10 chestii de luni până joi

Redacția | 29 Aug 2016

În ultima săptămână de vară se lasă cu festivaluri de teatru și de artă vizuală, workshop-uri și filme de tot felul.

Luni, 29 august

1. De azi începe Festivalul Ambasadelor, care se preumblă în 3 locuri din București: TNB, NCRR & Romexpo, și-și propune să ne facă turul lumii în 7 zile, într-un singur oraș prin expoziții de artă și fotografie din jurul lumii, filme la fel și spectacole - de la muzică tradițională peruană la dansul războiului al bărbaților din Yemen. Programul complet

2. Au mai rămas 3 zile de Undercloud - Festivalul de teatru Independent. Luni aveți Liliom (r: Zsuzsánna Kovács), Dureri fantomă (r: Bogdan Budeș) sau One Day We Will All Be Happy (r: Veaceslav Cebotari), marți un dialog cu regizorul Mihai Măniuțiu, iar miercuri, în afară de spectacole, va avea loc și gala de premiere. Biletele costă 35 de lei. Consultați programul înainte, pentru a nu rata nimic.

Marți, 30 august

3. Pentru seara de film cu numărul 20, Grădina Floreasca propune un nou format: silent cinema. Și nu, nu e despre filme mute, ci despre faptul că sunetul filmului va fi difuzat doar în căști și poți modifica volumul după bunul plac. Filmul în cauză va fi de data asta Vicky Cristina Barcelona (r: Woody Allen), începând cu 20:30

4. Dacă e marți, e seară de film la Macaz (Calea Moșilor, nr. 106): de la ora 20:00, va fi proiectat The Punk Singer (r: Sini Anderson), un documentar despre Kathleen Hanna, solista trupelor de punk feminist Bikini Kill și Le Tigre și o figură centrală a mișcării Riot Grrrl: „I'm your worst nightmare come to life! I'm a girl who you can't shut up!” Intrarea este liberă.

5. La Seneca AntiCafe se discută despre amânare, acea pierdere de timp valoros, care poate avea și implicații pozitive. Conferință TED + discuție liberă. 8 lei ora, cu ceaiuri fructe și internet din partea casei, cum e la Seneca

Miercuri, 31 august

6. Grădina cu filme rezervă seara de miercuri, așa cum ne-a obișnuit, filmelor românești. Miercurea asta ne propune mai puțin de o oră de scurtmetraje românești care au fost pe la TIFF anul ăsta: Mă cheamă Costin, (r. Radu Potcoavă), O noapte în Tokoriki, (r. Roxana Stroe) și Sfârșit (r. Dorian Boguță). După vizionare o parte dintre membrii echipelor filmelor vor fi acolo pentru Q&A. 

7. Tânăra vocalistă Suzana Lașcu își lansează miercuri, la Green Hours, de la ora 19:30, albumul de debut, Brains on Fluffy Pillows, un proiect de jazz rock alternativ pe care aceasta l-a conceput cât timp a studiat la Departamentul de Jazz al Prins Claus Conservatorium din Olanda.

Joi, 1 septembrie

8. Noul sezon de evenimente din Club Control începe cu un concert Toulouse Lautrec, cu intrare liberă. Accesul se face începând cu ora 22:00.

9. De joi poți participa la workshopul de Intuitive Fitness al artistei Allison Peacock, la CNDB. Așa începe, de fapt, Sezonul berlinez SODA, curatoriat de Mădălina Dan, și care va cuprinde  spectacole şi prezentări realizate de portughezul Ivo Serra, englezul Andrew Kerton şi neo-zeelandezul Joshua Rutter. Detalii, aici

10. De joi până duminică, cea de-a doua ediție Amural, primul festival din România dedicat exclusiv artelor vizuale contemporane se instalează la Brașov, unde va ocupa fortificațiile medievale, pădurea Warthe și pârâul Graft cu video-mapping, proiecții, instalații, expoziții și concerte. În programul de joi intră, printre altele, expoziția Copii Refugiați a lui Andrei Pungovschi, proiecția filmului 03.Bypass (r: Nap Toader) și niște concerte completate de live visuals: DJ Nemo, Roundsound, Rodion G.A., Microfeel și Danaga. Programul complet îl găsiți pe site-ul festivalului.
Pin It email