12 chestii de luni până joi

Carina Cozminschi | 10 Iul 2017

Recolta de evenimente pe săptămâna asta:

Luni, 10 iulie

1. Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru dă liber la teatru fresh toată săptămâna. La Metropolis și Bulandra (Sala Liviu Ciulei & Toma Caragiu) poți să vezi direcțiile viitoare ale teatrului din zone diferite ale României, prin proiectele facultăților de profil. De la 18:00 get a taste of Sibiu și dragoste cu spectacolul de la Sala Toma Caragiu: Iubirea la oameni, o explorare a acelui ceva care ne frământă, ne doare, ne place și nu prea, ne bucură, ne ține treji.

2. Muzeul Național al Țăranului Român proiectează două episoade ale serialului Izolați în România, urmate de o sesiune de întrebări pentru realizatoarea Dite Dinesz. De la 19:00 ai șansa să vezi cum arată viața celor care trăiesc în cătune uitate de lume, unde timpul parcă s-a oprit în loc, care sunt provocările cu care se confruntă, dar și farmecul care îi ține în aceste locuri.

3. Ieri a început a 5-a ediție a C'art Fest, festivalul de arte care se desfășoară în localitatea săsească Cristian, de lângă Brașov. Timp de 8 zile, locuitorii și vizitatorii vor avea parte de cultură în spații neconvenționale, de la spectacole de teatru (Oana Pellea, Florin Piersic Jr. și Chris Simion sunt prezenți), la proiecții de film (Câini, Cutia Albă, 7 cuvinte), la întâlniri cu scriitori și poeți contemporani (Ana Barton, Ana-Maria Sandu, Andrei Crăciun, Florin Iaru, Iulian Tănase, Radu Vancu, Svetlana Cârstean), muzică live și expoziții în stradă.

Bonus: o incursiune în anii de liceu ai Svetlanei Cârstean.

Marți, 11 iulie


4. One World Romania la Școală se mută vara asta în grădinile pasionaților de film, care pun la dispoziție spațiile lor pentru proiecții de documentare. De la 20:30 se deschid porțile Grădinei Tranzit pentru GIRL POWER - un insight din (încă) o lume dominată de personaje masculine, în care un grup de femei are curajul să show them how it’s done. Un loc și moment bun să vă lăsați inspirați de artistele de graffiti care conturează prezența feminină în arta tag-urilor și bombing-ului.

5. Tot o proiecție de documentar se întâmplă și în amfiteatrul de la Seneca AntiCafe, unde se vede de la 19:00 Winding ( r. Avi Levi). Filmul e rezultatul a cinci ani de muncă, timp în care e urmărită influența modificărilor din societatea Israelienă asupra uneia din cele mai importante resurse naturale – râul Yarkon. De la loc al reîntâlnirii dintre oameni și natură ajunge să fie cel mai poluat și periculos râu din țară și se fac tentative de salvare a locului. După film regizorul va fi prezent via Skype la o sesiune de Q&A, pentru toate curiozitățile și întrebările arzătoare.

6. Dacă nu ai apucat să vezi încă producția unteatru La țigănci, mai ai o șansă de la 19:00. Incursiunea cu Eliade în lumea viselor începe  într-o zi caniculară de vară, într-un tramvai din București-parcă deja sună cunoscut, nu? Hai să vezi nuvela fantastică de data asta prin ochii lui Andrei și Andreea Grosu, în încercarea materializării unei lumi care depășește legile firii și devine inexplicabilă.

Miercuri, 12 iulie

7. Centrul Artelor Vizuale Multimedia îți dă șansa să găsești o casă nouă pentru obiectele alea de care nu te-ai putut despărți până acum, dar de care a venit timpul să se bucure altcineva - rochia de la banchetul dintr-a 12-a, cămașa vintage cu care ai avut o viziune când ai cumpărat-o, dar a rămas neatinsă sau cadourile de la Secret Santa pentru care tot nu găsești un loc jumătate de an mai târziu - you name it.  De la 16:00 se strânge lumea cu obiecte și poveștile lor și sfatul nostru e să mergi devreme ca să prinzi cele mai bune trade-uri.

Bonus: Nepurtatele - cele mai frumoase obiecte vestimentare pe care nu le-am purtat niciodată.

8. Librăria Humanitas Kretzulescu ne pune față în față cu artiștii care ne inspiră și pe care vrem să îi cunoaștem mai departe de buza scenei, sticla televizorului sau înregistrările din studio. De la 19:30 aflăm despre spectacolele, cariera și oamenii care au format-o pe doamna Rodica Mandache. Dialogul moderat de Judy Florescu  e destinat acelora care iubesc teatrul și pe cei care se dedică acestei arte.

9. Another day, another proiecție de film. De data asta sunteți așteptați de la 21:30 în grădina de la Manasia, pentru American Pop. (r. Ralph Bakshi). Povestea urmărește patru generații ale unei familii de muzicieni evrei emigranți și felul în care muzica lor e influențată și influențează muzica americană a secolului 20, dominată de cultura Pop. Kinogarten este o serie de proiecții de filme alese de Serghei Rugasky.

10. Băieții de la Sneaker Industry aniversează  3 primăveri de cool apparel pe terasa de la Apollo 111. Sărbătoresc în stilul caracteristic prin lansarea de la ora 19:00 a unei colecții capsulă - Anniversary Capsule Collection Drop, pe care preconizăm că o să o adăugăm pe wishlist-ul de vară. Nu e petrecere dacă nu se lasă cu dans, așa că afterparty-ul e asigurat tot de ei de la 23:00.

Joi,  13 iulie


11. ARCUB adună lucrările a șase artiști români în expoziția Life is What Happens to You While You're Busy Making Other Plans, al cărei vernisaj are loc de la ora 19:00. Curatoriată de Simona Vilău, expoziția abordează teme filosofice care ne rod sub forma întrebărilor la care nu găsim răspuns,  dar care ne aduc împreună prin universalitatea lor. De la imagine statică la imagine în mișcare, operele urmăresc hazardul și relativismul în aspecte diferite ale vieții, arhicunoscute, discutate și disputate.

12. Cum i-o spune și numele, Green Hours Jazz-Cafe ne-a pregătit A Summer’s Tale - o seară de jazz  în grădina luminată auriu, la 19:30. Combinația fericită dintre Marina Arsene, Ciprian Pop, Oleg Lașcu ne introduce în mood-ul de week-end cu un vibe pe cât de văratic pe atât de dreamy.
Pin It email