12 (douăşpe) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 18 Iul 2014

Casa Presei, Bucharest Biennale, Carol 53, Travka la mare, carte&muzică la Brașov, Playa del nice, Sin Summer, La Căpițe, One Love 2014 și film în aer liber.

1. În București, se dă petrecere mare la Casa Presei, cu ocazia a 13 ani de Nights.ro. Asta se întâmplă vineri, de la 21:00. Bilete: 20 RON - luate dinainte; 30 RON - la intrare.

2. Bucharest Biennale 6 mai este deschisă câteva zile. Până pe 24 iulie, mai exact. Dacă aveți sau bilete, grăbiți-vă să-i treceți pragul.

3. Tot vineri, pe 18 iulie, Carol 53 aniversează 2 ani. Își va pune în evidență latura artistică prin expoziții colective de pictură, grafică și fotografie. Se promite și street art în curte, alături de Ortaku și Pisica Pătrată. De la 21:00, Matze bagă dj set.

4. Dacă vă era dor de Travka la mare, vineri îi găsiți în Vamă. De la 23, în Iron City - unde altundeva. 15 lei, pentru cei 12 ani de existența ai formației. 

5. Brașov: Festivalul de Carte și Muzică, 17-20 iulie. Peste 30 de standuri cu cărţi + mulți artiști, străini și neaoși.

6. Dacă sunteți la mare, cei de la nicecream.fm promit o după-amiază cu cocktail în mână și o dimineață cu răsăritul prins în paharul de shot. Sâmbătă, Playa del nice la Playa Papaya din Mamaia

7. În Vamă, Goblin pune de Sin Summer. De vineri până duminică, se perindă p-acolo alde Șuie Paparude, EMIL, Coma, Subcarpați, Robin and The Backstabbers, Omul cu Șobolani, CTC, Vița de Vie și Alternosfera, dar și un trademark Goblin: concert Silent Strike la răsărit. Bilete pe iabilet.ro.

8. Pe 19 iulie, Casa de pe Chei invită la shopping responsabil, cu ocazia Hand Crafted. Social Yard Sale, un târg la care participă Mesteshukar ButiQ, Atelier Simpluş, Reciclare Creativă şi Sacoşa de pânză. De la 12:00 la 20:00, în grădina de pe Splaiul Unirii 195.

9. Timișoara: DJ Sauce @La Căpițe, sâmbătă, de la 23:00.

10. Festivalul One Love 2014 are loc la Lacul Vidra, jud. Vâlcea. Se promite un spațiu de vis și un line-up foarte bogat

11. Ajunsă la Sibiu, Caravana Metropolis se încheie acolo cu La Grande Bellezza duminică. Intrare liberă și proiecție în aer liber, în Piața Mică

12. Bistriţa are festival mişto. Se numeşte BASM, e la prima ediţie şi, între 18 şi 20 iulie îi aduce în oraş pe Neo (Ungaria), Şuie Paparude, RATB şi mulţi, mulţi alţii. Pe lângă concerte, se vor organiza proiecţii de film şi expoziţii (Hungaromânisme, Post Industrial Stories şi Fascinaţia Meşteşugului by Matei Pleşa). Intrarea la evenimente e liberă. Non-bistriţenii au camping la dispoziţie, contra 20 de lei / persoană.

***
Paul Alexandru studiază construcțiile, îi plac advertisingul, fotografia și e avid de evenimente culturale. 
Pin It email