13 (treişpe) recomandări de weekend

Carina Cozminschi | 03 Noi 2017

3 zile pline:

VINERI

[expo] În toate clasele de liceeni în care s-au dus, Maria Ruxandra Burcescu, Nicole Root şi Alexandra Crisbășan au găsit adolescenți care să fi trecut printr-o formă de revenge porn sau cărora să le fie familiar fenomenul. Cu ajutorul unei burse Superscrieri, acestea au documentat acest fenomen tot mai întâlnit. Au descoperit umilință, furie, frustrări pe care le-au adunat într-o serie de articole ce urmează să fie postate pe platforma Republica și o expoziție de colaje și fotografii la al cărei vernisaj ne grăbim astăzi, la 19:00, la Gallery.

[festival de film] Weekend-ul acesta arată, miroase și are gust ca în Balcani, pentru că la Muzeul Național al Țăranului Român: Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului se întâmplă, timp de trei zile festivalul de film antropologic Culese din Balcani, cu proiecții de la vecinii noștri mai apropiați sau mai îndepărtați. Noi am văzut și ne-a plăcut filmul care deschide de la 16:00 festivalul – Turism! (r. Tonći Gaćina), dar recomandăm să vă uitați și pe restul programului cu proiecții felurite.

[expo] Galeria de artă Kaleidoscope (Bvd. Mărăști 35) se deschide en force cu o expoziție care adună o parte din cei mai apreciați artiști români contemporani în străinătate. Lucrările lor s-au plimbat pe la MoMa, Tat, Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, Bienala de la Veneția – to a name a few, și se întorc acasă în vernisajul de la 19:00 al expoziției.

[talk] Cu ocazia lansării platformei Cineama.ro, unde vom găsi arhiva primului cineclub de amatori din țară, la Institutul Francez va avea loc de la ora 18:00 un masterclass cu Péter Forgács, artist media și cineast independent din Budapesta, cunoscut pentru practica sa inovatoare în re-editarea și resemnificarea materialelor de arhivă din colecții personale (home movies).

[dans contemporan] Astăzi, de la ora 19:00, la Centrul Replika și mâine la Make a Point, de la aceeași oră, puteți vedea spectacolul realizat în cadrul atelierului de dans pentru adolescenți Dance Yourself. Scenariul este inspirat din orele și zilele de lucru petrecute împreună și coregrafii originale realizate de cursanții atelierului, alături de trainerul lor, Oana Răsuceanu. Intrarea este liberă, dar pentru că numărul de locuri este limitat, e nevoie de rezervări pentru spectacolul de la Make a Point, la madi@makeapoint.ro.

[film] Cele mai tari producții nemțești din ultima vreme le vedem timp de o săptămână la Cinemateca Eforie, în cadrul Zilele Filmului German. Mai precis, 13 filme de ficțiune și documentare, alese pe sprânceană de Ozana Oancea. Programul îl găsiți aici.

[party] În cadrul expoziției DISCO BTT se întâmplă evenimentul Iulia Rugină pune Muzică la J'ai, care e destul de self-explanatory. Regizoarea filmului Breaking News ne arată ce muzici îi mai plac, poate recunoaștem câteva de prin filmele ei, la J'ai Bistrot de la 21:00.

[party] La Manasia săptămâna se încheie cu opulență, lux și sclipici – ultimul e scump și e din partea casei. De la 21:00 pun muzică doi băieți care o lasă cu dezmăț când se adună - Cristi Luca și Serghei Rugasky.

SÂMBĂTĂ

[poezie] Doi dintre cei mai importanți poeți emergenți din Marea Britanie, Crispin Best și Sam Riviere, sunt într-un poetry tour în România și astăzi la 18:00 fac o oprire la Apollo111. Își vor recita o parte din lucrări, după care mai răspund curiozităților voastre, poate despre cum arăta viața de poet pe alte meleaguri.

Dacă vă găsiți timp să ajungeți la Seneca în weekend, luați cu voi și lucruri de care credeți că ar putea avea nevoie un bătrân nevoiaș. Campania lor de colectare durează până pe 10 noiembrie, mpment în care speră sa aibă suficiente obiecte și alimente pentru a ajuta un număr cât mai mare de bătrâni.

[teatru] La 20 de ani de la cele mai masive proteste din sistemul penitenciar românesc, condițiile par să nu se fi îmbunătățit semnificativ. De aici a plecat echipa Țuhaus pentru dezvoltarea unui spectacol de teatru care se joacă azi și mâine de la 19:00 la Macaz și care propune o reflecție asupra felului în care criminalizarea, vina și pedepsirea sunt înțelese și operate de către societatea contemporană.

DUMINICĂ

[lansare carte] La MNAC se lansează de la 13:00 cea mai frumoasă dintre cărți – Acasă, care adună fotografiile făcute de copiii care trăiesc o viață aproape de sălbăticie în Delta Văcărești și articolul despre ei scris de jurnalistul Radu Ciorniciuc. Ca să înțelegem povestea cât mai bine, câțiva prieteni de-ai proiectului transformă lansarea într-o experiență imersivă de descoperire a lacului Văcărești, pe care acești copii îl numesc acasă.

[talk] Feminismul e doar numele dat recent unei voci care luptă în fiecare zi pentru viitor, pentru supraviețuire. La Muzeul Naţional al Literaturii Române are loc de la 16:00 o sesiune de ascultare a două lucrări sonore create de Diana Voinea - trei femei care vorbesc despre voce și dau glas propriei poezii: Angela Marinescu, Svetlana Cârstean și Cosmina Moroșan -, și Mara Mărăcinescu, de vorbă cu trei generații dintr-o familie de feminiști. HER VOICE este despre vocile femeilor din radio, creație sonoră și muzică contemporană.
Pin It email