11 chestii de luni până joi

Redacția | 27 Iun 2016

Teatru, film și expoziții în București, Anim'est la Brașov și Fragments of Life, o expoziție multimedia de neratat, la Iași.

Luni, 27 iunie

1. Câștigător al Ursului de Aur la Berlin în 2012, Caesar Must Die, regizat de frații Taviani, urmărește un grup de deținuți care vor să pună în scenă în închisoare piesa Iulius Caesar. Acesta va fi proiectat de la ora 20:00 în Mansarda Lente, iar intrarea este liberă.

2. De la ora 19:00, în Club Control puteți vedea Sieben Sommersprossen / Șapte Pistrui (r: Herrmann Zschoche), în cadrul Est Vest Cinema, o incursiune în lumea adolescenților anilor '70 din Germania de Est, care dau cu nasul de primele idile într-o tabără de vară.

3. Povești în jurul mesei - Spectacolul de luni seară de la ora 19:00,de la Centrul Cultural Replika este Foamea noastră cea de toate zilele. Conceput de Ana Mărgineanu, Peca Ștefan și Radu Apostol, acesta recreează împreună cu spectatorii o cină cu prieteni, inspirată de planul unui filantrop român din anii '90. Se și mănâncă! 

4. De luni până joi, la tranzit.ro/Iași va avea loc Fragments of a life, o expoziție multimedia care explorează evenimentele din 27 iunie - 30 iunie 1941 din Iaşi, când aproximativ 13.000 de evrei au fost omorâţi de autorităţile române, cu ajutorul armatei germane, la comanda Mareşalului Ion Antonescu. Din program fac parte proiectele artiștilor Olga Ștefan, Miklos Klaus Rozsa, Daniel Spoerri, Elianna Renner şi Samy Briss, care combină texte și video-uri cu emigranții din Iași, proiecții de filme documentare sau piesa de teatru In Between, realizată de David Schwartz, Katia Pascariu, Ioana Florea și Alice Marinescu.

Marți, 28 iunie

5. Mălăieș în Călcăieș este o readaptare după Capra cu Trei Iezi pusă în scenă de trupa Frilensăr. 7 tineri actori vă vor ține cu sufletul la gură, marți, de la ora 20:00, la Teatrul Luni de la Green Hours. Biletele costă 25 de lei în avans sau 30 de lei la fața locului.

Miercuri, 29 iunie


6. De la 18:30, la Cinema Elvira Popescu are loc cea de-a 2-a proiecție publică a scurtmetrajului Pieptiș, în regia lui Patrick Brăila, care a avut premiera săptămâna trecută. Va fi prezentă și echipa, pe care o s-o aveți la dispoziție pentru o sesiune de Q&A. 

7. De la ora 19, în micul dar prolificul spațiu The Kube - Musette de pe Calea Victoriei, artista Nona Inescu își inaugurează expoziția Her latent image, proiectul ei de diplomă de la UNArte. 

8. Tot miercuri de la 21:00, la Manasia veți putea vedea Ilustrate cu flori de câmp, filmul din 1975 al lui Andrei Blaier, care vorbește despre cum era să fii femeie în România comunistă post decretul anti-avort. Intrarea este liberă, iar popcornul din partea casei.

Joi, 30 iunie

9. De azi până pe 3 iulie, Anim'est se mută la Brașov. Primul film propus de organizatori e Phantom Boy, în care un puști de 11 ani cu puteri supranaturale și un polițist în scaun cu rotile se aliază pentru a prinde un mafiot care vrea să distrugă New York-ul. Îl puteți vedea de la 21:30, în Piața Sfatului. Accesul e gratuit.  

10. Daca e joi, e seară de quiz la Lente & Șotron (Str. Pache Protopopescu, nr. 20), așa că dacă vrei să te dai mare cu cunoștințele tale într-un cadru organizat, this is the place. Participarea este gratuită, dar dacă vrei să fii sigur că tu și prietenii tăi aveți locurile garantate, trimite un mail la mihai@lente.ro

11. AIDA & Noi înseamnă Aida din Sarajevo, Mihai din Berlin (Oltenia), Dan din Drumul Taberei, Ati din Santiago de Chile, care vor concerta joi, de la 19:30, la Green Hours, într-un show care va îmbina psychedelia, gypsy, drum'n'bass, balkan, urban folk, rockabilly, tango and everything in between. Biletele costă 25 de lei în avans, sau 30 în ziua evenimentului.
Pin It email