Alexandra Lungu: „Partea dificilă a fost că eu trebuia să fiu serioasă tot timpul.”

Paul Petrache | 17 Aug 2014

Alexandra Maria Lungu mai are un an până la buletin, dar are deja la activ un rol principal într-un film distins cu Grand Prix la Cannes, unde împarte ecranul cu Monica Bellucci.

Alexandra trăiește în Italia de 8 ani și a fost aleasă de regizoarea Alice Rohrwacher dintre peste 1000 de puștoaice pentru a o interpreta pe Gelsomina, fiica cea mare și introvertită a unei familii care se ocupă cu apicultura într-un sat uitat de lume, în Le Meraviglie, care a rulat în deschiderea celei de-a XI-a ediții a Festivalului ANONIMUL. Interviu.

Cum a decurs castingul?

Când ieșeam de la școală, am găsit un anunț cu castingul pentru film și deși n-am mai fost niciodată la așa ceva, m-am dus, pentru că îmi plăcea ideea. Dup-aia mi-au zis că trebuie să fac altă probă, de actorie și mi-au dat niște scene pe care trebuia să le joc, împreună cu o fată care mă ajuta. După care regizoarea a zis că vrea să mă cunoască, a venit la mine acasă și m-a întrebat din prima dacă vreau să fac acest film. De când m-a văzut mi-a zis că sunt fata perfectă să fac acest rol. Au urmat două luni de repetiții și două luni de filmări.

Cum a fost la filmări?

Partea dificilă a fost că eu trebuia să fiu serioasă tot timpul. Cele mai grele secvențe au fost cele cu Monica (Bellucci), pentru că Gelsomina trebuia să se uite la ea ca și cum era îndrăgostită de ea și mie tot nu-mi venea privirea aia și am tot refăcut, de o mie de ori.

Colegii tăi de clasă au fost geloși pentru că jucai într-un film cu Monica Bellucci?

Eu oricum n-am prieteni acolo, iar după filmul ăsta a fost și mai rău, pentru că tot săream orele de la școală, iar colegii nu înțelegeau de ce profesorii erau așa înțelegători cu mine și mă motivau să particip la probe. Regizoarea mi-a zis că eu și Gelsomina semănăm foarte mult, pentru că amândouă suntem închise și nu avem prieteni, de asta m-a și ales.

Secvența ta preferată din film

Îmi place tot filmul, dar cel mai mult îmi place secvența când luăm mierea de pe jos. În momentul ăla m-au pișcat multe albine, pentru că albinele se așezau pe miere și rămâneau lipite. Și eu când călcam pe ele sau le atingeam, mă pișcau imediat. M-au înțepat vreo 14 albine în ziua aia.

Aici, la Anonimul, este a doua oară când vezi filmul, după Cannes?

Nu, e a șasea oară când îl văd. După Cannes, filmul a mai fost la cinemaul din orașul meu, Montefiascone, unde mi-au dat un premiu și dup-aia l-au dat și în orașele de unde sunt și celelalte fetițe din film. 

După Le Meraviglie o să vrei să mai joci și în alte filme?

Dacă mi se fac oferte, da. Dacă nu, oricum o să mă pregătesc să dau la actorie. Cred că asta vreau să fac pe viitor.

***
Fotografii de Claudiu Popescu. 

Pin It email