11 chestii de luni până joi

Redacția | 31 Aug 2015

Începutul lui septembrie vine cu festivaluri supertari de muzică, teatru și film, dar și cu niscaiva expoziții și concerte.

Luni, 31 august

1. Deschidere Oficiala #5togoParis9
There's a new place in town, e pe Strada Paris nr.9, se numește 5 to go și orice din meniu costă 5 lei, indiferent că vorbim de cafea, ceai, sandwich-uri, croisante, muffins, sau alte bunătăți. Deschiderea oficială are loc luni, după ora 7, cu degustări de cafea și patiserie.

2. Metha-lan ediția a III- a Trecerea t i m p u l u i (Ireversibilă) - Dacă tot sunteți în zonă, puteți să treceți și pe la AnnArt Gallery (Str. Paris, nr. 39), unde are loc vernisajul expoziției de artă contemporană Metha-Ian, care prezintă instalații realizate de 11 tineri artiști. Expoziția poate fi vizitată până pe 3 septembrie.

3. Green Hours 21 - De luni până miercuri, celebrul club de jazz Green Hours (Calea Victoriei 120) sărbătorește cei 21 de ani de existență. Luni, Maia Morgenstern va susține un recital cu textul pe care l-a jucat la deschiderea clubului, marți Nadia Trohin și Mircea Tiberian vor susține un concert special, iar miercuri se joacă Cu(cuie) în frunte, un two men show cu Radu Iacoban și Tudor Istodor, după texte de Eric Bogosian.

Marți, 1 septembrie

4. Festivalul Ambasadelor - De marți, 1 septembrie, se dă startul la Festivalul Ambasadelor, care aduce expoziții, instalații, filme și tot felul de evenimente, la Biblioteca Națională a României, Cinema Studio, Parcul Tineretului și Galeria Galateca. Programul este extrem de plin și îl găsiți aici. Miercuri nu ratați proiecția specială Călăuza de la Cinema Studio, împreună cu lansarea colecției Filmele lui Andrei Tarkovski pe DVD.

5. Festivalul Internațional de Teatru NETA - Festivalul NETA a început pe 28 august și mai ține până vinerea asta aducând 13 spectacole venite din 10 țări balcanice, multipremiate național și internațional. Aveți teatru pe alese, așa că ați face bine să consultați programul festivalului.

Miercuri, 2 septembrie

6. Retrospectiva ANONIMUL - Miercuri începe retrospectiva Festivalului de film Anonimul, cu 2 calupuri din generoasa selecție de scurtmetraje. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Elvira Popescu (2-6 septembrie). respectiv la Cinema Studio (5-6 septembrie), unde în ultima zi va rula și câștigătorul trofeului Anonimul, Lumea e a mea, filmul de debut al lui Nae Constantin Tănase. Programul complet aici.

Joi, 3 septembrie

7. Warm-Up Balkanik Festival #5 - Se știe deja că a 5a ediție de Balkanik Festival o să aibă loc între 11 și 13 septembrie, la Grădina Uranus și The Ark, dar parcă nu strică niciodată un warm-up party care să ne aducă aminte de asta. Sala mică din Club Control va fi luată în primire de Sillyconductor și Rekabu joi, începând cu ora 21, iar intrarea este liberă. Puteți de asemenea să câștigați abonamente la festival.

8. Movies, Moves & Grooves #2Feminist and Queer International Film Festival va avea loc prima dată anul ăsta, între 6 și 10 noiembrie, și va prezenta filmul 80 eguean în al 2lea preview party, pe care îl organizează de data asta în București. Evenimentul va avea loc joi, de la ora 20, la The Coffee Factory (Bl. Regina Elisabeta, nr. 54), iar donația recomandată este de 10 lei.

9. SHADOWS - filmele lunii septembrie - Cineclubul galeriei Art Yourself revine în septembrie, iar tema lunii este Umbre. Prima proiecție va avea loc joi, de la ora 19, cu filmul expresionist Cabinetul Doctorului Caligari (r. Robert Wiene), un clasic al cinemaului mondial.

10. His Sprinkled Blood Served To Fructify Three Golden Apples - Acesta este titlul expoziției finale care conchide rezidența de o lună organizată de Cristina Bogdan la ODD cu artiștii Abraham Kritzman, Angels Miralda și Marlene Steyn. Vernisajul are loc la Atelier 35 (Str. Șelari, nr. 19), începând cu ora 19.

11. PLURABELLE live@Gradina OAR - Tot joi, duo-ul Plurabelle pune de un live la Grădina OAR, de pe Arthur Verona, nr. 19. Intrarea e liberă, iar pentru informații și rezervări sunați cu încredere la 021.650.20.20.
Pin It email