12 (douăşpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 29 Ian 2016

Teatru, filme, muzici, discuții despre oraș, București, Sibiu și Brașov.

1. Pe 30 ianuarie se fac trei luni de la Colectiv. La 14:00, ne adunăm pe Strada Tăbăcarilor pentru comemorarea celor 63 de oameni care și-au pierdut viața în incendiu. Nu uităm de #colectiv și continuăm să încercăm să schimbăm ceva, mai ales că încă mai sunt valabile, chiar dacă ușor parțial, punctele de acum câteva luni.
 
2. Vinerea începe de la 18:00, când fetele de la Urban Collectors ne cheamă în apartamentul Quantic (Str. 11 Iunie, Bloc nr 35, etaj 1, ap 3, interfon 103), pentru o proiecție de documentar. E vorba despre Las Calles Hablan (Străzile vorbesc), care ne plimbă prin street art-ul Barcelonei. Intrarea e liberă, girls only. Vezi aici trailerul.
 
3. Astra Film Festival e on tour și weekendul ăsta ajunge la București. Câte două documentare pe zi, de la 18:00, la MȚR. Intrarea e liberă, în limita locurilor. Programul și ce e de văzut, pe larg.
 
4. La Palatul Copiilor (bd. Tineretului 8-10), azi de la 19:00 se joacă Vrăjitoarele din Salem, de Arthur Miller, în regia Dianei Păcurar. Rezervările se fac la rezervari.unatc@gmail.com, iar intrarea este liberă.
 
5. New place in town! Se deschide POINT (Str. Gen. Eremia Grigorescu 10). POINT promite să fie un art hub, un loc în care oamenii creativi să facă schimb de idei. Evenimentul de deschidere, azi de la 20:00, este o invitație la explorarea spațiului, via o instalație semnată Cristiana Cott Negoescu. Intrarea costă 50 de lei și include open bar. 
 
6. Sâmbătă la J'ai Bistrot pune muzică Pojoranu aka yoz. S-a pregătit cu muzică neagră, de la Fela Kuti la A tribe Called Quest și Lee Scratch Perry. Intrare liberă. 
 
7. Serile Housing Stories continuă la Manasia Hub, cu proiecția episodului 6, Noi ansambluri rezidențiale. După proiecție, rămânem la discuții cu Andrei Crăciun, Vlad Trandafir, regizorul, Cristina Boboc, antropolog, și Oana Iftode, sociolog. De la 20:00, cu intrare liberă.
 
8. Am iubit, am purtat, am pierdut, o adaptare după Love, loss and what I wore de Nora & Delia Ephron, în regia lui Emil Hoștină, se joacă la ARCUB (Lipscani 84-90), sâmbătă de la 20:00. Cu Elvira Deatcu, Laura Creț, Anca Androne, Iulia Lumânare și Ioana Abur, care arată tot ce-i nașpa și mișto în a fi femeie. Bilete la 25 sau 35 de lei, în funcție de categorie. 
 
9. De la aceeași oră, dar la Centrul Artelor Vizuale (Biserica Enei 16), se lansează cea de-a patra Șușanea. Ce-s alea Șușanele? Șușanele este un serial de internet care povestește, explorează, documentează și ficționează istorii, evenimente și întâmplări din toate timpurile și dintr-un oraș universal, dintr-o perspectivă subiectivă și de ficțiune. Adică povești despre București. Episodul 4 e despre RATB-ul optzecist. Dacă nu le-ai văzut pe primele trei, fii pe pace, se proiectează și alea. Intrare liberă.
 
10. Duminică, de la 17:00, la MNAC ai performance-ul grupului Biroul de Cercetări Melodramatice. Performance-ul va avea loc la etajul 4 și va fi prezentat cu ocazia ultimei zile a expoziţiei Partea întunecată a naturii, capitolul I al proiectului expozițional Punctul alb și cubul negru. Pe lângă performance, se proiectează și filmul Above the Weather, iar după se anunță o petrecere. Intrare liberă.
 
11. În Brașov, se lansează Cartea de activități și colorat cu desene de Dan Perjovschi, sâmbătă de la 18, la Hof Café. Când am stat de vorbă cu el.

12. Dacă ești prin Sibiu, duminică de la 18:00 la Teatrul Gong (Alexandru Odobescu 4) e Apolodor, cu Dorina Chiriac și Ada Milea, după cartea lui Gelu Naum ce zice povestea pinguinului care suferă de dor și-și cântă tristețea. Biletul e 14 lei.
Pin It email