11 chestii de luni până joi

Redacția | 07 Feb 2016

O săptămână cu de toate: filme, jazz, poezie, party-uri, dans și expoziții.

Luni, 8 februarie

1. Filmul din mansardă - Adaptation - Lunea asta, de la ora 20, la Lente se proiectează Adaption, filmul din 2002 devenit clasic instant, scris de prodigiosul Charlie Kaufman și regizat de Spike Jonze. Intrarea este liberă.

2. Out of Control - Aurel Minulescu - Săptămâna asta este rândul lui Aurel Minulescu, librar la Anthony Frost Bookshop, să ne împărtășească obsesiile muzicale, în cadrul seriei Out of Control. Începând cu ora 20.

3. Mari Kvien Brunvoll & Stein Urheim duo - Green Hours aduce la Institutul Francez o seară de jazz cu Mari Kvien Brunvoll și Stein Urheim - un duo nominalizat la Grammy-ul norvegian, care vă va da pe spate. Concertul începe de la 19:30, iar biletele costă 60 de lei la categoria II sau 80 de lei la categoria I, disponibile pe bilet.ro.

Marți, 9 februarie

4. Totul pentru endorfine - Dacă vrei să te miști și să dansezi cum nu ai mai făcut-o până acum, vino la Centrul Dansului (Bul. Mărășești, nr. 80-82) la întâlnirile săptămânale Totul pentru endorfine (un format propus de Mihaela Dancs), supervizate de Paul Dunca, Carmen Coțofană, Cristina Lilienfeld, Momo Sanno, Andreea Novac, Răzvan Rotaru, Andreea Belu și Mihaela Dancs. Fiecare ședință durează 90 de minute, iar prețul unei întâlniri este de 25 de lei.

5. Bandi Sasha Robert - S A V A G E - La Centrul Artelor Vizuale Multimedia de pe str. Enei nr. 16, de la ora 19 va avea loc vernisajul expoziției de pictură a artistului clujean Bandi Sasha Robert, o incursiune în străfundul celor mai înfricoșătoare sentimente umane.

Miercuri, 10 februarie

6. Poezia cucereşte oraşul: o seară cu generaţia '80 la Muzeul Ţăranului Român - Criticul Dan C. Mihăilescu și Cosmin Ciotloș, coordonatorul antologiei 111 cele mai frumoase poezii ale generației '80, vă invită la MȚR începând cu ora 19 la lansarea cărții și la o sesiune de autografe cu o parte din autorii prezenți în antologie: Magda Cârneci, Denisa Comănescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Doru Mareș și Elena Ștefoi.
 
7. Expozitie urban_roma. Crina Marina Morteanu, George Vasilescu - Expoziția urban_roma cuprinde o colecție de peste 300 de fotografii de familie, selectate de feminista Crina Marina Morteanu din arhivele personale ale familiei și prietenilor săi, majoritatea din cartierul Ferentari, cât și cea mai reticentă serie de picturi realizate de artistul George Vasilescu, „Portrete de femei rome”. Vernisajul va avea loc de la ora 19 la tranzit.ro (str. Gazelei nr. 44), iar expoziția va putea fi vizitată miercuri și vineri între orele 15 și 19 și joi între 16 și 20.

8. București: aur și noroi - Scriitoarea poloneză Malgorzata Rejmer, autoarea cărții București. Praf și sânge, este invitată la întâlnirile ARCEN-Cărturești: „Ce mai faci, scriitorule”, pentru a participa la o discuție moderată de Andreea Apostu și Edmond Niculușcă. Dialogul va avea loc la Cărturești Carusel, începând cu ora 19.

9. Samsa @ Manasia - Cine vrea să se relaxeze după birou cu niște muzică electronică poate să tragă o fugă până la Manasia (str. Stelea Spătaru, nr. 13), unde Samsa va pune muzică de la ora 20 încolo.

Joi, 11 februarie

10. Orizont - proiecție specială la Muzeul Țăranului Român - Orizont, cel de-al 3-lea lungmetraj al regizorului Marian Crișan, este un thriller angoasant, adaptare după nuvela Moara cu Noroc a lui Ioan Slavici. Joi, de la ora 18, acesta va avea parte de o proiecție specială la MȚR, în prezența echipei.

11. Balta Albă - proiecție I - Documentarul Balta Albă prezintă 3 generații de muzicieni originari din cartierul Bucureșten, iar Iris, Timpuri Noi, Kumm, Parizan, Sișu, Marijuana sau Subcarpați sunt doar câțiva dintre ei. Prima proiecție a filmului va avea loc joi, de la ora 19, la Beat Bar Umanist (str. Constantin F. Robescu, nr. 14)
Pin It email