10 (zece) recomandări de weekend

Redacția | 21 Iun 2013

Festivaluri în Cluj, lângă Cluj, la Brașov, la București, expoziții cu măsură, târguri fără număr și-o bătaie cu perne, ca să fie bine.

1. Numai expoziții foto nu văzusem în Control. Say again, că [arthur-frank] și clubul organizează vinerea asta una. Expoziția de fotografie vine cu lansarea publicației If You Leave - Volume III, în sala de la etajul I (pe intrarea principală, în sus). Evenimentul e în prezența curatorului/publisher Laurence Von Thomas și a unora dintre fotografii incluși în proiect (care sunt 86 în total). After party la parter, cu The Subs. Expoziția e deschisă până duminică, în intervalul 16-20. 

2. Pe 21 iunie, de la 21, Clujul se bate cu perne pe strada Kogălniceanu. Bătaia face parte din proiectul Cluj Never Sleeps care vrea să pună o coroniță de Youth Capital orașului în 2015. Cu fulgi cu tot.

3. Timișoara se unduiește toată seara de vineri pe melodiile Nouvelle Vague, în Parcul Rozelor. Intrarea la concert se face de la ora 20. Biletele de acces general costă 60 de lei și se găsesc la casieriile Eventim și în rețeaua magazinelor Cărturești, Germanos, Orange și Vodafone.

4. Vineri noapte, de la 23 la 24, la librăria Bastilia se citește de la Gelu Naum la Roberto Bolaño, trecând prin Winnie the Pooh și Pornografia lui Gombrowicz, pe voci de poeți, scriitori și Antoaneta Ralian. 

5. Brașovul se ocupă cu Festivalul de artă și cultură urbană Fatzada, tot weekendul, în Piața Sfatului. Nu ratați expoziţia Ceva de spus la cafea (Dada, Piaţa Sfatului 27) a Alinei Andrei. Conține „fotografii cu poveşti despre cer şi pământ, nori şi avioane, cafea, desigur, cu sau fără zahăr, oameni care călătoresc des şi tot felul de aripi pe care le-ai vrea lipite de spate, dar nu le ai pentru că eşti om şi aşa trebuie să stea lucrurile.”

6. Trei zile, patru scene, un set-up de skate, BMX și role, zeci de artiști internaționali și locali, printre care Morcheeba și Telepopmusik. Toate la Castelul Banffy, la 30 de km de Cluj-Napoca, unde se întâmplă weekendul ăsta festivalul Electric Castle.

7. Electronicii care stau prin Cluj în timpul zilei, se pot odihni la Jazz in the park, în Parcul Central. De dimineața până seara între 21 și 23 iunie, se va putea asculta muzică, bea vin, citi, dormi. Va fi și târg, vor fi și ateliere, vor fi și concerte (Maria Răducanu, Vița de Vie – acustic, Waldeck și mai sunt).

8. Și Bucureștiul are festival, cum altfel? Backyard Weekend începe vineri cu Pillowtalk și Clarian la Casa Presei Libere, continuă sâmbătă cu Nouvelle Vague la Arenele Romane, umple curtea Institutului Francez cu hainele târgului Absolutely Fabulous. Și mai are în desagă. 

9. Cine-i cu chef de haine de designeri români, să parcheze pe 22 sau pe 23 prin Control Club, la Designer's Drive-In 3. Vor fi acolo 109, Adelina Ivan, Andra Andreescu, Atelier Atu, Carmen Secăreanu, Ciprian Vrabie, Corina Vlădescu, Irina Marinescu, Le petit indigent, Ludique, Murmur, Pam Pam, Stereo Socks și Twenty (2) Too. Între orele 12 și 20, cu intrare liberă.

10. Avem și yard sale, duminică, între 10 și 19, pe terasă la Dianei 4. Se va lăsa cu scotocit printre haine, obiecte de decor, cărți, viniluri și alte minunății aflate în așteptarea unui nou stăpân. Odată descoperită comoara, să fie bere.
Pin It email