13 chestii de luni până joi

Redacția | 01 Mai 2017

Există viață și după 1 mai.

Luni, 1 mai

Dacă nu citești asta de la mare, dârdâind pe plajă, află că o poți arde festiv și în București de 1 mai:

*La Verde Stop Arena (str. Barbu Văcărescu, nr. 162-164) se lasă cu lenevit în iarbă, băut bere artizanală, trecut în revistă food truck-urile prezente și pe seară, un DJ set Electric Brother.

**În Parcul Izvor se întâmplă prima ediție e festivalului de muzică balcanică Yakasha. Azi o să fie Taraf de Haidoucks, Eleftheria Eleftheriou din Grecia, Naked din Serbia și Balkan Taksim, iar mâine, Fanfara Ciocârlia, Marius Vernescu, Dzambo Aguvesi Orchestra din Macedonia și Russkaja din Austria. Intrarea este liberă.

***Grădina Floreasca deschide sezonul estival, așa că poți să dai o fugă până acolo dacă ai chef de o cină și un prosecco pe marginea piscinei.

****1 mai fără mici nu se poate așa că Bucateria a pregătit la Manasia niște prăjeli fine, atât pentru fanii preparatului tradițional românesc, cât și cei care și-ar dori pe grătar ceva mai puțin carnal, adică un veggie little.

Marți, 2 mai

Festivalul adDOC, care e nepotul lui One World, înființat la inițiativa coordonatorilor de cluburi de film OWR la Școală, merge începând de azi în 25 de licee din 12 orașe din țară, și are în program proiecții speciale, urmate de discuții. Deschiderea, la Teatrul Național Ștefan Iordache din Caracal, înseamnă o proiecție specială Toto și surorile lui, în prezența lui Toto și a trupei Playground, azi de la 12:00.

Love her or hate her
, dar Marina Abramović e probabil artista contemporană de caa au auzit chiar toată lumea. S-a întors cu un nou documentar, The Space in Between: Marina Abramović and Brazil, în care vorbește despe călătoria ei mistică din Brazilia în căutarea vindecării spirituale. Filmul este proiectat în avanpremieră marți și joi, de la 20:30, la Cinema Elvira Popescu. Marți are loc și o dezbatere cu criticul de film Ileana Bîrsan și coregraful și performerul Cosmin Manolescu.

Greetings Sugar, cea mai hip apariție muzicală made in RO din ultima vreme are un live electro set marțea asta în Control. După ora 22:00, băutura e la jumătate de preț, pentru că Brutus.

Miercuri, 3 mai

La Intersecțiile de Miercuri de la Rezidența Scena 9 jurnalistul Matei Martin va modera o discuție despre identitatea națională cu sociologul MIrcea Kivu și Miruna Troncotă, expertă în studii est-europene, lector la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA. De la ora 19:00.

Dacă vrei să știi mai multe despre alegerile din Franța înainte de turul 2, Neam săturat sau neam trezit? e evenimentul Frontline Club dedicat lui Macron și alternativelor din peisajul politic francez dar și român. Participă Irene Costelian, jurnalistă Liberaiton, Claudiu Crăciun (Demos), Dragoș Pîslaru (România 100), Mihai Politeanu (Inițiativa România) și Sebastian Burduja din partea Pact. Moderatoare e Elena Vijulie, editor politic Digi24, și e așteptat și un reprezentant al USR. De la 19:00 la Centrul Ceh. 

Joi, 4 mai

Ediția XXI a Festivalului Filmului European ne aduce niște superfilme până pe 11 mai. Joi va fi proiectat Fixeur (r: Adrian Sitaru) la Spațiul Public European, iar de vineri programul va fi mult mai încărcat.

După ora 19:00, ești așteptat la MNAC, pe terasă, la petrecerea de lansare a revistei AUTOR, numărul 4. De muzică se ocupă Pantazică, dress-code-ul este eyes closed, iar biletul de intrare este 25 de lei, în care este inclus un exemplar al revistei.

Începând de joia asta, la Grădina Sticlarilor (str. Vasile Lascăr, nr. 36) va avea loc în fiecare săptămână Seara Filmului Românesc. După 19:30 se proiectează scurtmetrajul Vibrații (r: Germain Kanda) și București Non-Stop (r: Dan Chișu). Nu vor lipsi berea, comentariile, muzica aleasă și bufetul asortat.

Karpov Not Kasparov au făcut clip la piesa Mechanical Turk, pe care îl lansează joia asta cu un concert în Control. Alături de ei vor fi Rancune, niște new-waveri francezi stabiliți la Berlin.
Pin It email