10 chestii de luni până joi

Redacția | 16 Noi 2015

Primul festival de teatru multietnic, unul de film pentru copii, târgul Gaudeamus, dar și un show de stand-up cu care să va umpleți săptâmâna.

Luni, 16 noiembrie

1. Festivalul de Teatru Caleido - De luni și până vineri are loc Caleido, primul festival de teatru multietnic, în care fiecare spectacol din festival e scris, regizat, sau jucat de români care aparțin unei minorități etnice. Printre altele, în program se regăsesc Voi n-ați văzut nimic!, spectacolul lui Alex Fifea despre moartea lui Dinte, parcagiul mort la secția 10 de poliție anul trecut, Corp la Corp, care prezintă fragmente din viața rezidenților căminului de bătrâni Moses Rosen, Gadjo Dildo, spectacolul Mihaelei Drăgan despre clișeele din jurul femeilor rome sau Povești de familie, al trupei de teatru Oglinzi din Sinaia, care a fost prezentat anul ăsta la Ideo Ideis. Intrarea la spectacole este liberă, iar pentru a vă rezerva locuri trebuie să completați acest formular.

2. Song from the Forest / DOCUMENTARY MONDAYS - În anii '80, scriitorul și muzicologul Louis Samo pleacă în America Centrală pentru a înregistra muzica unui trib de care era fascinat și ajunge să se stabilească acolo, să se căsătorească și să-și formeze o familie. Ani mai târziu, își duce fiul să vadă New York-ul. Regizorul Michael Obert îi spune povestea lui Samo în Song from the Forest, care a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar de lungmetraj la IDFA și care va fi proiectat de la ora 20 la Centrul Ceh, în cadrul Documentary Mondays. Intrarea este liberă, iar berea Staropramen din partea casei.

3. KINOdiseea - Kinodiseea, festivalul internațional de film pentru copii continuă și săptămâna asta cu multe filme, workshop-uri și discuții care îi privesc pe cei mai mici dintre noi, dar care pot să încânte pe oricine. Iar luni, de la ora 19, la Hollywood Multiplex va fi proiectat Girlhood (), unul dintre filmele categoriei Teenagers In Focus și care a deschis anul trecut la Cannes secțiunea Quinzaine des Realisateurs. Programul tuturor evenimentelor îl găsiți aici, iar pentru bilete intrați aici.

4. Silviu Gherman - Show TOTAL - Nr. 3 - „Care e faza?” - Luni, la Club 99 (Bulevardul Dacia, nr. 99), Silviu Gherman va ține un stand-up comedy în care va face dezvăluiri incredibile despre masonerie și serviciile secrete. Biletul costă 25 de lei, rezervarea se face la 0733 500301, iar show-ul începe la ora 21.

Marți, 17 noiembrie

5. Your Skin Makes Me Cry - Studenții de la toate școlile de artă din Germania au fost invitați să prezinte filme la competiția care poartă numele celebrelor versuri de la Radiohead. Ulterior, douăzeci de lucrări au fost selectate dintr-un total de 234 de înscrieri, de la peste 30 de colegii și universități. Așa a luat naștere proiectul-video Your Skin Makes Me Cry, care a fost pus la dispoziție institutelor Goethe din întreaga lume și care aterizează și la noi la Victoria Art Center, de pe Calea Victoriei, nr. 12C. Vernisajul este joi, începând cu ora 19.

Miercuri, 18 noiembrie

6. Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni - Ediția UrbanEye - Atelierul Primul meu film documentar, organizat de Asociația Vira a strâns 12 liceeni pasionați de film, pentru a-i învăța cum se face propriu-zis un documentar, explorând în același timp Bucureștiul. În cadrul festivalului Urban Eye, filmele celor 12 vor avea parte de o proiecție specială, care va avea loc la Cinemateca Union (Str. Ion Câmpineanu, nr. 21), începând cu ora 17.

7. Târgul Internațional de Carte Gaudeamus - Miercuri începe ce-a de-a 22-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus, care ține până duminică și pe care îl puteți vizita între orele 10 și 20, la Romexpo (Bulevardul Mărăști, nr. 65-67). Vor avea loc lansări de carte, expoziții foto și discuții, dar mai ales veți putea avea o privire de ansamblu asupra ultimelor chestii apărute și veți putea cumpăra o grămadă de cărți la reducere.

8. Lansare LiteraQ - Organizația MozaiQ lansează miercuri la Librăria Hecate (Str. Olari, nr. 8) cenaclul literar LiteraQ, care își propune să dezvolte literatura queer din România. Primele 5 întâlniri vor fi niște sesiuni gratuite de creative writing cu scriitorul Adrian Schiop, iar cei interesați sunt rugați să se înscrie pe mozaiqlgbt@gmail.com

Joi, 19 noiembrie

9. Ferestre din București și poveștile lor - De la ora 19, la Muzeul Municipiului București - Palatul Șuțu (Bulevardul Ion C. Brătianu, nr. 2), se lansează o carte-obiect în care editorul Cătălin D. Constantin a fotografiat ferestrelor caselor vechi din București și pe urmă a dat fotografiile pe mâna unor scriitori, antropologi, istorici, arhitecți, medici sau jurnaliști, care și-au imaginat câte o poveste pentru fiecare fotografie în parte. Printre autori se numără Vintilă Mihăilescu, Rodica Mandache, Neagu Djuvara, Marius Chivu și mulți alții.

10. Cineclub Film Menu - Filmul proiectat joia asta în cadrul Cineclubului Film Menu, care are loc săptămânal în sala de cinema a UNATC, este Ruggles of Red Gap. Intrarea este liberă, iar după film sunteți așteptați la discuții.

***
Recomandările SUB25 nu vor mai include evenimente care au loc în clădiri aflate pe lista clădirilor expertizate care reprezintă un pericol public, printre care câteva teatre și cinemauri centrale. 
Pin It email