TOP 2012 - Arte

Redacția | 05 Ian 2013

Cele mai citite articole din secțiunea Arte.

Toate fetele rele sunt bune
Alina Filipoiu – patru portrete și un autoportret de fată rea. Dacă ai da de tipele astea într-un bar, ți-ar fi frică să le agăți. Sau nu, dacă înveți de la ele ceva important: Expose yourself to your deepest fear; after that, fear has no power.

George Roşu: cei care desenează cu pixul vor conduce lumea
Scos la lumină dintr-o hrubă din Brașov (pentru că acolo se ascund oamenii faini), George Roșu răspunde la câteva întrebări fanteziste-fetișiste în legătură cu colajele/desenele/instalațiile lui, fără ca pisica lui, Suzuka, să fie menționată. Să curgă titluri precum: Fata cu rochie verde care mi-a traversat cartierul pe firul de telefon sau Băiatul care avea scârba ascunsă adânc în inima sa.

Ionuţ Rădulescu se bate pentru coperta New York Times
Ionuț nu stă locului, mai ales când vine vorba de ilustrat, fotografiat și type design. E molipsit de albastrul de Prusia și visul lui, care s-a lipit de el de când era mic, l-a dus la câțiva pași de coperta The New York Times.

Nicoleta Lefter. Emoţie, sauvage, elephteria
Reclame la medicamente anti-răceală, mămică sauvage și gâlma în gât de la probe. Nicoleta e unul dintre Copiii teribili și una dintre cele Trei femei înalte.

Emilia Barbu. Senzorial și subliminal.
Cum să-ți acoperi mai bine soba urâtă decât cu Chloë Moretz pastilată sau alte combinații fatale de ochi tăiați și cuvinte ciopârțite? Emilia a început cu Cosmopolitan și Popcorn și a ajuns, în câteva tăieturi și stilizări, la Fusion by Cernei.

Pe strada lui Arcadie Rusu
Workshop, audiții, repetiții. Exces. Imaginație, îndrăgostire la prima vedere. Aer tras parcă la nesfârșit în piept. Arcadie ne trântește pe strada lui, ne transformă în bieți turiști care nu mai știu unde să se uite și ce să pozeze. Arcadie ne dansează.

Ioana Şopov – Portret în cuvinte cheie
Fuga de după autograf, motanul important (Ferdinand) de la care a început totul și sala de jocuri a lui tata. Ioana a dat lovitura cu o expoziție în clasa a unșpea și acum a dat-o din nou – dar la public mult mai larg.

Lolita are coperte noi
Close-up de buze date cu gloss, light-of-my-life-fire-of-my-loins și un colț de perete roz? Întrebarea e cât ar strâmba Humbert Humbert din nas.

Foarfeca şi respectabilele doamne Avon
Corpurile și trăsăturile perfecte trebuie maltratate, tăiate, combinate și strâmbate. Alexandra subliniază asta inventiv în colajele ei, inspirate din obrajii fin îmbujorați și genele duios răsucite la vârfuri din cataloagele Avon.

21 de cărţi pentru plajă
Cehov pe tren, The Enchanter de citit cu degete lipcioase pe plajă, Particulele elementare, pentru nisipul ascuns mârșav în cotor și, mai ales, în slip.
Pin It email