10 chestii de luni până joi

Redacția | 14 Noi 2016

(Alte) 3 festivaluri de film la care trebuie să mergem, fotografie documentară, concerte, târgul de carte Gaudeamus și Internetics Digital Week.

Luni, 14 noiembrie

1. Ediția #8 a Festivalului de Film KINOdiseea continuă toată săptămâna cu niște superfilme. Recomandările noastre le găsiți aici.

2. Lunea asta, la Palatul Stirbei incepe Internetics Digital Week, care va cuprinde o expoziție, conferințe și o gală de premiere. Tema: industriile creative digitale, abordate din punct de vedere social, business sau artistic. Ce trebuie să vedeți.

3. La Documentary Mondays de la Centrul Ceh va fi proiectat de la ora 20:00 Requiem for the American Dream (r: Peter D. Hutchison, Kelly Nyks, Jared P. Scott), un documentar care zgândără niște probleme extrem de actuale, printr-o serie de interviuri realizate timp de 4 ani cu Noam Chomsky, care analizează principiile care au adus America la o inegalitate fără precedent în istorie. Intrarea este liberă.

4. Cerefrea și Școala doctorală CESI organizează o serie de conferințe pe tema „Cinema, cogniție și artă” la sediul Cerefrea din strada Emile Zola, nr. 6. Invitații de astăzi sunt Roger Odin, director al catedrei care îi poartă numele la Institutul de Cercetare a Cinematografiei şi Audio-vizualului al Universităţii Sorbonne Nouvelle Paris 3, Dominique Nasta, vice-preşedinta programului de master „Arts du Spectacle: Ecriture et Analyse Cinématographiques” al Universităţii Libere din Bruxelles, şi autoare a unei opere de referinţă despre cinematografia română și Miruna Doicaru, cercetătoare în psihologie şi colaboratoare a Profesorului Ed Tan la Academy of Digital Entertainment din Breda, Olanda. Discuțiile încep la ora 18:00, iar intrarea este liberă.

5. De pe 14 până pe 20 noiembrie, la Cluj sunt Serile Filmului Gay, un festival internațional de film cu tematică LGBTQIA+. Programul complet, cu filme, diiscuții, piese de teatru și petreceri, pe site-ul festivalului.

Marți, 15 noiembrie

6. La Amzei Market Makers (strada Amzei, nr. 13, nivel -1), de la 18:30 este vernisajul unei expoziții de grup a Centrului de fotografie documentară: 10 fotografi și 8 proiecte de fotografie documentară românească. Fotografii sunt unul și unul: Cosmin Bumbuț, Petruț Călinescu, Ioana Cârlig, Marin Raica, Dani Ghercă, Ciprian Hord, Bogdan Gîrbovan, Michelle Bressan, Andrei Nacu și Alex Tomazatos. Expoziția va fi deschisă zilnic până pe 29 noiembrie, între orele 12:00 și 19:00.

7. De Phazz revin în București, pentru a-și promova noul album „Prankster Bride”, printr-un concert la Cinema Pro, de la ora 20:00. Cele mai ieftine bilete costă 100 de lei.

Miercuri, 16 noiembrie

8. Târgul internațional de carte Gaudeamus începe miercuri, la Pavilionul Central Romexpo. Cărți românești nou-nouțe își vor face lansarea aici, dar și traduceri pe care le așteptam de multă vreme, cum ar fi scrisorile lui Vladimir Nabokov către soția sa, Vera sau „Venin, umbră și adio”, ultima parte a trilogiei „Chipul tău. Mâine” de Javier Marías. Biletul de intrare la târg este de 5 lei, iar un abonament pentru toată perioada costă 10 lei.

9. Miercuri începe un alt festival de film de la care nu avem voie să lipsim: Urban Eye Film Festival, a cărui selecție va aborda 4 teme: „Memorie”, „Acasă”, „Apa” și „Portrete de Arhitecți”. Desigur că și aici ne-am făcut un wishlist.

Joi, 17 noiembrie

10. Electric Brother își lansează noul album la Grand Cinema & more, în cel mai avansat sistem de sunet al momentului. Evenimentul începe la ora 19:00 și va avea loc o singură dată.
Pin It email