11 (unşpe) recomandări de weekend

Redacția | 24 Feb 2017

Locuri unde ieșim de Dragobete, târguri de Mărțișor + concerte și niște teatru.

VINERI

1. De la 18:30, la Meron (Piața Victoriei, nr. 155) e lansarea revistei LZR, creată de liceenii de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” și o ocazie bună să meet the team. 

Sunt mai multe feluri în care să serbezi Dragobetele diseară, fie cu cine ești at the moment, sau dacă vrei să te combini:

1. MACAZ: Țagoi de la Clejani și formația pun de un concert, iar Floricica Dansatoarea (chiar ea!) se ocupă de animat petrecerea, începând cu ora 22:00. Donație sugerată: 20 de lei.

2. J'AI BISTROT: Serată muzicală cu Brugner, inspirată din coloana sonoră Trainspotting, deci cu Iggy Pop, Underworld, David Bowie, Lou Reed și restul. În plus, se organizează și o tombolă care te poate trimite la cinema, să vezi sequel-ul T2: Trainspotting vinerea viitoare.

3. CONTROL: Seară flamboaiantă de dirty disco cu Eugen Rădescu și Adina în sala Berlin. 

4. MANASIA: Pune muzică franțuzească colega noastră Karin și nu știm ce o să însemne asta. Ca să fim safe, o să zicem doar că opțiunile ei muzicale nu reprezintă poziția revistei SUB25. 

SÂMBĂTĂ

5. Sâmbăta asta se dă startul la târgurile de Mărțișor, pe care trebuie neapărat să le vizitezi dacă vrei să te dai mare cu ce mărțișoare șmechere dai tu. De neratat Bounty Fair la Casa Universitarilor, Dichisar de Mărțișor la Impact Hub București, târgul de la MȚR (unde știm din surse sigure că va fi un stand doar cu mărțișoare din lemn în formă de toate animalele care sunt prietenii tăi & mărțișoare în culori acidulate de la Serebe) și cel de la Vintage Pub.

6. Sâmbătă și duminică, de la 19:30, la ArCub e avanpremiera spectacolului Plastic de Marius von Mayerburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu. Din distribuție: Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Nicoleta Lefter.

7. La Centru (Calea Victoriei, nr. 58-60) e concert cu Shantel și Caliu de la Clejani, urmat de un DJ set Ligia Keșișian Mitulescu, „strigoaica” de la Balkanik Festival.

8. Ivănoiu, student în anul I la Actorie, a scris și joacă un spectacol despre un băiat de 18 ani vorbind despre școală, doctori, părinți și mai ales fiica lui. Se joacă la Macaz de la 18:00, biletul este 10 lei iar încasările merg către o familie evacuată recent din zonă. 

DUMINICĂ

9. La Institutul Schimbării este un show realizat de Paul Dunca pornind de la poveștile comunității transgender românești și care vorbește despre problematica asumării corpului, sexualității și identității de gen. Dacă nu l-ați văzut până acum, mai aveți o șansă duminică, de la 19:30, la Centrul Național al Dansului. Bilete aici.

10. De la 20:30, la Unteatru este Bucharest Shortcut Cinefest, o competiție internațională de film independent care aduce scurtmetraje inovatoare din întreaga lume. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

11. Godot organizează o seară de văzut Oscarurile, începând cu 12 noaptea. Dress-code-ul este casual, dar trebuie să aveți și un element de gală. Prilej de socializare, făcut pronosticuri și mâncat popcorn.

***
Ilustrație de Summerkid.
Pin It email