14 chestii de luni până joi

Redacția | 15 Ian 2017

Filme, teatru, concerte și party-uri, cât să te facă să uiți de ger.

Luni, 16 ianuarie

1. Ți-ai dorit dintotdeauna să-ți faci o afacere cu tricouri, dar grafica ta zace într-un folder unde nu ai mai intrat de multă vreme? Cei de la Printoteca vin în Expirat de la ora 19:00, unde îți vor printa designul direct pe un tricou, în timp ce tu stai la o bere cu organizatoriii.

2. Până pe 28 ianuarie, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (strada Londra, nr. 39) poți să vezi expoziția „Cele mai frumoase cărți din România”, care prezintă o selecție de titluri nominalizate sau premiate în cadrul concursului național de design de carte, edițiile 2012 – 2016.

3. Teatrul Act organizează un Q&A caritabil cu Marcel Iureș, începând cu ora 19:00, iar banii strânși din donații se vor duce către Luca, un băiețel de 3 ani diagnosticat cu autism.

4. Dacă nu ai văzut până acum Mălăieș în călcăieș, prima parte a unei trilogii în care tradițiile și poveștile populare sunt remixate de Frilensăr, o trupă de teatru brici, ai face bine să o faci. De la 19:30, la Teatrul Luni de la Green Hours. Biletele (25 de lei în avans, 30 în ziua spectacolului) se rezervă la 0788 452485.

Marți, 17 ianuarie

5. Lizabeth Russo este o cântăreață scoțiancă de origine română, care revine în locurile natale cu un concert care va îngloba elemente de folk, muzică clasică sau jazz. La Beat Bar Umanist (str. Constantin F. Robescu, nr. 14), de la 19:30.

Miercuri, 18 ianuarie

6. De la ora 19:30, la J'ai Bistrot va avea loc o discuție filosofică relaxată, moderată de Radu Uszkai. Tema de săptămâna asta: „Despre lene”. Rezervările se fac la filocafe@arfp.ro.

7. Volumul Bucureştiul literar. „Şase lecturi posibile ale oraşului” al scriitoarei Andreea Răsuceanu este prilejul unei dezbateri, la care vor mai participa Simona Sora, Gabriela Adameşteanu, Stelian Tănase şi Cosmin Ciotloş. De la 19:30, la Cărturești Carusel. (Chestionare București)

8. Sâmbăta Sonoră organizează de la ora 21:00 un eveniment la Macaz (Calea Moșilor, nr. 160) cu artistul lituanian Arma Agharta, care te va da peste cap cu un performance dadaist.

9. „A fost seară. A fost dimineaţă. Dar asta a fost demult. Asta a fost demult.” - Despre Alcool, un spectacol pe versurile lui Ion Mureșan, regizat de Mihai Măniuțiu la Teatrul Nottara, care se joacă de la ora 19:00.

10. La Casino Centru de Cultura Urbana Cluj, de la 18:00, e vernisajul expoziției foto Swedish Dads, pentru care fotograful Johan Bävman a realizat portretele unora dintre puținii tați care au ales să stea acasă timp de cel puțin șase luni, alături de copii .

Joi, 19 ianuarie

11. Pe 19 ianuarie se deschide stagiunea Jazz@ARCUB 2017 cu suita originală „TITAN”, o lucrare originală pentru sextet de jazz inspirată de cartierul cu același nume.

12. La Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31) continuă seria de filme lansate în 2007, care marchează 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Săptămâna asta, de la 19:00: El Orfanato (r: J.A. Bayona), un horror nu numai pentru fanii genului. Intrarea este liberă.

13. Acoperișul de Sticlă, revistă online axată pe cultură media, TV și cinema împlinește 2 ani, așa că pune de o petrecere la Manasia Hub (str. Stelea Spătaru, nr. 13). Seara va începe cu proiecția Our Stars, un video-eseu de Mark Rappaport, după care muzica va fi asigurată de Ivana Mladenovic, Paul Negoescu şi Tudor Jurgiu.

14. Fixeur, ultimul film al lui Adrian Sitaru și unul dintre cele mai așteptate filme românești ale începutului de an, va avea premiera de gală la Cluj, la Cinema Victoria, în cadrul Cinematecii TIFF. Invitați: regizorul Adrian Sitaru, actorul Tudor Aaron Istodor, și Adrian Silișteanu, directorul de imagine și co-scenaristul filmului
Pin It email