12 (douăşpe) recomandări de weekend

Redacția | 28 Oct 2016

Filme de călătorie, filme irlandeze, filme rusești, filme de groază, party-uri, muzică electro și un marș tăcut pentru că nu am uitat.

VINERI 

1. Hip Trip Travel Film Festival is on și are o super selecție de filme (by Cătălin Olaru). Detalii și recomandări, aici

2. Mâine, de la 19:00, Cunthate (Ură), se joacă la Cluj, la Fabrica de Pensule. este unul dintre spectacolele care ne-au marcat anul trecut și care garantăm că o să vă facă s-ascultați total altfel Britney Spears. Cronica, aici

3. Mădălina Dan este una dintre artistele noastre preferate pe dans & performance, iar All that mattered este primul proiect în care colaborează cu Sergiu Matis. Punctul de pornire al spectacolului este istoria comună a celor doi artiști: ambii trecuți prin licee de coregrafie, la București, respectiv Cluj, prin olimpiade de balet și o adolescență petrecută în anii ’90 într-o Românie post-comunistă și în tranziție. Reprezentația are loc de la 19:30 la CNDB (încă pe Mărășești 80-82), în cadrul Amprenta. 

4. Pentru nostalgicii după vară, o porție de Outernational acum că ne miroase tuturor a iarnă este binevenită. Jerusalem In My Heart este proiectul audio-video live al muzicianului și producătorului canadian Radwan Ghazi Moumneh. Niciunul din spectacole nu este la fel, configurația artiștilor de pe scenă variază între 2 și 24 participanți la fel ca și gradele de mișcare scenică, corelate cu componentele video. De la 22:00 la Jazz Pong (Olteniței 103).

5. Tot azi mai poți prinde ultimul film din Irish Film Days Festival, Sing Street, din 2016, povestea unui coming-of-age care îi va unge pe suflet pe fanii muzicii anilor 80. La Elvira Popescu, de la ora 20:00. 

6. Aflăm, cu aceeași întârziere ca-n fiecare an, de desfășurarea Săptămânii Filmului Rus, care are loc zilele astea. Nu am reușit până în momentul postării recomandărilor să dăm de un program, tot ce putem spune e că lista filmelor o găsiți aici; dacă ajungeți pe la MȚR și aflați mai multe, dați-ne și nouă un semn. 

7. Dacă nu ați auzit până acum de Ishome, noua senzație a muzicii electronice contemporane via Rusia, ați face bine să o asculți repede pe YouTube și să vii diseară la concertul ei din Expirat, unde va împărți scena cu Silent Strike și Călin. Biletele costă 35 de lei.

8. Les Films de Cannes vin la Iași weekend-ul ăsta. Așa că vineri și sâmbătă tuști la cinema, unde o să poți vedea I, Daniel Blake (r: Ken Loach) Bacalaureat (r: Cristian Mungiu), Juste la fin du monde (r: Xavier Dolan) și Julieta (r: Pedro Almodovar). Intrarea la proiecții este liberă.

SÂMBĂTĂ 

9. Huevos Congelados e un spectacol de teatru 100% girls, personal și atașant, scris de Rucsandra Pop și regizat de Ana Maria Colteanu. Se joacă la Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, de la ora 19:00. 

10. În J'ai Bistrot, de la 22:00, scriitoarea Lavinia Braniște (care tocmai a lansat săptămâna trecută primul ei roman, Interior zero) și Irina Creangă, pe care o știm de când activa la Pixels, pun muzică rap de fete cuminți care sunt rele pentru o seară. Iar noi dansăm. 

DUMINICĂ 

11. Sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. Dorian decide să și le petreacă la el acasă, singur, așa cum își petrece viața zi de zi. Creat de Oana Răsuceanu, în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, spectacolul DORIAN combină dansul pe muzică originală de Mihai Dobre (Șuie Paparude) cu proiecții multimedia. Are premiera în București, la UNTEATRU, la 20:00. 

12. Dracula Film Festival aduce la București un best-of al scurtmetrajelor de la ediția de anul ăsta, așa că pregătește-te pentru o doză de filme horror, SF și fantasy ca la carte (Interviu cu selecționerul Cristi Mărculescu). De la ora 21, la Cinema Elvira Popescu. 

Astăzi marșăm în liniște pentru #colectiv

***
Recomandările de weekend sunt ilustrate de câte o fotografie a unui fotograf SUB25. Fotografia de azi îi aparține lui Vlad Ciutacu, pe care îl poți urmări pe Facebook la Un simplu proiect de fotografie stradală

Pin It email