12 chestii de luni până joi

Redacția | 05 Dec 2016

Un început de decembrie cu concerte bombă, lansări de carte, teatru, documentare, discuții și filme studențești.

Luni, 5 decembrie

1. Dacă e luni, e seară de documentare la Centrul Ceh. Săptămâna asta, la Documentary Mondays va fi proiectat de la ora 20:00 Poverty, Inc. (r: Michael Matheson Miller), un film minuțios construit pe baza a peste 200 de interviuri înregistrate în 20 de țări investighează cine are cel mai mult de câștigat din lupta contra sărăciei. Intrarea liberă, iar berea din partea casei.

2. NY Portuguese Short Film Festival e un eveniment care de 6 ani se întâmplă simultan în New York și Lisabona, iar anul ăsta aterizează și la București, la Cinema Elvira Popescu. Luni de la 19:00 sunt scurtmetraje și marți e seară de documentar. Intrarea este liberă, iar programul e de găsit aici.

Marți, 6 decembrie

3. Ștefan Sava își lansează la Tranzit (str. Gazelei nr. 44) cartea de artist, care redă parcursul său de la debut până în prezent. De la ora 18:00.

4. Lasă trasul cu ochiul la videoclipurile lui, bulgarul Azis cântă pentru prima dată la noi, în La Mia Musica (Orhideelor Nr.1). Întârziații își pot lua bilete de aici.

Miercuri, 7 decembrie

5. În mansarda Cărturești Verona, se lansează, de la 18:00, frumusețe de basm modern. Cartea năsoaselor, scrisă de Alexandra Rusu și ilustrată de Loreta Isac, e publicată de Editura Vellant.

6. Tot la Cărturești, dar în cafeneaua librăriei, e rost de o discuție cu Radu Jude, moderată de Ileana Bîrsan. Se va vorbi despre cinema și viață și probabil că ultimul său film, Inimi Cicatrizate, va fi intens discutat. Discuția va fi difuzată live pe platforma CINEPUB.

7. A 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit începe la 19:00, la Cinema Elvira Popescu, cu un prim calup de scurtmetraje. Până duminică poți vedea producții studențești din România și din afara ei, împărțite în trei secțiuni mari: ficțiune, documentar și animație/experimental. Intrarea la toate proiecțiile festivalului este liberă pentru studenți și elevi.

8. Sezonul IV, episodul 2 din Șamanul mut înseamnă muzici țărănești de fanfară, cu Simion Bogdan-Mihai și invitații săi. În Control, de la ora 21:00. Bilet: 20 de lei.

Joi, 8 decembrie

9. Încheierea președinției Slovaciei în cadrul Consiliului UE e marcată la București printr-o expoziție care va putea fi vizitată începând de joi, în Rotonda Sălii Mici a TNB. Andy Warhol și Slovacia înseamnă 85 de lucrări – desene, printuri, facsimile pe pânză, fotografii, documente, precum și câteva obiecte personale ale artistului cu rădăcini slovace.

10. Dacă ești prin Sibiu și ai chef de teatru, ți-am zice să prinzi 20 Noiembrie după Lars Noren, la Radu Stanca. Un spectacol regizat de Eugen Jebeleanu, cu Ali Deac în rolul tânărului devenit din agresat agresor. Începe la 19:00.

11. De joi până sâmbătă, la Cluj-Napoca e a doua ediție de Cluj Docuart Fest la Cinema Dacia. Dacă am fi în locul tău, n-am rata End of Summer (r: Alina Manolache), Ultimul Căldărar (r: Cosmin Bumbuț, Elena Stacu), sau Doar o răsuflare (r: Monica Lăzurean-Gorgan), ca să menționăm doar câteva dintre titlurile din program. Intrarea este liberă.

12. Dacă nu ai ajuns până acum la noul Expirat, de la Halele Carol, joi ai un supermotiv, pentru că Greetings Sugar, cea mai hip apariție muzicală made in RO din ultima vreme are primul concert, cu full band, ansamblu de trompete, vioară şi corul de backing vocals. Biletele le găsiți la intrare, cu 20 de lei.
Pin It email