ale mele” sunt Gorillaz, The Rolling Stones.
Și acum filme preferate: Donnie Darko, Thelma and Louise, The Secret of Kells, Star Trek into Darkness, Pocahontas, Moonrise Kingdom, oh doamne nu mai știu, sunt atât de multe filme foarte foarte bune și nu pot să mi le amintesc, rușine mie! Oh, și sunt obsedată de seriale. Sherlock e preferatul meu!

Unde ai crescut? Cum a fost copilăria ta?

M-am născut în Leipzig, unii oameni îl numesc micul Berlin. E un oraș foarte drăguț în Germania, arhitectură veche și frumoasă, multe locuri de vizitat. Dar cred că am stat prea mult acolo, nu vreau să mă întorc, poate doar pentru o întâlnire de familie, haha. Copilăria mea a fost mișto, dar nu vreau să vorbesc despre asta.

Ce zic părinții și prietenii tăi despre lucrările tale?

Familiei și prietenilor le-a plăcut ce fac. Bunica mea mea a zis odată că desenele mele îi amintesc de Egon Schiele. E amuzant, că și cineva pe tumblr mi-a zis asta, nu știu de ce.

Niște artiști care îți plac.


Carson Ellis, Egon Schiele, Takato Yamamoto, Riikka Sormunen.

O parte a zilei în care îți vine să desenezi cel mai mult.


Uneori dimineața, de obicei după-amiaza târziu până noaptea.

Cum decurge o zi obișnuită din viața ta?

Momentan n-am o rutină. Deși aș vrea asta, ca să mănânc ouă și șuncă dimineața, apoi să fac lucruri importante, la prânz să beau ceai, să mai fac niște chestii și să mă culc la o oră rezonabilă. Dar zilele mele n-au sens.

Ai iubit/ă?

E frumoasă și minunată, dar din păcate nu e iubita mea.

Cum ai început să desenezi?

În școala primară desenam multe Ariele, iubeam filmele Disney! Apoi am văzut Sailor Moon și alte anime-uri, așa că am început să desenez preferatele mele din Sailor Moon, Pluto și Saturn. În vremea aia voiam să devin o Mangaka, dar da, sunt oribilă la benzi desenate. Când aveam 17-18 ani m-am dus la Academia Evening, din cadrul Academiei de Arte Vizuale din Leipzig. Cred că asta mi-a lărgit conșiința lucrărilor mele.

Unde te vezi în 5 zile? 5 ani? 50?

În 5 zile: în pat citind Charles Bukowski. În 5 ani: în Londra, dar sper că mai devreme de 5 ani, ar fi perfect la anul, haha. În 50 de ani: într-un pat într-o căsuță englezească veche și frumoasă, citind Charles Bukowski lângă cineva de care îmi place mult de tot, ilustrațiile mele fiind în multe galerii și reviste și visele mele fiind împlinite (de exemplu să merg la Disney World în Orlando, ca să pot muri fericită și împlinită).

3 chestii pe care le iubești, 2 pe care le urăști.


Iubesc oamenii care se iubesc pe ei înșiși cel mai mult. Iubesc dulciurile, mai ales ciocolata. Iubesc să călătoresc și să găsesc locuri noi cu o persoană foarte mișto. Îmi urăsc nesiguranța, că nu pot să mă iubesc pe mine prea mult. Urăsc durerile de ciclu.

Ce vrei cel mai mult fix acum?

D.

Locul tău preferat.

Încă nu l-am găsit.

Dacă ai putea să ai în față pe oricine din lume, mort sau viu, ca să îi faci un portret, cine ar fi?


Sherlock Holmes și Mick Jagger, nu prea pot să aleg.

Zi-mi un secret.

Când am destui bani, o să iau persoana asta de care îți ziceam cu mine și o să-i arăt lumea.

Zi-mi o minciună.

Nu m-am masturbat.

Ce ai vrea să schimbi la tine?


Mi-aș elimina nesiguranța socială.

Povestea ta preferată când erai mică.

Mi-am rupt mâna de ziua mea când am împlinit cinci ani, într-o vacanță în Bulgaria. Ziua mea de naștere cea mai tare, dar probabil numai pentru mine.

Dacă ai putea să pregătești o cutie care atunci când o deschizi să îți arate exact vârsta pe care o ai acum, cum ar arăta, ce ar avea în ea, cât de mare ar fi?

Cutia asta ar arăta ca o servietă veche, decorată cu stickere drăguțe Disney și cu un lacăt cu un cod foarte complicat. Pentru alții n-ar fi grea, doar pentru mine, și ar mirosi ca starea în care sunt în momentul în care o țin. Dacă vrei să te uiți în ea, trebuie să spargi codul.

Cum te-ai desena pe tine?

Goală. Poate cu un iepure și o capybara.

Ultima chestie pe care ai văzut-o pe stradă care te-a inspirat sau care te-a făcut curioasă.

S-a întâmplat acum destul de mult timp. Nu eram într-o stare prea bună, eram un pic deprimată și nervoasă. Mergeam pe stradă și am dat de o casă pentru oameni cu handicap. Era fata asta cu sindromul Down, care stătea în grădină și avea căști în urechi. Cânta, și când m-a observat, a cântat în continuare. Nu știu exact de ce dar scena asta mi-a dat un calm interior foarte mare pe moment. Și m-a inspirat și mi-a schimbat starea.

Tumblr-ul lui Kaethe Butcher
Pin It email