11 (unşpe) recomandări de weekend

Iulia Dineş | 01 Mai 2015

Ca de sărbătoare, avem recomandări pentru fiecare fațetă a eului tău: city dweller, old school lover, travel freak și toți ceilalți pitici de pe creierul tău care vor un 1 mai memorabil.

Ediție de oraș

For the culture vulture in you:

Artistul Vlad Olariu, în ipostaza sa umoristică și cinică, ne invită la vernisajul Wasteland Empire. Ne delectăm cu latrine în variate ipostaze, lucrări nefinisate (monumente ale adevărurilor incomode ce ne înconjoară), (aproape) credem în aparentul kitsch și reflectăm asupra importanței egalității sociale, și sâmbătă și duminică, de la 10am la 6pm la MNAC. 

For the dark & wild spirit in you:

Control Club lansează vineri o nouă serie de evenimente sub titulatura OUTER-NATIONAL. De la 6pm, pe terasa CTRL se adună gurmanzii ca să experimenteze bunătăți specifice locului de origine al tuaregilor de la Terakaft, aka nordul Africii, mai exact statul Mali. Începând cu 10pm, mutăm popasul în Sala Berlin, unde se vor dezlănțui cele mai organice porniri ale spiritului pe ritmuri intense, psihedelice, inspirate din atmosfera mistuitoare a unui popor nomad și rebel.

For the wanton gourmand in you:

Cu ocazia redeschiderii sezonului estival, Piscina Floreasca lansează un nou concept de evenimente savuroase sub sloganul neoficial Națiune, fii unită!, oficial intitulate Culinar. Cu Burgerz, care aduc tradiționalii burgeri americani să îți gâdile papilele gustative, și responsabilii cu muzica bună de la platane (da, avem muzică pe vinil!) zâmbetele și voia bună sunt asigurate. Zburdălnicia are loc vineri, între 10am și 8pm.

For the old school lover in you:

O artistă* ne spunea prin 2010 că e nevoie de iubire. Și pentru că cei de la Discotecă ne iubesc, o aduc pe artistă pe terasa Promenada de 1 mai, să petrecem împreună „ca pe vremuri”. În restul zilei, atmosfera va fi întreținută de un Dj set cu vibe-uri rompop. Singurul regret cu care vei pleca de la eveniment va fi că n-a durat mai mult.

*Mirabela Dauer

For the foxy jazzy you:

București se alatură mișcării internaționale și sărbătorește ziua jazzului în tandem cu Occidentul, numai că la noi ține celebrarea 3 zile și 3 nopți, că suntem mai cu moț. Apogeul e vineri, 8pm @Jazzbook. Cu voia bună și undele făcătoare de minuni se ocupă Romanian JAZZ SOCIETY și John Betsch. Dacă te simți seducător și vrei să fii sedus, hai și tu!

For the geeky kid in you:

În tandem cu America de Nord și restul lumii, Red Goblin București sărbătorește Free Comic Book Day în prima sâmbătă din mai. Înseamnă că, începând cu 12am, ai ocazia să pui mâna gratis pe o revistă de benzi desenate la alegere și să îl faci fericit pe eul tău adolescent, veșnic în faza de entuziast all-things-geeky. În plus, vor avea loc și discuții cu și despre benzi desenate, organizate de Clubul De Benzi Desenate. Join in!

For the nosy jazzy you:

O nouă ediție Jazzaj sub egida ArCuB aduce în capitală, cu ocazia Zilei Naționale a Poloniei, un grup intrumental puțin neconvențional, fiind primul cvartet de coarde din lume ce se specializează pe jazz. Ritmuri latino, folclor irlandez și spaniol, precum și muzica specifică diferitelor regiuni din Polonia sunt doar câteva dintre inspirațiile Atom String Quartet, care îți vor satisface curiozitatea muzicală sâmbătă, de la ora 8pm. Poland, jazz, celebrate!

Ediție de road-trip

For the cozy and melancholic you:

Oha beach ne cheamă să dansăm, să încingem grătarele și să ne încălzim la foc de tabără chiar în sufrageria lor de pe plajă. O întâlnire intimă și liniștită între prieteni, care să-ți aducă aminte de vremurile când mergeai în tabără în a 6-a și cântai în jurul focului cu toată gașca. Doar că de data asta se ocupă Disco Sigaretta și alți artiști cu menținerea atmosferei din punct de vedere muzical. 

For the restless hippie in you:

„1 mai în Vamă” e deja devenit un clasic anual, așa că, în caz că vrei să te pui în mișcare, dar nu știi cum vei petrece încă, te punem în temă. Între 30 aprilie și 4 mai, Goblin găzduiește a patra ediție Înregistrat în România și aduce publicului vamaiot o varietate de artiști din toate sferele scenei alternative românești. Joi e rap (CTC și Chimie), vineri e cu vibe etno (Subcarpați), sâmbătă avem the best of both worlds, cu rock și electro (Șuie și Vița). Mai mult, pentru 15 lei ai intrarea pe o zi și un shot inclus.

For the indie fish in you:

Tot în consacratul templu al petrecerilor de 1 mai, Vama Veche, are loc și Fish Eye Fest, cel mai cool festival de pescuit. Se îmbină arta și tradiția pescuitului, istoria locală a stațiunii și muzica bună și iese ceva foarte cool, de neratat dacă ești la mare vinerea si sâmbăta asta. Vor fi prezenți și Alternosfera, ROA, Les Elephants Bizzares, GOLAN, Robin and the Backstabbers, Byron, Touluse Lautrec, We Singing Colors, OK Corral și K-lu. Programul e pe fisheyefest.com.

For the dubstep enthusiast in you:

Așteptarea a luat sfârșit! Pentru toți entuziaștii genului, suntem siguri că vestea venirii lui Skrillex la București a fost și probabil va fi cea mai tare veste a 2015. Mamaia Nord Beach găzduiește concertul (va avea loc mai exact în incinta The Mission Tent, de pe Enigma Beach), iar Gojira&Planet H și Bass Turbat fac warm-up-ul. Vineri @10pm.

***
Iulia Dineș are 17 ani, e liceancă la Lazăr și actriță la Teatrul Studențesc Podul și de săptămâna asta, semnează Recomandările de weekend. 
Pin It email