13 (treişpe) recomandări de weekend

Redacția | 22 Iun 2017

NexT, Sânziene, Beton Street Art Festival + niște teatru, niște filme, niște Zombies in Miami.

ALL WEEKEND 

NexT is on și are un program mai plin ca niciodată, de trebuie să mergi cu agenda după tine. De pildă, azi ai filmele din Competiția Națională, de la 17:00 și de la 20:00 la MȚR, dacă vrei să vezi ultimele scurtmetraje ale unor tineri regizori de la noi (Ana-Maria Comănescu, Andrei Inizian, Tudor Botezatu, Octav Chelaru, Raia Al Souliman), de la 18:00 NexT e pe meniu cu filme gurmande și eclere de la French Revolution, de la 20:00 NexT is Feminist, ca întotdeauna, la Elvira Popescu, iar NexT în cartier ajunge în Giulești. La fel de complicată program-wise e situația și mâine-poimâine, deși toată lumea are un soft spot pentru NexT Fantasia la Grădina Botanică, iarbă, frumos, cântă și Travka. Programul complet-complet aici

VINERI 

Ce poate fi mai sexy de Sânziene decât un taraf live? Caliu - magicianul cu vioara - vine să cânte de la 19:00 la Grădina Sticlarilor cea-ruptă-de-lume. Biletele par a fi sold-out, dar poate ai noroc la fața locului. 

Dacă totuși crezi că altceva poate fi mai sexy decât Caliu, atunci ar putea fi curtea Școlii centrale din București, unde cei de la A.R.C.E.N organizează o splendoare de seară tematică cu dans în jurul frasinului și împletituri în păr.

Planeta Petrila
, documentarul deja premiat și deja iubit de cei ce l-au văzut prin festivaluri, intră pe micile și marile ecrane. Azi de la 17:30 are prima proiecție la Cinemateca Eforie și de la 20:00 la Union, în prezența regizorului Andrei Dăscălescu și cu Q&A festiv. O cronică, aici

Proiectul Marinei Albu Să ne apropiem / Serie de trei acțiuni performative participative te invită la ceva ce ai putea fi foarte bun, dacă ai exersat în copilărie, și anume un staring contest. Durează cu totul și cu totul 2 ore și nu există învingători, doar experiențe. The Staring Game, de la 19:00 la 21:00 la ODD, pentru experimentali. 

Opulence I has it e un garden party, dar nu în orice grădină, ci chiar în cea de la recent deschisul Palat Primăverii. Se intră de la 18:00, pentru că muzica se va da mai încet de la 22:00 încolo, dar cui îi pasă, când îți petreci vineri seara acasă la Ceaușescu

Dacă vrei teatru nou, Măniuțiu are un spectacol în premieră: Jurnalul lui Robinson Crusoe, un musical cu aceeași triadă câștigătoare - Ada Milea la cântece, Adrian Damian la sceno și Andrea Gavriliu la mișcare. Ora 19:00, Teatrul Odeon.

SÂMBĂTĂ 

BETON Street Art Festival 2017 înseamnă, după cum îi zice numele, un festival de artă stradală. Mai mult de 10 street artists, Golan, Gojira & Planet H, Vlad Dobrescu & CTC și alții vor anima curtea de la UNArte, iar tu vei putea să prinzi totul live, înfulecând și niște de ale gurii și shoturi de jager. Sounds like summer! 20 lei/zi, 35 lei full pass. 

Veste bună: unul dintre cele mai bune spectacole contemporane de teatru politic se joacă din nou. Tipografic, majuscul, la Odeon, de la 19:30. De mers cu părinții.

Într-o mică localitate din apropierea unui baraj, în Irlanda, cinci oameni se întâlnesc într-un bar, în jurul unor povești. Cei 5 sunt jucați de Marian Râlea, Alexandru Voicu, Gabi Costin, Pop Romeo, Simona Pop în spectacolul Barajul, regia Andreei Vulpe, mâine de la 19:00 la ArCuB. Ia-ți un bilet și poți invita pe cineva moca să vină cu tine, e promoție din aia 1+1.

Dacă n-ai fost la vernisaj, merită să mergi măcar la finisaj. Perjo vine din nou la galeria sandwich pentru un talk care marchează și finisajul expoziției World Attractions. sandwich e la Combinatul Fondului Plastic (Băiculești 29) și chestia se-ntâmplă de la 19:00. 

Duo-ul mexican Zombies in Miami, un tehno hibrid care flirtează și cu rock-ul, vine în Control. 20 de lei după miezul nopții, când probabil ai s-ajungi. 

DUMINICĂ 

Dacă nu ți-a ajuns weekend-ul, duminică e rost de party la Palatul Universul. By their powers combined, Beans&Dots, Apollo111 și Fix Me A Drink îți pun la dispoziție ce au mai bun cu gheață, iar în curte ești entertained de That Couch Funk Collective. De la 12:00 până noaptea. 
Pin It email