15 (cinşpe) recomandări de weekend

Redacția | 16 Dec 2016

Fie ca sezonul de cumpărat cadouri de Crăciun să înceapă.

TÂRGURI

Dacă iar ai lăsat cadourile alea speciale pe ultima săptămână și ești prin București, alege-ți un târg și se rezolvă:

1. MADE in RO la Impact Hub. Pe 17 și 18 decembrie, între 11:00 și 20:00, designerii români de produs vor fi acolo cu sute de variante: ceramică, mic și mai mare mobilier, accesorii home&deco, jucării, ceva țoale, cărți cu jocuri incluse. Cafeaua o face Origo. Intrare: 10 lei.

2. Dacă preferi să nu plătești intrare, mergi la NOD makerspace. Christmas Maker Fair promovează o alternativă la cadourile în serie prin obiecte ce au în spate mai mult decât un proces mecanic de producție. Vei găsi haine, bijuterii, articole de design interior, ilustrații dar și produse de gastronomie (făcute local, la scară mică, în atelierele creative ale Bucureștiului). Târgul e deschis sâmbătă și duminică, începând cu ora 11:00.

3. Intrare gratuită e și la POINT, unde se organizează Organic Christmas - Green Living Festival, un rai pentru oricine e în căutare de mâncare sănătoasă și produse ecologice și obiecte create de designeri și de artizani locali. Printre expozanți se numără: Atinge Organic, Cool Wool, Brutaria MamaPan Paine cu maia, Văzduh și Made in Roșia Montană. Sâmbătă și duminică, de la 10:00 la 21:00. 

4. Lasă Zara și H&M, și ia-ți mai bine țoale de Revelion vintage sau de la designerii români. O ofertă mai vastă decât la V for Vintage greu găsești, așa că recomandăm o raită pe la Galeriile Artmark. Intrarea e 10 lei. 

5. La ArCub se deschide vineri Alt.Crăciun, care ține până pe 26 decebrie și unde vei găsi în plus față de cadouri (obiecte de design românesc, delicatese eco, băuturi felurite) niște concerte supercool. Ada Milea va da startul concertelor vineri, de la ora 19:00 și o vor urma în zilele următoare Lucia, Aida și noi, Byron și alții. De asemenea, stay tuned pentru concertele de cover-uri susținute de Corul de Copii Radio, care vor reinterpreta piese de la  Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Alexandrina Hristov, Kumm sau Alternosfera.

VINERI

6. Muzeul Național de Artă al României deschide la parterul Galeriei Naționale, începând cu ora 18.00, expoziția Anatomia Restaurării, prima de acest fel din ultimii 25 de ani. Din miile de lucrări restaurate de-a lungul anilor în laboratoarele muzeului au fost selecționate 80, ilustrative pentru toate genurile artistice, de la pictură, sculptură, grafică, la textile și arte decorative europene și orientale. Publicul va putea urmări diversele etape ale procesului de restaurare, de la investigațiile premergătoare până la redobândirea aspectului originar al unei lucrări prin raportare la principiile generale de restaurare, la lucrările originale și la documentațiile aferente acestora, cât și câteva scurte filme documentare realizate în cadrul celor 8 laboratoare ale muzeului. 

7. Cei de la PARADAIZ pun de Panarama Party. Începând cu orele 22:00, la Club Sims (str. Mihail Moxa, nr. 20) începe bairamul, cu muzică, videoproiecții, biliard și nu în ultimul rând, grătar. Biletul de intrare de 10 lei va fi donat Centrului Comunitar La Stela și Dana.

8. Înainte de zbânțuială, treci pe la Cărturești Carusel. La 19:00, Eugen Erhan și Tudor Muscalu lansează (în sfârșit!) cartea de ilustrații Fredo and Pidjin, ceva ce merită să infiltrezi în casele prietenilor, că tot e sezonul pentru așa ceva. 

SÂMBĂTĂ

9. Cristina Hurdubaia și CSR Group organizează o nouă acțiune caritabilă marca Copacul cu haine, pentru oamenii fără adăpost. Unde? La Cișmigiu, pe Elisabeta, la intrarea de lângă chioșcul interbelic de ziare. Ce poți aduce? 
Haine și încălțăminte de iarnă, saltele, saci de dormit, pilote, pături, perne și, pentru că e mare nevoie, alimente (conserve, cozonaci, biscuiți, etc). Hainele trebuie să fie curate și pe fiecare pungă sau pachet să scrii mărimea, ce produs e (pulover, pantaloni, geacă, etc) și dacă e pentru femei sau bărbați, pentru ca sortarea să fie mai ușoară. Nu aduce haine de vară, în afară de tricouri sau șosete, pe care să le poată purta oamenii străzii pe dedesubt. E nevoie și de încălțăminte, mai ales bărbătească, de toate mărimile. Colecta începe la 12:00 și se încheie la 16:00.

10. Dacă vrei să auzi ce melodii au mai scos cei de la Pixels, vino la concertul din Macaz, începând cu ora 22:00. Party-ul de după este de la sine înțeles.

11. La Kran e Outernational Night 3, iar cap de afiș e Baba Commandant & The Mandingo Band, un grup contemporan din Burkina Faso. În plus, Karpov not Kasparov își lansează album. Intrarea este 30 de lei înainte de ora 23:00 și 40 de lei după.

12. Ultimul Queer Party din anul ăsta e la Control Club, cu trei prințese ale muzicii techno: Veronica Vasicka, Chlorys si Aleksa Alaska. Dress code: #shameless, #swimwear, #naked, #suncream. Intrare: 20 de lei.

DUMINICĂ

13. De 4 ani încoace se organizează Turul Ghidat al Revoluției Române. Traseul începe la ora 15:00 și trece prin punctele importante ale Revoluției, iar fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute despre acele zile. Plecarea se face la ora 15 din Piața Universității de la Borna „Kilometrul 0 al Democrației” și nu este nevoie de înscriere în prealabil.

14. Trupa de teatru de liceeni Playhood, pe care poate ai văzut-o la Ideo Ideis, are la Godot premiera noului lor spectacol, Home, de la ora 18:30. Donația minimă este de 30 de lei, pentru susținerea artiștilor.

15. De la 19:30, la Manasia se lasă cu un maraton de scurtmetraje independente, în cadrul Bucharest Shortcut Cinefest, iar în curte vei găsi toată ziua chestii bunu-bunu de mâncare de la Bucateria.
Pin It email