11 (unşpe) recomandări de weekend

Redacția | 28 Aug 2015

Cluj, Satu Mare, Vama Veche, kilometrul 0 al Bucureștiului, Petrila.

Cluj: Dacă vrei să vezi Bonțida și în afara Electricului, treci pe-acolo pe 29-30 august, la Barock - Zilele Castelului Bánffy. Între 11:00 și 19:00, e și Târgul de meșteșuguri Cuișor, cu obiecte de la Asociația Meșteșuguri de Câmpie, care oferă de lucru persoanelor din mediul rural care au acces limitat pe piața muncii. Ţesăturile ieşite din atelierul asociației sunt cu lână, bumbac și sunt realizate folosind războaie de ţesut tradiţionale. 

Satu Mare: Mai la nord, e festivalul La Dâmburi, organizat în parcul UFO din Satu Mare. Vineri noaptea, cântă Șuie Paparude, Chimie & DJ Muh’Fucka, The HATS și LS Band. Pe 29 intră Omul cu Șobolani, Baby Elvis, Space Needle, Flare și Poșta Mare. Alte jocuri: șotron, mâța, rațele și vânătorii, elastic, tenis de picior, baba oarba, bătăi cu apă, jocuri cu baloane de săpun și un workshop de zmee. Bubble Fun te îmbracă într-un balon gonflabil uriaș și te bagă la wrestling, sumo, zorbing sau fotbal.

București, teatru: Platforma de Teatru Politic 2015 continuă cu proiectul Pentru că Meriți, care propune analiza prin teatru a condiției femeii în România. Dintre subiectele explorate se numără propunerea legislativă privind înființarea, funcționarea și organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină, interzicerea avorturilor și raportarea bărbaților români la conceptul de emancipare a femeii în anul 2015. Spectacolul se va juca vineri, sâmbătă și duminică la sala Auditorium a MNAC, de la ora 20, iar intrarea este liberă. Rezervări la 0721 649746 sau la teatrucomunitar@gmail.com.

București, artă contemporană: În cadrul proiectului Art On Display, care își propune să animeze vizual Bucureștiul, găzduind expoziții în vitrinele spațiilor cu acces la bulevardele principale, va avea loc 100 Catronoame, la magazinul Musette, de pe Calea Victoriei 114. 100 Catronoame este o reinterpretare a Poème Symphonique de György Ligeti, realizată de Sillyconductor, prezentată și acum 6 ani la Centrul Dansului, în timpul Sâmbăta Sonoră. În locul celor 100 de metronoame clasice folosite de Ligeti în lucrarea originală, aici sunt folosite 100 de pisici maneki-neko (aka pisicile alea dubioase care își mișcă ritmic lăbuțele), care vor performa neîntrerupt timp de 22 de zile, începând cu vineri, de la ora 19.

București, expoziție și party: Vineri pe Plantelor expun pictorul Andrei Nistor și fotograful Bogdan Nistorescu, iar de la 23:00, pun muzică GHIU și H33T, al căror proiect Nava Spațială, se ocupă cu „zgomotonautica”, adică ceva care variază de la noise/drone/ambient la techno sau industrial. Intrare 10 lei. 

Vama Veche: Ultimele zvâcniri ale verii le poți simți pe pielea ta weekendul ăsta în Vamă, la Pescărie, unde Alt Om, John Riley, Robz și DJ Pitch te vor ține în ritm de dans până la mult-așteptatul răsărit. Ceva mai la vale, Molotov a pus de-un party maraton – colectivul muzical Chameleon ocupă difuzoarele pentru trei zile, deci mai bine lasă somnul pentru acasă.

București, artă contemporană: Cetatea Artelor (Artidava) este un spațiu cultural nou, înființat de Active Watch și Asociația Macaia la începutul verii și care găzduiește 3 artiști internaționali în weekend, sub umbrela The Can. Vineri, 28 August, de la 19, în curtea Artidava, Elena Feijoo, care a părăsit recent Chicago-ul pentru Berlin, va inaugura instalația Dacă aș fi fost mai bun steagul ăsta ar fi fost treaz. La 21 începe STRIP AND LOOT, care reunește lucrări și performance-uri de Elena Feijoo, muzicianul canadian Laurent Viau-Lapointe (CAN) și performerul și video artist-ul israelian Noa Reshef, căruia de la 23:30 i se va alătura și Paul Dunca. Adresa: Henri Coandă 38, între Romană și Victoriei. 

București, film: După 2500 de kilometri și 9 zile, a doua ediție a caravanei NexT se întoarce în București cu câteva dintre cele mai mișto scurtmetraje văzute la NexT. Vineri, de la ora 21, la terasa A2 de pe Calea Victoriei 176.

București, skate & street art: Piața Universității se închide sâmbătă pentru primul block party din București, cu MCs&DJs (Vlad Dobrescu & co), street art, skateboarding, bboys și invitați speciali, printre care și Homard Payette și Antoine Schirer care călătoresc în toată lumea să documenteze cele mai tari show-uri de bboys și vor avea ce vedea pentru că o construcție arhitecturală de skate a fost creată special pentru rideri în buricul capitalei. Au acceptat challenge-ul riderii Joseph Biais (FR), Alexander Pires (FR), Leopol Preisinger (GER) si Daniel Ledelman (GER). În plus de asta, km 0 al Bucureștiului se transformă în expoziție de arta urbană contemporană pentru că va fi o zonă de graffiti live. Accesul liber, de la 12 la 23. Afterparty la URBN Supply CO. (Căldărari 3) cu Bogman și intrare la fel de liberă. 

București, party în parc: H∆NN∆ x D!ZZY sunt un duo vienez care vine duminică la Terasa Baraka din Herăstrău să rupă platanele în două. Mai multe despre cele două în articolul de la Sora Treișpe.

Petrila: Duminică, începând cu 9 dimineața, poți descoperi Petrila pe bicicletă, cu un traseu de dificultate mică-medie de 17 km, cu pauze la colonii. Cine dorește să vină cu o zi înainte, are și loc de campare asigurat, iar dacă nu ai biclă, poți închiria gratis una pe loc, în limita numărului disponibil Detalii despre program aici.
Pin It email