TOP 2012 - Cultură urbană

Redacția | 04 Ian 2013

Cele mai citite articole din secțiunea Cultură urbană.

Despre bărboși, cu dragoste
Cele 4 capete ale balaurului din spatele Societății Secrete a Iubitoarelor de Bărboși povestesc despre prima îndrăgosteală bărboasă, șmecheria cu the beard on the inside și ce surprize (scârboase, kinky?) poți să ai dacă te uiți printre firele de barbă prea atent + topuri incendiare de bărboși tocilari, bărboși sălbatici și bărboși cu pisici.

Miruna Potop pe continentul Anglia
Când Miruna a aterizat în Southampton ca să facă Film Studies și-a dat seama că engleza cum o știe ea nu o s-o prea ajute. Clima nouă, puburile nefamiliare și gustul mâncării nu-ca-la-mama-acasă au venit ca o avalanșă. Primii pași au fost să învețe să ceară un top-up și să chunder all over the place.

Dragoste la prima vedere

Ți s-a întâmplat să nu-ți iasă din cap fata aia cu pistrui care devora o înghețată pe scările de la TNB? Sau tipul cu plete din autobuz care îți arunca din când în când o privire flirty? Adela Coman-Trambouze se joacă de-a Cupidon și le dă șansa îndrăgostelilor la prima vedere să aibă o poveste mai lungă de-o ocheadă.

priveşte cerul / regarde le ciel
Când vezi scrijelit pe stradă „privește cerul” lași instinctiv capul pe spate. Cu trucul ăsta Grig a ridicat priviri în Paris și București, ca să se joace cu oameni prea concentrați în propria rutină.

Subcarpaţi. „Muzica nu trebuie confundată cu showbiz-ul”
Colaborarea Georgiana Mănăilă + Bean s-a născut în cele mai dubioase împrejurări: vibrații insistente lângă un cadavru. Ce a ieșit, a avut impact destul de mare; pentru că atunci când Bean strigă în concert „underground”, publicul știe foarte bine să răspundă cu mâna ridicată în aer: FOLCLOR!

De ce nu îmi place Parisul
Pentru că toată lumea cunoaște orașul luminos și glazurat prezentat în Paris je t'aime și alte filme de gen, Karin dă clișeele la o parte și închide luminile din carusel, scoțând la iveală caii năbădăioși ai Parisului.

Krem, între ProTV şi Pe Coaiele Tale Records
De la mini-battle-uri de rap în scara blocului și tricouri largi cu Eminem, Krem a ajuns în finala Românii au Talent. Teatru, rap și recapitulare: cum se folosește cratima. Rețeta? „Mă duc pizdos cu capul/ Iau grațios tot rapul/ Și-l combin frumos cu teatrul/ Până zici gelos/ La dracu!” 

Fantezii erotice cu desene animate

Uranus și Neptun cu pulpe fragede, Saber Rider în costum asortat cu calul de metal sau mama vitregă a Cenușăresei, schizofrenică, dar sexy. Toate astea vizionate cu respirație accelerată, ochii tot fugind în direcția ușii și telecomanda ținută strâns în mână.

Aveţi fantezii cu pepeni?
Pepeni de îmbrăcat, dansat, mâncat și vizionat. Adică sploshing. Bonus – cranii făcute din pepeni: Dimitri Tsykalov și nostalgie: Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi .

Matei Pleşa și videoclipurile de milioane de view-uri
Matei a devenit filmmaker întâmplător, filmându-și prietenii cu care se dădea cu bike-ul. În scurtă vreme, a filmat clipul pentru melodia Sophie de la Maximilian care satirizează adolescentele fițoase de azi, strângând milioane de view-uri și fani.

Despre Sylvia Plath şi forţa fetelor triste
Raluca descoperă și redescoperă Clopotul de sticlă al Sylviei Plath alături de prietena ei Maria, iar împreună învață să-și îmblânzească tristețea, se pare, primordială, prin versuri: I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am. 

Vlad Bălan - copilul teribil de la TIFF
Cum și-a dat seama Vlad că vrea să se facă actor? Fugind legal de acasă cu trupa de teatru Brainstorming, la ID Fest din Bacău. 5 ani mai târziu de momentul decisiv, Vlad e numit una din cele 12 speranțe ale filmului românesc la TIFF 2012. Nu se plânge de adolescența dată la schimb pe repetiții săptămânale și roluri uneori poate prea complicate; ba dimpotrivă, toată vâltoarea i-a făcut iubirea de teatru și mai evidentă.

5 spirite malefice din folclorul românesc
Ilustrate de Marika Mihalache și însuflețite de Crăița Nanu, 5 din cele mai ale dracu' spirite din folclorul românesc se dezmorțesc și ne bântuie până le știm originile pe dinafară.

Basmele lui Cutărică

A început cu benzi desenate. Continuând cu ce face cel mai bine, adică desenache, a ajuns unul din cei mai căutați ilustratori români. Și nu numai că l-a ilustrat pe Fram, ursul polar, în cel mai trippy mod posibil, dar mai are și un proiect care se cheamă Becali Words of Wisdom. Despre proiectele viitoare – top secret.

Fetiş. Reviste.
Coperte preferate, modele plângând și Vogue exotic. Instrucțiuni: cum să devii junkie de reviste în câțiva pași simpli și câteva sute de reviste (unele nedezvirginate, în țiplă, altele tocite rușinos de tare) cu Dragoș Gavrilă.
Pin It email