Reinventează-te la Festivalul E-Motional

Redacția | 18 Sep 2014

8 spectacole și prezentări work-in-progress, 3 seri cu proiecții de filme de dans, 3 prezentări și dezbateri teoretice și critice, 2 ateliere pentru public, unul dintre acestea finalizat cu un spectacol.

Între 5 octombrie și 9 noiembrie 2014, are loc la București „Festivalul E-Motional”. Pe durata unei luni și un pic, festivalul propune publicului mai mult de 15 evenimente de dans contemporan. Festivalul e găzduit de studioul ZonaD al Fundației Gabriela Tudor și de partenerii săi asociați, Centrul Național al Dansului București și teatrul lorgean, dar unele dintre evenimente vor avea loc și în spații publice și/sau secrete pe care publicul le va descoperi pe parcurs. 

Desfășurat sub motto-ul „reinventează-te”, festivalul are un caracter experimental și se adresează unui public deschis către nou.

Formatele variate de evenimente propuse au în comun teme legate de identitate, memorie a corpului sau a spațiilor, precum și de explorare a altor spații decât cele clasice. Atelierele și dezbaterile de istoria și teoria dansului contemporan și performance art-ului vor fi susținute de artiști, teoreticieni și critici de dans din România și din străinătate. Scopul lor este de a familiariza publicul din România cu practici artistice și estetici variate în domeniul dansului contemporan și de a crea un context pentru spectacolele care sunt produse sau/ și prezentate în România, contribuind la dezvoltarea unor perspective și discursuri critice cu privire la acestea.

Festivalul aduce împreună peste 25 de artiști și profesioniști ai dansului, participanți sau invitați în program, între care: Mihaela Dancs, Cosmin Manolescu, Vava Ștefănescu, Irinel Anghel, Jean Lorin Sterian, Cătălina Gubandru, Cristian Nanculescu, Marin Voica, Adriana Gheorghe, Iulia Sima (România), Giselda Ranieri (Italia), Tanja Andreeva (Norvegia), Steinunn Ketilsdóttir (Islanda), Joana von Mayer Trindade, Joclécio Azevedo, Rogério Nuno Costa (Portugalia); directorii de festival Olga Zitluhina (Letonia) și Alberto Magno (Portugalia), criticii de dans Oana Stoica (România) și Inta Balode (Letonia), cât și alții.

Programul detaliat  

Festivalul E-Motional este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. 
Pin It email