13 (treişpe) recomandări de weekend

Redacția | 03 Oct 2014

Anim'est, maraton, teatru și dans contemporan la București, Dracula Film Festival la Brașov, FILIT la Iași și Timishort la Timișoara.

București: 

1. Diseară, Anim’est își turează motoarele cu o proiecție la Cinema Studio - The Boxtrolls - și o petrecere cu muzică de la Casetofoane la Re:Animation Hub, pe Carol 53. Mâine seară, de la 20, la Cinema Studio se proiectează juma' de secol de Pantera Roz (50 Years of Pink!), urmat de Trippy Animation Night și terminat cu o petrecere cu sclipici și Nicecream.fm la Carol, unde dacă n-ai ceva roz pe tine, nu intri. Programul complet al festivalului e aici.

2. eXplore dance festival #9, adică o lună de dans contemporan de pe scena europeană și nu numai, începe azi la WASP cu 3 performance-uri urmate de o paranghelie în stil nicecream.fm. 

3. Diseară este și opening party @Silver Church Club: intrare liberă, în program „discotecă” și prețurile așa cum le-am lăsat. 

4. Sâmbătă este show aeronautic la Lacul Morii, de la 16:30. Acrobații aeriene și nautice și cei mai buni piloți, printre care un domn Jurgis Kairys, multiplu campion mondial de acrobație aeriană și instructorul Lotului Național de Acrobație al României. Detalii de acces ș.a

5. De sâmbătă, timp de o lună, Teatrul Foarte Mic găzduiește Platforma de Teatru Educațional. Sâmbăta și duminica asta, de la ora 19, e spectacolul Familia Offline, cu o distribuție formată din 9 copii și 2 actori profesioniști, scris de Mihaela Michailov și regizat de Radu Apostol. Intrare liberă, pe bază de rezervare. 

6. Pe 4 octombrie, Madame Pogany sărbătorește 4 ani și redeschide sezonul. Scoateți-vă pantofii de dans din dulap, căci pe scenă se prezintă Golan, Moonsound și Radu Crișan.

7. Duminică dimineață începe Bucharest International Marathon, iar dacă alergatul is not your thing, poți dona pentru echipele care aleargă pentru cauze nobile, printre care Viitor Plus, Hospice Casa Speranței sau WWF România

8. Duminică, seara e lungă la CNDB, pentru că-ncepe Festivalul E-Motional. De la ora 19 este spectacolul de dans Piesă cu responsabilitate limitată, cu Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu, urmat de …After all, de Vava Ștefănescu, interpretat de Carmen Coțofană, c-o scenografie semnată de Adrian Damian și costume de Paul Dunca, de la 20:30. 

Prin țară:


9. Weekendul ăsta la Timișoara e Timishort, unde mai puteți prinde scurtmetraje islandeze (Focus: Islanda și Festival Visit: Rejkyavik Shorts & Docs Festival), filmele scurte ale lui Antony Hickling - regizor invitat, producții UNATC și secțiunea Videorama. În calupul II al competiției naționale, puteți vedea în premieră Duminică dimineață, co-producție SUB25 & Popski Production: sâmbătă de la 16 și duminică de la 18. 

10. Dracula Film Festival e în toi la Brașov. De vineri până duminică mai puteți vedea filme horror în premieră, ca Norway (Grecia, 2014) și multe altele, chiar și românești, și revedea Dune al lui Lynch, Rear Window al lui Hitchcock. cât și clasicele Dawn of the Dead și Shaun of the Dead

11. Dacă la București e maraton, prin țară e Ciclaton, și, chiar dacă înscrierile la pedalat au luat sfârșit, încă mai poți dona pentru cele trei proiecte educative pe care evenimentul le susține.

12. Maria Tănase reinterpretată (Colors of Maria - Roots Revival România) ajunge în seara asta la Iași, la Teatrul Luceafărul, iar mâine seară la Casa Studenților din Galați. Concertele încep la ora 20. 

13. O, no, Clooney is not gay. He doesn't kiss that good., Guillermo Arriaga, într-o conversație cu Marius Chivu. La Iași, a doua ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) a început de miercuri și a adus câteva nume mari. Participarea la toate evenimentele este gratuită și liberă, iar programul complet e aici
Pin It email