12 chestii de luni până joi

Redacția | 12 Oct 2015

Ar fi păcat să lăsați ploaia să vă țină în casă.

Luni, 12 octombrie

1. Creative EST e un maraton dedicat industriilor creative, adică #design #gastronomie #muzica, #newmedia, #arta, care ține toată săptămâna. Conferințe despre modele de susținere a industriilor creative, workshopuri despre cum să pui bazele unui business, să abordezi un investitor, tips & tricks și seri de pop-up dinner împreună cu artiști și antreprenori pe care ai vrea să-i cunoști. Program

2. Bucharest Art Week continuă. De văzut expoziția centrală de la Hanul Gabroveni care conține lucrări ale unor 16 artiști pe temele din romanul lui Kundera, Laughter and Forgetting, printre care și Exquisite Pain, a lui Sophie Calle. În seara asta se deschide Atelier 35 Oradea, expoziție care regrupează elemente de arhivă și lucrări originale pe hârtie din colecția Muzeului de Artă din Oradea, filme și documentația lucrărilor și expozițiilor, în care se regăsesc numele cele mai importante ale artei contemporane românești. Lucrările selecționate abordează temele de dragoste și râs ca instrumente de rezistență, și uitarea în toate nuanțele ei. (Galeria Orizont, de la 18)

3. Silenced / Documentary Mondays - Trei foști angajați ai securității naționale americane acuzați că au făcut publice informații secrete privind lupta guvernului împotriva terorismului sunt protagoniștii documentarului Silenced (r: James Spione), ce va fi proiectat la Centrul Ceh (str. Ion Ghica nr. 11), începând cu ora 20. Intrarea este liberă.

4. Campus Pride: Queer movie night by FAQiff – Începând cu ora 19:30, la Club Control vi s-a pregătit o seară cu tematică queer și feministă unde veți putea vedea în premieră 5 scurtmetraje de ficțiune din selecția FAQIff - Feminist and Queer Film Festival, ce va avea loc între 6 și 10 noiembrie. Intrarea este liberă, iar după proiecții în sala mică va pune muzică Paul Dunca aka Palomus Desdemon, în cadrul Out of Control.

5. Povești la Replika - Săptămâna asta, tema poveștilor de la Replika este Povești de pus la colț. De la ora 19 se va juca spectacolul Copii răi de Mihaela Michailov (regia Alex Mihăescu), de la 20:30 se va vorbi despre cartea Violenţa în şcoală. Ajută-ţi copilul să-i facă faţă de Catherine DePino, urmând ca de la ora 21 să înceapă o proiecție de scurtmetraje: Un alt Crăciun (r: Tudor Giurgiu), Lecția de box (r: Alexandru Mavrodineanu) și Excursie (r: Adrian Sitaru). Evenimentele au loc la Centrul de Teatru Educațional de pe strada Lânăriei nr. 13-15, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Marți, 13 octombrie

6. Din dragoste. Fapte morale / Trei: Lea Rasovszky - Marți, de la 8 seara, la Garajul Ciclop are loc vernisajul expoziției Din dragoste. Fapte morale: Trei, prima dintr-un proiect de trei expoziții personale ale unor artiste contemporane tinere de la noi, curatoriate de Ioana Ciocan și puse în spațiu de arhitectul Attila Kim. Trei este Lea Rasovszky, urmată de Doi: Ana Bănică (joi, 15 octombrie, MNAC), pe care o știți poate din vremea Cai verzi pe pereți și Unu, Alina Marinescu (Victoria Art Center, 20 octombrie), ale cărei lucrări le-ați văzut sigur pe la Cooperativa de Artă. 

7. Fierbințeanu live@Control - Duo-ul experimental-pop Fiebințeanu pornește în noi căutări estetice cu concertul Modern Massive New Phase Live, care va cuprinde atât noi release-uri, cât și chestii anterioare. Intrarea este 10 lei, iar începând cu ora 22 intră în vigoare Brutus (băutura la juma de preț, pentru necunoscători).

Miercuri, 14 octombrie

8. Morrissey live la Sala Palatului + afterparty - După cum probabil știți deja, legendarul Morrissey will be throwing his arms around Sala Palatului miercuri seara. Cei de la Manasia (str. Stelea Spătaru nr. 13) vă așteaptă după concert la un afterparty cu muzici britanice, cu intrare liberă.

9. Avanpremieră Making Waves: New Romanian Cinema in New York - Considerat de NY Times unul dintre cele mai mișto evenimente organizate la Film Society of Lincoln Center, Making Waves aniversează 10 ani de când promovează filmul românesc la New York, iar miercuri de la 19:30 în Control puteți degusta o mică parte din selecția de anul ăsta: scurtmetrajele Omulan (r: Matei Branea), Mesager (r: Radu Potcoavă), Nu există-n lumea asta (r: Andreea Vălean ) și Ramona (r: Andrei Crețulescu). Vor fi prezente echipele de filmare, iar evenimentul va fi prezentat de Andi Vasluianu. Making Waves: New Romanian Cinema va avea loc între 2 și 7 noiembrie la Film Society of Lincoln Center și continuă cu o selecție specială de filme la Jacob Burns Film Center între 3 și 8 decembrie. Pentru program sau pentru a face o donație, intră pe site-ul festivalului.

Joi, 15 octombrie

10. Cockaigne Magazine Print Launch Party - Revista Cockaigne, prezentă în online din 2011, își lansează numărul 6 pe print, cu Catrinel Menghia pe post de creative director. Tema numărului este Retrofuture, iar printre artiștii care au contribuit se numără Ionuț Staicu, Ovidiu Buta, Andreea Bădală, Alex Nimurad, Vali Bărbulescu, Julien Britnic sau Vlad Bîrdu. Lansarea va avea loc în Control, după ora 20, iar de muzică se vor ocupa Plurabelle, Disco Sigaretta și Batiscaf Radio. Biletul de intrare este 15 lei, iar cel cu revista inclusă 30.

11. Cineclub Film Menu - Joia asta, la sala de cinema a UNATC-ului se va proiecta de la ora 19 Dishonored (r: Joseph von Sternberg), urmând ca după film să aibă loc o discuție moderată de Bianca Bănică și Elena Martin.

12. Timishort începe la ora 19, la Cinema Timiș, cu documentarul Off Ways al regizorului Uli M Schueppel, prezent la proiecție, despre primul concert în Berlinul de Est al formației din Vest Einstürzende Neubauten, în care apare și Blixa Bargeld, prieten cu artiștii. Filmul este urmat de un performance multimedia al lui Danielle de Picciotto - video - (fondatoare Love Parade Berlin) împreună cu Alexander Hacke - audio - (Einstürzende Neubauten), cuplu de artiști nomazi, intitulat Perseverentia.
Pin It email