10 chestii de luni până joi

Redacția | 14 Dec 2015

O nouă săptămână cu teatru, performance, un concert și filme pentru toate gusturile.

Luni, 14 decembrie

1. Antisocial. Ultimul spectacol din turneul Manifest pentru Dialog - Antisocial, spectacolul lui Bogdan Georgescu despre scandalul cu elevii de liceu din Cluj care și-au făcut un grup secret pe Facebook unde să facă mișto de profesori și au fost prinși, își încheie turneul pe care l-a avut un țară, cu o reprezentație la Hanul Gabroveni, de la ora 19. Spectacolul va fi urmat de o discuție moderată de Constantin Chiriac, directorul teatrului din Sibiu și inițiatorul proiectului.

2. Filmul din mansardă: Touch of Evil - De la ora 20, în mansarda de la Lente (str. Arcului, nr.8) puteți vedea Touch of Evil, noir-ul clasic al lui Orson Welles. Intrarea este liberă, iar după film puteți zăbovi pentru a schimba impresii.

3. Concert'n București + apariție CD - În Spice Club (Calea Victoriei, nr. 21-23) o să aibă loc de la ora 19 un concert în 4, cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu și Dan Rigman, urmat de lansarea CD-ului lor, Cântece de Iarnă. Intrarea este 20 de lei.

4. Dezbatere „Crescut în Ghetou” - Paradaiz organizează de la ora 19 la Manasia Hub (Str. Stelea Spătaru, nr. 13) o dezbatere pe tema tinerilor din ghetourile românești, pornind de la poveștile celor 3 puști din Baia Mare care apar în scurtmetrajul Paradaiz Beatbox Mașina, un documentar despre un atelier de beatboxing care s-a ținut în zona în care Primăria a construit un zid pentru a separa populația romă de „restul lumii”. Vor participa Florin Botonogu, președinte Policy Center for Roma and Minorities, Oana Sandu, jurnalistă la Decât o Revistă, Marian Ursan, director executiv Carusel și Ira Merzlichin, regizoarea scurtmetrajului, care va fi și proiectat.

Marți, 15 decembrie


5. Dublă lansare de carte: Alexandra Croitoru & Daria Ghiu - Cele două autoare au fost colege de generație la programul doctoral de la UNArte pe care l-au absolvit anul trecut, iar marți își lansează la tranzit.ro (Str. Gazelei, nr. 44) cele două cărți, care au în comun interesul pentru reprezentarea națională în sfera artelor vizuale: Brâncuși, o viață veșnică (de Alexandra Croitoru) și În acest pavilion se vede artă. România la Bienala de Artă de la Veneția (1907-2015) (de Daria Ghiu)

6. Privește înapoi cu mânie - Un text consacrat, foarte puternic - Privește înapoi cu mânie, al lui John Osborne și o mână de actori tineri și brici (Bogdan Nechifor, Vlad Pavel, Ada Galeș, Maria Gârbovan și Mihai Bica), pentru care merită să faceți o mini-excursie până la Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, sala Studio. Biletul întreg costă 13 lei, iar cel redus 7.

Miercuri, 16 decembrie


7. The Institute of Change - The Institute of Change este un performance de Paul Dunca, care dezbate sexualitatea, corpul și schimbarea lumii, în general, pe care dacă l-ați ratat până acum îl mai puteți vedea miercuri, de la ora 19:30, la Centrul Național al Dansului (Bul. Mărășești, nr. 80-82). Biletul costă 25 de lei întreg și 15 lei redus, pentru elevi, studenți și pensionari.

Joi, 17 decembrie

8. Proiecție BIEFF 2015: Body Thoughts, Body Works - Bucharest International Experimental Film Festival prezintă la Centrul Național al Dansului 6 scurtmetraje care abordează cinematografic performance-urile și dansul contemporan. Intrarea este liberă.

9. Joia de film: Mustang: Joi, de la ora 19, la Spațiul Public European, de pe strada Vasile Lascăr, nr. 31, va fi proiectat Mustang (r: Deniz Gamze Ergüven), un fel de The Virgin Suicides transplantat în Turcia, care a fost prezentat la Cannes și este alegerea Franței pentru a participa la Oscaruri.

10. Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți - De joi până sâmbătă, la Cinemateca Eforie veți putea vedea cele mai noi filme produse independent, fără finanțare CNC, dar și scurtmetraje ale școlilor de film. Joi aveți documentarul București, unde ești?, al lui Vlad Petri, Autoportretul unei fete cuminți, regizat de Ana Lungu și Lumea e a mea (r: Nicolae Constantin Tănase). Intrarea este liberă, iar programul complet îl găsiți aici.
Pin It email