14 (paişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 31 Iul 2015

Ceva festivaluri, teatru, muzică electronică, discuții intelectuale și fapte caritabile pentru un weekend aglomerat.

1. Un festival pe un aerodrom, 40 de hectare de iarbă, 98 de proiecte muzicale și patru scene înseamnă Airfield, pe undeva pe lângă Sibiu. Headlineri sunt Mobb Deep, Little Dragon, Krs-One, Dixon, Âme, Dj Koze, Roy Hargrove Quintet. Eu aștept cu nerăbdare și Gus Gus, Recondite, Jazzanova și Fanfara Ciocârlia. Cu relatări de la fața locului, ne auzim peste weekend. Până atunci, cum a fost anul trecut.

2. Dirt on Fire 2015 fueled by burn, cea mai mare competiție de BMX și Mountain Bike dirt jumping din țară se desfășoară la Miercurea Ciuc, în park-ul RideMore. Vin rideri din Germania, Cehia, Franța, Spania, Norvegia și Argentina. Vine și DJ-ul britanic Deekline, care pune sâmbătă seara la main stage, pe ritmuri de dance și breakbeat. 
 
3. În cadrul Festivalului de Teatru Dell’Arte, vineri, de la 19.20, în Cișmigiu se urcă pe scenă. Ai intrare liberă la A douăsprezecea noapte a lui Shakespeare, în interpretarea absolvenților UNATC, sub coordonarea lui Mihai Constantin. 
 
4. Pe terasă la Colectiv ai iar program pentru tot weekendul. Vineri cu Fouchat și Giuser și sâmbătă cu Daniel Draghici, Andrei Daniel, Horia, Ivan C, Nicola, Mesone și Cinșpe, într-un event care se cheamă frumos, Bucurie, așa, ca pentru prima zi de august. Intrare liberă, începe la 18. 

5. Pe 1 începe Ideo Ideis, festival național de teatru tânăr. Din 2006, la Alexandria se întâmplă actorie, dans, scriere creativă, muzică, scenografie, artă contemporană, ca mijloace complementare de dezvoltare personală. În cele nouă zile de festival, ateliere, proiecții, dar mai ales, piese de teatru. Dacă ți-e teamă că n-ai cu ce să ajungi, organizatorii s-au ocupat și de transportul București-Alexandria (detalii pe ideoideis.ro). Și retur, dacă o să mai ai chef să te întorci. De ce să mergi la Ideo Ideis, interviu cu cei doi care l-au crescut și viața la cămin.
 
6. Vineri seara în Control ne-o ardem pe un Cosmic Beat. Space disco, italo, balearic & electonic mixate de Nek și Pandelescu. De la 22.
 
7. În A2, de la 18, concert de fierăstrău, theremin și martenoton cu Benedict Popescu, cel mai extravagant street musician din București. Dacă vrei senzații tari pentru urechile din dotare, scoți din buzunar doar 10 lei. În deschidere, BatiscafRadio, ambiental tropical, marin ocult și sci-fi.
 
8. Sâmbătă după-amiaza, de la cinci, în Mansarda Lente (Arcului 8), e al treilea episod de Pop-up Stories - jurnaliștii Andrei Crăciun și Laura Ștefănuț vin să discute despre cartea lui Dan Lungu Cum să uiți o femeie și despre jurnalism în România, cum ne poziționăm astăzi față de religie, relații, autocunoaștere. Ca să mergi, dă un mail la salut@revistadepovestiri.ro în care povestești două rânduri despre ultima carte discutată cu un prieten. Intrarea e 20 de lei, iar pentru studenți e free.
 
9. La Plantelor 47, de la 19 se lansează cu căldură, entuziasm și hyperkinetism noul superextramegahit Omelette, Hello. Pe net apare abia săptâmâna viitoare, deci e un eveniment exclusivist și avanpremierist. 
 
10. La Beat Bar Umanist (Constantin F. Robescu 14), se pune de o după-amiază cu vibe tropical, beaturi exotice și cocktailuri fresh cu kiwi. De muzică se ocupă Andrei (TRK) și George (GXG). Intrare liberă, de la 17.
 
11. Într-o pădure de la Cernica, pe malul lacului, se pune de al doilea party Haos în pădure. Maayan Nidam, 50% din proiectul Mara Traxx, Bruno Pronsato, Priku, Cristi Cons, Dubtil, Nu Zau și Alin ne scot din toropeală la o dj-ală în afara Bucureștilor încinși. Biletele costă 20 de lei în avans, 30 înainte de 12 și 50 după. 
 
12. Dumincă la Deschis Gastrobar pe acoperiș se lansează un nou radio, BIN (București în Noapte). Ne promit muzică electronică și ne dau un preview cei de la Soundopamine, Ellien, Julian M și Oglindă. Petrecerea începe de la 17. 
 
13. Tot duminică, la Piscina Floreasca, pool party and more, cu intrare liberă. Delahaze se relansează și Bogman, Charlie Boy și Save or Cancel pun muzica. Prin piscină se plimbă Irlo Doidoi și Dodi, care se folosesc de principiile hidrofizicii ca să genereze un continuu motion fractal design. Pe alee, Victor Fota, Cristiana Cott Negoescu, Horațiu Lazar și Mușat Adrian își îndeplinesc menirea de artiști vizuali. Natura eventului reflectă și câteodată refractă spiritul delahaze.fm, după cum spun chiar ei. 
 
14. De la 20, în grădina Muzeului Național George Enescu se aude jazz. Luiza Zan, Gyárfás István și Sárik Péter susțin Merci Charity Boutique în demersul de a sprijini cauze umanitare. Printre proiectele lor se numără Zâna Merciluță, prin care se asigură tratament stomatologic copiilor cu afecțiuni oncologice și celor care provin din familii defavorizate, sau Îndrăznește să visezi, prin care copiilor aflați într-un stadiu avansat al bolii li se îndeplinește o dorință. Accesul se face pe bază de donație, după suflet și buzunar. 
Pin It email