16 (şaişpe) recomandări de weekend

Redacția | 27 Ian 2017

Liber la petreceri, spectacole de teatru și hrănit lilieci (detalii mai jos).

VINERI

1. Bucharest Film Festival înseamnă 3 zile de filme, scurte și lungi, care au șansa să ajungă în topurile tale personale. Bonus: un atelier de scenaristică cu Tudor Voican și unul de muzică de film, coordonat de ScoreKraft. Filmele vor fi proiectate la Unteatru și Simbio, iar intrarea este liberă

2. La Antipa se vernisează, de la 18:00, instalația Puricele „adevărat” a artistei Ana Golici, născută în România și stabilită în SUA din 1987. Evenimentul face parte din Bienala Internațională de Gravură Experimentală ediția a 7-a (IEEB7), care are tema Istorii Fabricate. Adevăr și ficțiune în istoria recentă.

3. Începând cu ora 21:30, la Centru (Calea Victoriei, nr. 48-50) se dă muzica mai tare, pentru că băieții de la The Nuggers bagă un concert punk cum n-ai mai prins din liceu. Vino pregătit de pogo.

4. La Metalhead Alternative Rock Awards se premiază cele mai tari realizări muzicale din 2016, iar după decernare vor cânta chiar trupele câștigătoare: Alternosfera, Coma și Am fost la munte și mi-a plăcut. La Arenele Romane, în cort încălzit.

5. De la ora 18:00, la Borderline Art Space din Iaşi, se deschide expoziția Imaginarul colectiv ca rezultat al selecţiei naturale a lui Cătălin Rulea, care cuprinde o serie de desene, un triptic și o instalație, care te invită să-ți reconsideri poziția față de niște imagini considerate iconice. Timing-ul este desăvârșit și inspirat din epoca post-truth: „Dacă majoritatea oamenilor ajung să creadă un lucru, acesta devine adevăr în imaginarul colectiv.” 

6. În Club Underground din Iași, de la 22:00, se organizează petrecerea caritabilă FOLCLOR VS ELECTRIC, care îl are ca invitat special pe Argatu'. Întreaga sumă strânsă va fi direcționată sub formă de bunuri (haine, rechizite, alimente neperisabile) către familia Sandu din satul Crucea, care este alcătuită din 11 membri (mamă și 10 copii, cu toții minori). Donație recomandată: 15 lei

7. Pe Sfinților 12, la For Friends Bar, pun muzică 5 gagici mișto din corp. (platforma de dj-ițe who represent): Admina, Agnes Aves, Beatrice Sommer, Chlorys & Cosima Von Bülove
SÂMBĂTĂ

8. Ne era dor și de siluetele șoptitoare ale Adei Mușat și de basmele lui Cutărică. De la 17:00 la 20:00 îi prindem pictând pereții din Lente (Dionisie Lupu), powered by Feeder. 

9. Azi și mâine se deschide stagiunea la Teatrul Mic cu Deșteptarea primăverii, adaptat ca „poem teatral rock” în regia și scenografia lui Vlad Cristache, cu muzică live de la Firma și prestanțe actoricești de la, printre alții, Gheorghe Visu, Gabi Costin, Alexandru Voicu, Ionuț Vișan, Silvana Mihai, George Albert Costea, Rareș Florin Stoica, Alina Petrică, Aida Economu și Răzvan Krem Alexe.

10. Dacă vrei să dai o șansă unor potențiale noi talente în teatru, sâmbătă la Palatul Copiilor se joacă două spectacole de licență de la UNATC. De la 18:00 e ADN, o tragi-comedie nerecomandată celor fără buletin, despre cum copiii își rezolvă uneori problemele în moduri neortodoxe (regie: Ruxandra Bălașu, scenografie: Andreea Tecla). De la 19:00, în sala Cotescu, EI, ȘI?, este o adaptare după Improvizație la Alma de Ionesco, în regia Andreei Ciocîrlan, cu Mircea Băluță, Carol Ionescu, Kostas Mincu, Vlad Nicolici și Nicoleta Moscalenco.

11. Doi dintre membrii colectivului Alma Negra vin în Control, pentru a-și exhiba originile tropicale combinate cu techno, într-o muzică de dans one of a kind, iar Karpov not Kasparov le vin în ajutor cu un live. De la orele 23:00 până spre dimineață.

12. Party la hotel! Sâmbătă de la 20:00 în sus, SONOR 2.0 se instalează la World Trade Center, iar de muzici se ocupă Moonlight Breakfast, GOLAN live, Yelllow și Chivu. Bilete: 50 lei în pre-sale, 60 la intrare.

13. The Holy Fix, Giuser și Dragoș Rusu se reunesc la Kran pentru o seară de mega-dans.

DUMINICĂ 

14. Dacă vrei să faci o faptă bună și migăloasă, duminica asta ai ocazia să hrănești lilieci (e win win, vara, sunt cei mai mari mâncători de țânțari). Clinica Fundației Visul Luanei găzduieşte aproximativ 460 de lilieci rămași fără adăpost pe timpul iernii, care altfel nu ar putea supraviețui, și care au nevoie să fie hrăniți în timp ce hibernează. Te poți înscrie să fii unul dintre cei 25 de voluntari per grupă, între intervalele orare 10:00 - 13:00, 13:00 - 16:00, 16:00 - 19:00, chiar dacă nu ai deloc experiență cu liliecii. Detalii, aici

15. De la ora 19:00, la Macaz se joacă Gadjo Dildo, spectacol despre clișeele construite în jurul femeilor rome. Elena Duminică, Mihaela Drăgan și Zita Moldovan sunt câte una dintre formele pe care discriminarea le ia: femeia romă de carieră, femeia romă lesbiană, femeia romă care-și neagă identitatea. Regia îi aparține lui Mihai Lukacs, muzica e asigurată de Ion din Dorobanți și coregrafia de Paul Dunca, iar costumele, de Diana Bobină.

16. Iar de la 19:30, la Teatrul Odeon este Kepler - 438b, în regia lui Bobi Pricop. Acțiunea piesei are loc într-un timp nedeterminat din viitor, la sediul Națiunilor Unite din New York, unde reprezentanți ai Republicii Malvati, al cărei teritoriu aproape că a dispărut din cauza schimbărilor climatice, le cer statelor membre o insulă pentru a-și clădi o nouă țară.

BONUS: Ne revedem în Piața Universității de la 17:00 încolo pentru a protesta împotriva ordonanțelor de urgență pentru grațiere și amnistie. Nu trebuie să fii în București, Alexandria, Arad, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Ploiești, Sibiu, Satu Mare represent also.

Foto: shinijikun.tumblr.com
Pin It email