10 chestii de luni până joi

Redacția | 22 Aug 2016

Cu atâtea festivaluri și evenimente, vara pare departe de a se fi încheiat:

Luni, 22 august

1. Programul ediției a 9-a a festivalului internațional de teatru independent Undercloud, care începe azi și ține până miercurea viitoare, este unul plin: cel puțin 2-3 spectacole pe zi, conferințe și workshop-uri. Doar câteva mențiuni: Nesomn, un spectacol de teatru-dans în regia lui Arcadie Rusu, București Instalație Umană, un performance care reprezintă Bucureștiul tuturor celor care au lucrat la el, Mălăieș în Călcăieș, un remix făcut după Capra cu trei iezi de către o echipă de actori tineri și brici, The Sunset Limited, de la Unteatru, Hedwig and the Angry Inch: The Missing Half, o punere în scenă de Iris Spiridon a scenariului care a stat la baza filmului cu același nume, sau L U N G S (regia: Nae Tănase), o radiografie pe alocuri dureroasă a unei relații. Biletele costă 35 de lei, iar programul complet îl găsești aici.

2. Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară se mută de la Craiova la Portul Cultural Cetate, pentru o săptămână de filme și mâncăruri balcanice într-unul din cele mai frumoase locuri pe care le-ai văzut până acum. Dar nu te lăsa furat de peisaj, pentru că o să ai de văzut peste 30 de filme (lungmetraje, scurtmetraje și documentare) și de participat la masterclass-uri. Intră pe site-ul festivalului pentru a afla tot ce se-ntâmplă și unde te poți caza.

3. Săptămâna asta merită să dai o fugă până la Focșani la Verde la Teatru, un festival de teatru organizat de liceeni și ajuns la a doua ediție. În program: spectacole culese de la teatre independente (printre ele L U N G S, în regia lui Nae Tănase, sau Omul Pernă, regizat de Eugen Gyemant) sau de la UNATC, ateliere de teatru, fotografie și dans contemporan, plus o proiecție a documentarului Toto și surorile lui (r: Alexander Nanau), powered by One World Romania la Școală. Programul aici.

4. De la ora 19:00, la Kube Musette (Calea Victoriei, nr. 114) este vernisajul Visul / August, o expoziție de sculptură figurativă a artistei Elena Dumitrescu. Aceasta face parte din proiectul Art On Display, care dorește să pună problema artei contemporane românești, expunând-o în în vitrinele unor spații neutilizate temporar sau amplasate în imobile cu un grad de risc ridicat.

5. Caliu din Clejani vine cu taraful său la Grădina Floreasca (Bd. Mircea Eliade, nr. 16), pentru o seară pe care nu o vei uita prea curând. Superconcertul e parte din Apus Acustic, o serie de concerte live din genuri diverse, care va avea loc vara asta la Grădina Floreasca.

Marți, 23 august


6. Piua Book Bar te așteaptă de la ora 20:00 la o proiecție de animații sovietice de propagandă, urmat de o petrecere de la care nu va lipsi vodka. Intrarea costă 30 de lei (cu o băutură inclusă), dar dacă vrei să fii sigur că vei prinde loc, ai face bine să faci o rezervare pe pagina lor de Facebook.

7. „Șase ani lungi au trecut deja de la începutul Marii bătălii a Alepului (de parcă există ceva măreț într-un război civil) și pare că doar intersul internațional nedisimulat față de încercatul popor al Siriei este mai îndepărtat decât sfârșitul asediului. Carnagiul are loc la doar câțiva kilometri de noi și totuși mass-media și importante voci ale culturii din România se concentrează exclusiv asupra unei campanii permanente de diseminare a urii și a fricii direcționate către refugiați și către comunitatea musulmană, văzută ca un bloc unitar, indivizibil și periculos.” spune artista Nona Șerbănescu în descrierea expoziției sale de la Galera Simeza (Bd. Magheru, nr. 20), Scrisori pentru Alep. Acest război trebuie să înceteze!, care face parte din proiectul Arta la fereastră și va avea vernisajul începând cu ora 19:00.

Miercuri, 24 august

8. DokStation este singurul festival de filme documentare muzicale din București iar prima ediție va avea loc între 23 și 25 septembrie. Până atunci ni s-a pregătit o avanpremieră la DESCHIS Gastrobar (Splaiul Unirii, nr. 160), în cadrul căreia va fi proiectat filmul Mistaken for Strangers (r: Tom Breninger), iar muzicienii Doru Trăscău și Andi Dumitrescu vor susține un concert de cover-uri The National. Intrarea este liberă.

Joi, 25 august


9. Realitatea Virtuală a început să devină a thing în ultima vreme, așa că nu ne miră că cei de la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25) sunt deja la a treia serie de întâlniri virtuale cu tot felul de destinații, de la o celulă din Alcatraz la un parc național din Islanda sau Vârful Everest. Seara începe la ora 18:00 și ține până la 22:00 și există 3 headset-uri de VR care se vor folosi pe principiul „primul venit, primul servit”. Participarea este liberă, cu rezervare la 0752 285 286.

10. Filmul de Piatra, festivalul de film care de 9 ani are loc în Piatra Neamț și în împrejurimi, până sus, pe vârful muntelui Cozla, începe joi. Stay tuned pe pagina evenimentului, pentru mai multe detalii.
Pin It email