10 chestii de luni până joi

Redacția | 28 Mar 2016

Teatru, dans, niște istorie, un atelier de film și două concerte. 1, 2, 3 și:

Luni, 28 martie

1. A 3-a săptămână a festivalului LIKE CNDB vă așteaptă cu un masterclass despre dansul contemporan ținut de Gigi Căciuleanu (luni, marți și miercuri, între orele 19 și 21), o coregrafie de grup semnată Mihaela Dancs (joi, de la 19:39), spectacolul Parental CTRL, al lui Ferenc Sinkó (sâmbătă, de la 19:30) și retrospectiva CNDB „Sub semnul întrebării”, care va conține o prezentare video și o discuție publică (duminică, de la ora 18).

2. Omul Pernă - Textul dramaturgului și scenaristului Martin McDonagh a avut până acum două montări bucureștene foarte tari: prima a fost spectacolul de absolvire al unor absolvenți UNATC, pe a doua o puteți vedea la Teatrul Act, în regia lui Eugen Gyemant. Din distribuție fac parte Dan Rădulescu, Lucian Iftime, Ionuț Grama, Cătălin Babliuc și Teodora Iancu. Începe la ora 19, iar biletul costă 35 de lei.

3. Târgul de cărți - De luni până vineri, la Facultatea de Litere, în Holul de Marmură, are loc un târg caritabil la care oricine poate dona cărți ce vor ajunge ulterior în case de copii. De asemenea, puteți cumpăra cărți la prețul de 5 lei, urmând ca suma să fie donată.

4. Institutul de Dans | Săptămâna Ușilor Deschise - Institutul de dans, un studio de creație, cercetare și dezvoltare personală prin dans organizează săptămâna asta cursuri gratuite de dans pentru adulți. Înscrierile se fac pe institutuldedans@gmail.com.

Miercuri, 30 martie

5. Asociația Română de Istorie Socială și Facultatea de Istorie organizează miercuri, de la ora 18:00, la Sala de Consiliu (etajul 1) a facultății de istorie (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 4-12), conferința intitulată „Grupurile religioase marginale între fascism și stalinism. Cazul «sectanților» din Basarabia în sec. al XX-lea”, susținută de scriitorul Vasile Ernu.

6. Miercuri, de la ora 14:00, în curtea Palatului Șuțu va avea loc vernisajul expoziției „Spitale pierdute ale Bucureștiului”, care va ține până pe 3 iulie și oferă o privire asupra activității spitalelor bucureștene a căror funcționare a fost sistată ca urmare a cutremurelor, a bombardamentelor din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a demolărilor și restructurărilor din Perioada Comunistă, sau a lipsei de finanțare și a proceselor de retrocedare din perioada postdecembristă.

7. Orfanii lui Ceaușescu după 20 de ani - De la ora 16:00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38) vor avea loc o serie de discuții cu poeți care au trăit experiența instituționalizării (la care vor vorbi în deschidere poeții Claudiu Komartin și Nicolae Avram), proiecția documentarului L'enfant du Diable (r: Ursula Wernly Fergui) și vernisajul expoziției „Orfanii lui Ceaușescu”, a fotografei Elisabeth Blanchet. 

Joi, 31 martie

8. Ateliere de cinema „Abordarea cognitivă a analizei de film” - CEREFREA (str. Emile Zola, nr.6) organizează o serie de ateliere dedicate abordării cognitive a analizei de film ținute de profesorul Mircea Deaca. Săptămâna asta, de la ora 18:00, se va discuta despre sistemul descriptiv în film, luând ca punct de pornire filmul lui Godard, Alphaville.

9. Prima lună de Piua Book Bar (str. Dionisie Lupu, nr. 76) se sărbătorește cu un concert We Singing Colors. Suportul pentru artiști este de 15 lei și grăbiți-vă, pentru că locurile sunt limitate.

10. Temple Invisible - live la Energiea - Irina Bucescu, Costas Ivanov şi Daniel Olteanu, cei care formează proiectul muzical de dark-synth-pop experimental Temple Invisible, vor avea joi un concert în Energiea (str. Ion Brezoianu, nr. 4), de la ora 21:30, unde veți putea asculta noile lor piese.
Pin It email