11 chestii de luni până joi

Redacția | 08 Iun 2015

Ce să faci înainte de weekendul cu Street Delivery, Super!, Pelicam și alte festivaluri.

Luni, 8 iunie

1. Trip Talk: Pentru cei cu dor de ducă, Journey Pub organizează seri de discuție cu călători împătimiți. Virginia Negru este o dansatoare care, într-o zi, a plecat pe jos din Veneția și a ajuns, 2.000 km mai târziu, la Oceanul Atlantic. Virginia va povesti cum este în timpul ăsta contactul cu propriul corp, limitele fizice si psihice, singurătatea, lipsa confortului și șansa de a întâlni oameni străini care îți schimbă perspectiva de viață. Journey Pub, str. George Enescu nr.25 (Romană), rezervări la  0752 285 286. 

Marți, 9 iunie

2. 3arte: Corina Bernic și-a lansat luni cartea de poezie, Stații, dar dacă vrei s-asiști la un alt fel de lansare de carte, marți de la ora 18 se vor întâmpla 3 arte în cartea poetei. Corina Bernic va fi cu textul, Daniel Bălănescu cu vizualul și Mihai Iordache cu muzica. Intrare: donație de 15 lei, rezervări la miruna.vlada@aiccromania.org

3. Viața urbană: De la ora 18:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare București va avea loc lansarea noului volum semnat Jan Gehl & Birgitte Svarre - Cum se studiază viața urbană și va fi proiectat filmul The Human Scale inspirat de activitatea biroului Gehl Architects. Intrare liberă. 

4. Dans contact: Pentru o experiență outdoor, marți de la 19 în Parcul Operei, Jacub Hlousek, zis Kuba, te invită la o sesiune de dans contact. Ce trebuie tu să faci e să te-mbraci în haine comode în care să te poți tăvăli prin iarbă și să improvizezi, căci despre asta e vorba la tipul ăsta de mișcare. 

5. Nomad Film Festival: Festivalul a ajuns și la București, unde poți (re)vedea în aer liber, în grădina Muzeului Țăranului Român, Aferim!, Toto și surorile lui sau Drumul păsărilor. Proiecții de la ora 21, cu intrare liberă, în perioada 09 - 14 iunie. 

6. Rodion în Control: + Crowd Control, ăsta e programul de marți seară pentru cine vrea o porție sănătoasă de muzică. Intrare: 20 lei. Despre Rodion a scris Ursulean pe lung. 

Miercuri 10 iunie

7. Mineri de grădină: De pe la 18 seara, ai face bine să ieși să te plimbi pe la Universitate, pentru că la fântână te vor întâmpina mineri de grădină. Ceva grotesc în buricul orașului, pentru a ne aminti de iunie 1990, când minerii nu erau decorativi. Creaturile au ieșit din mâna lui Emanuel Borcescu, iar proiectul este curatoriat de Ioana Ciocan, care s-a ocupat și de intervențiile de la Casa Presei (Proiect 1990) și de ediția de anul acesta a Art Safari.

8. Prick, tickle, poison: Dac-ați trecut pe Calea Victoriei recent sigur v-a atras atenția spațiul alternativ Musette, unde pantofii se fac sub ochii voștri. Acolo își va lansa și Imaculatura noua colecție, în jurul a 3 cuvinte-gesturi-obiecte: a înțepa, a gâdila și a otrăvi (Neguțătorul din Veneția, anyone?). Vernisajul Prick Tickle Poison are loc miercuri de la ora 19 pe Victoriei 114.  

9. Zilele Filmului Ucrainean: Regrupate pe seri tematice: Euromaidan, Crimeea, Odessa, Doneţk şi Lugansk și Ziua Culturii, Zilele Filmului Ucrainean sunt organizate de ONG Pământeni, care strânge fonduri pentru victimele conflictului din Ucraina. Programul cuprinde cam 2 filme pe seară, iar intrarea este liberă, dar o urnă pentru donații va bloca ieșirea. La MȚR, programul complet. 

Joi, 11 iunie 

10. Coșmar: Ca preambul pentru festivalul SUPER! care începe vineri, are loc vernisajul expoziției colective Coșmar care regrupează pictură, fotografie, desen, grafică, instalații, bandă desenată și un performance. Vernisajul e de la 19, performance-ul de la 20:30, iar apoi e party (costumație de „coșmar” binevenită). 

11. 3 ani de Dianei: Aniversarea casei de pe Dianei 4 se sărbătorește așa cum a și început, c-un concert Poetrip
Pin It email