11 (unşpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 07 Aug 2015

Dacă nu ieși din oraș să mergi la Summer Well, opțiunile rămân destule: încă două festivaluri, petreceri, expoziții, cât să n-ai timp să te plictisești.

1. Azi, de la 19, la Centrul de Teatru Educațional (Lânăriei 93-95) e spectacolul inter@FAȚA 3, o investigație performativă a contactului dintre grupuri culturale diferite - comunitatea gay, etnicii romi și evrei și grupul cultural majoritar. Mai exact, performance-ul se va construi la fața locului, pornind de la o serie de situații în care apare discriminarea, identificată în urma unei documentări temeinice, peste care se vor așeza, pe muzică live, reacțiile unui actor și ale unui spectator. Intrarea e liberă.

2. A început deja, de joi, Festivalul Solidarității Pakivalo, unde învățăm despre cultura romani și încercăm să construim o punte între minoritari și majoritari, copii și adulți, săraci și bogați, intelectuali și muncitori, artiști și spectatori. Se proiectează Aferim!, cântă Mahala Rai Banda, se joacă teatru țigănesc și se mai întâmplă multe chestii, până sâmbătă inclusiv. La Muzeul Culturii Romilor, Giulești, Drumul Săbăreni, 101-125. 

3. În perioada 7-9 august, are loc a treia ediție a Festivalului Strada Armenească. Este un festival stradal prin care se dorește promovarea culturii și tradiției armenești, prin concerte de muzică tradițională și modernă, spectacole de dans, ateliere de caligrafie și creație, acte de magie stradală și multe alte activități recreative. Acces gratuit.
 
4. Tot azi se deschide la Palatul Șuțu o expoziție aniversară la care e musai de mers. E vorba despre păpușile de la Teatrul Țăndărică, care iau o pauză după 70 de ani pe scenă și se așează cuminți să fie privite, până pe 20 septembrie. 

5. Sâmbătă vin în Control Preddy Tendergrass și Bogdan Assancovici, doi internaționali care se completează reciproc în seturi de sunete nord-americane, anglo- și latin-caraibene sau braziliene, combinate cu rap și groove-uri rare. De la 19. 

6. La Dianei 4, ne-am obișnuit deja cu Yard Sales-urile aproape săptămânale. Venim să învățăm cum e să reuse-recycle și ne place de fiecare dată. Am auzit că vine și Riri Coco, cu tot cu garderoba ei.

7. Într-o călduroasă vineri seara, Robin and the Backstabbers fac un live în Parcul IOR, la foișorul de lemn. Pentru că sunt băieți buni, intrarea e liberă. De la 8.

8. La 25 de ani după apariție, Paris is Burning e proiectat pentru prima dată cu subtitrări în română, duminică de la 19, la ODD (Dr. Iacob Felix 72A). E un film controversat, despre subcultura gay și queer, care stârnește discuții chiar și în 2015. De mers și pentru dezbaterea de după, cu Ștefan iancu și Vlad Levente Viski.

9. Cu 25 de lei, poți să mergi în Colectiv, la Priku, Piticu, Charlie, Melodie & Mantalex, sâmbătă de la 22. Party cu dans și ceva balans pe terasă.

10. De la funk la jazz, de la reggae la bossa nova, sâmbătă de la 8, la Grădina Verona, cu Beck Corlan și albumul lui, Poduri de pace. Intrare liberă.
 
11. Despre Summer Well n-aș zice prea multe, e suficient atâta: Kasabian, Foals, La Roux, The Maccabees, The Wombats, Jungle, Kwabs, Foxes, Circa Waves, SOHN, la Domeniul Știrbey. Încă mai ai timp să-ți iei bilete. Stuff to do și info.
Pin It email