13 (treişpe) recomandări de weekend

Carina Cozminschi | 14 Iul 2017

Electric Castle - muzică și bonusuri, poezie nocturnă powered by A.R.C.E.N., teatru, niște dans contemporan și concerte de tot felul.

VINERI

[concert] La Teatrul de Artă cântă o trupă nouă, dar cu artişti pe care deja îi urmărim din alte proiecte de teatru şi muzică. De la 20:30, Andrei Ciopec, Elena Albu şi Paul Ovidiu Cosovanu devin pentru prima oară OSA, proiect muzical pe care o să dăm din picioare în seara asta şi toată vara.

[poezie] A.R.C.E.N. dă startul la poezie contemporană cu prima din cele 21 de Nocturne - serie de lecturi a 12 poeţi contemporani care o să ne facă să ne îndrăgostim, în rime, de serile de vară. De la 21:00, terasa blocului Magheru One prinde un altfel de viaţă printre versuri, pahare cu vin şi toate emoţiile care vin la pachet cu poezia.

[party] Expirat ne aminteşte că e sărbătoare mare azi în Franţa cu o Funkotecă cu Cosmin Pojoranu, un legitim Funky Citizen. Ne convine orice prilej de zbânţuială, aşa că de la 21:00 până dimineaţa ne găseşti pe terasa de la Halele Carol, strigând cât ne ţin plămânii Vive la France!

[teatru] Unteatru reia, de la 19:00, poate cel mai clasic dintre clasici- Hamlet-ul lui Shakespeare, dându-i suflul fresh cu care ne-a obişnuit. Alina Berzunțeanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek mută tot dramatismul piesei în interiorul protagonistului transfomând-o într-o mărturie, urmărind parcursul aceluia bântuit de demonii răzbunării, până la uitare de sine şi auto-sacrificiu.

[documentar] Câștigătorul pentru debut la TIFF rulează la miezul nopții la Electric Castle, în cadrul EC Sessions by NN. Ultimul căldărar a lui Cosmin Bumbuț și Elenei Stancu, cunoscuți ca Teleleu, urmărește ultimele suflări ale unei meserii care cu greu își mai găsește locul azi. Cei doi vor fi prezenți pentru întrebări și ca să povestească despre viața lor pe drum cu rulota, documentând along the way.

[party] După ora 23:00, Oana Maria de la Poetrip dă chef la Macaz și dând drumul la dans pe ritmuri hip-hop, electro și tot felul de surprize spontane

SÂMBĂTĂ

[party la muzeu] MNAC ne invite la o altfel-de-vizită-la-muzeu, care să se încheie cu un party pe terasa Palatului Parlamentului. Vizitarea muzeului se face până la 20:00, după care eşti aşteptat de Tibi Pin şi Kapnobatai la cafeneaua muzeului - ştii un loc mai bun pentru urmărit un apus în capitală? Deci uite o super ocazie să vezi noile expoziţii şi să dans,dans,dans.

[dans contemporan] De la 20:00 prinde la Centrul Independent Coregrafic Linotip o mostră din stagiunea care va începe în februarie. Arcadie Rusu numeşte Babel o explorare a iluziei stabilităţii cu care ne place să ne minţim uneori. Spectacolul e o traducere a dezechilbrului realităţii în mişcări de dans hipnotizante, care ne fură pivirile şi ne aduc faţă în faţă cu monştrii de care ne ascundem.

[concert] Ne bucură tare de tot când vedem artiști dispuși să ajute prin arta lor comunitatea și pe cei in need. Asta fac Mehdi Aminian și Mohamad Zatari de la 19:30 la Hermitage, printr-un concert menit să strângă fonduri pentru copiii care participă la activitățile de la Clubul de Educaƫie Alternativã din Ferentari. Alături de ei va fi și trupa Playhood, formată la același Club, pe care am văzut-o pentru prima oară la Ideo Ideis anul trecut și o urmărim ever since.

[documentar] Dacă ești la Electric Castle și vrei o pauză de la mișcarea de pe ringul de dans fugi la ECO spot-ul din camping pentru un documentar care nouă ne-a plăcut tare de tot la Pelicam, unde a câștigat premiul în secțiunea sa. Planeta Petrila rulează de la 2:15, deci ai timp să ajungi după concertul lui Paul van Dyk de pe Main Stage.

DUMINICĂ

[concert] Dacă Palatul Mogoșoaia nu era deja dreamy-enough, azi se transformă în Garden of Day Dreams pe ritmurile celor de la Golan, Moonsound, Bross și alți câțiva. Grădina începe să vibreze de la 14:00 și te poți bucura de muzică bună, loc și oameni până în miez de noapte.

[dans contemporan] Andreea Novac și Paul Dunca ne invită la Centrul Național al Dansului pentru o oră și jumătate de mișcare cu scopul de a ne conecta la propriile corpuri, de a le conștientiza starea actuală de a fi. Cei doi promit să ne facă să transpirăm de la 18:00, într-o sesiune care se anunță mult mai fun decât orice ședință la sală.

[concert] Încheie săptămâna vrăjit de vocea Mariei Răducanu, care e cu Sorin Terinte de la 19:30 în Green Hours Pub. Momentul lor denumit Alfonsina y el mar, ne spune ceva exotic-melancolic despre care vrem să știm și să auzim mai multe.
Pin It email