11 (unşpe) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 31 Iul 2014

București, anii 90, Tărâmul Pierzaniei, Haos în Pădure ș.a

București:

1. Începem cu Backyard Weekend, evenimentul care i-a adus anul trecut pe Dub FX și Nouvelle Vague publicului bucureștean. Mai puțini artiști cunoscuți anul acesta, iar gama de muzică nu va mai fi atât de variată, însă o dată pe an se ține. Sâmbătă și duminică, cu Matias Aguayo, Osunlade, Chez Damier, Perseus, OK Corral, Ada Kaleh. 25 de lei/zi sau 40/ambele zile. În campusul studențesc Tei.

2. Vineri: se pregătește o altă ediție de Rooftop Party, de această dată cu Karmon și Adana Twins. Prețul biletelor începe de la 25 de lei.

3. Dacă vreți party mai pe răcoare în București, Rock Dj, Bogdan și Pantazică pun muzică în Tete A Tete (Herăstrău) în seara asta (vineri). Intrare liberă. 

4. Fanii necondiționați ai pepenelui și cei care n-au ajuns încă pe Olari la Plastilina, sâmbătă între 18.00 și 22.00 au program artistic de înghețată cu pepene pe fond muzical de Rock Dj. 

5. Tot weekendul (adică 1-3 august) bucureștenilor li se pregătește un nou (mă rog, e a doua ediție) festival cultural, ce va promova valorile Cartierului Armenesc. Vorbesc despre Festivalul Strada Armenească, pe strada Armenească, unde veți fi întâmpinați cu spectacole de dansuri tradiţionale, concerte de muzică armenească tradiţională şi modernă și diverse ateliere.

6. Anii 90 revin în forță sâmbătă în Club Control. Playlistul, din care nu lipsesc Dr.Alban, Tarkan și Sabrina, este asigurat de Eugen Rădescu, iar evenimentul este powered by Comunitatea Reforma. Intrare 10 lei. 

Litoral:

7. Sin Summer (Goblin, Vama Veche) continuă, cu Subcarpați, Gojira&Planet H (vineri), Robin and the Backstabbers și Byron (sâmbătă). 10 lei/ seară. 

8. Tot în Vamă, pe zi e rost de bâțâială la Molotovul cel nou, iar pe seară la Tărâmul Pierzaniei, unde se desfășoară Operațiunea Bongalow. 

Prin țară:


9. Tot vineri avem festival de muzică electronică, Haos în Pădure – la Complexul Pheonix Cernica, din pădurea cu același nume. Lac, francezul Seuil (Minibar) si olandezul Ion Ludwig live (Alphahouse). Biletele costă între 20 și 40 de lei, în funcție de oră, iar transportul este individual (la 1km de șoseaua de centură a capitalei). 

10. La Călărași avem Smoked Olives Festival, festival de muzică electronică. Durează tot weekend-ul și se va ține pe o insulă, undeva la granița dintre România și Bulgaria, aproape de punctul de trecere cu bacul. Biletele s-au vândut până pe 30 iulie, dar poate mai găsiți unul pe la prieteni sau alții care nu pot ajunge.

11. Pe 1 august începe Festivalul de Film Istoric Râșnov. Cu ocazia deschiderii, vor cânta cei de la Byron și va fi proiectat Closer to the moon. Ediția 2014 va celebra împlinirea a 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial și 25 de ani de la Revoluția din 1989.
Pin It email