16 (şaişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 18 Sep 2015

Un weekend dintre cele mai pline, să ne lase cu gust dulce-amărui de vară pe trecute.

1. Sound & Vision – festival de muzică alternativă 100% românească, mare cât un weekend. Aș zice că s-a mai făcut, doar că ăsta e mai cu moț, fiindcă reînvie Gara Băneasa și-o face loc hip și neconvențional de dat din cap și alte extremități. Vin să cânte ROA, Silent Strike, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, Golan, Moonlight Breakfast, Hot Casandra și alții. Intrare liberă; programul pe zile.

2. De azi până marți, 22, de la 19:00, la Cinemateca Eforie e Festivalul FIlmului Japonez. Organizat de Ambasada Japoniei, Japan Foundation și Cinemateca Română, propune șase dintre producțiile nipone recente, din 2011-2013. Intrare liberă.

3. Tot azi intră în cinematografele de la noi AMY, documentarul lui Asif Kapadia despre Amy Winehouse, artista britanică luată peste picior de mulți, înțeleasă de puțini. Jazz și idoli, bulimie, prieteni vechi și prieteni noi, petreceri seară de seară, contracte, iubiți așa de terminați că-i aduni cu fărașul, droguri și alcool, faimă, un tată prea prezent și o mamă prea absentă, toate la douăzeci și ceva de ani, fără happy end. Bonus: rockstarurile pe care le iubim & pe care le avem pe tricou

4. Sculpturi vii, burgeri, bongo, viniluri, experimente, de vineri până duminică, la Baraka. Sună a weekend plin și chiar e. Highlight-ul e DEJA-NU, eveniment sinestezic rezervat pentru sâmbătă de la 19:30, când Marie-Lou Desmeules, tipa cu sculpturi vii, BDSM, pop-art și sarcasm, va crea un personaj, ghidată sonor de Silent Strike. Bonus, cântare frateleNORD. Acces liber, pe bază de rezervare.
 
5. Sub deviza Ultima seară de vară, întâia seară de FloreascaFunk, Discotecă și Piscina Floreasca fac un party cu intrare liberă vineri, de la 6. Bonus: piscine în filme
 
6. De la 7, La CARE Café (Olari 8) se încinge o discuție despre Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții aka TTIP. Înțelegem de ce e nașpa pentru noi toți și ce putem face împotriva lui de la Mădălina Enache - Stop TTIP, Lucian Știrb - Fundația TERRA Mileniul III, Claudia Apostol – De clic. 
 
7. Tot vineri e și Noaptea Albă a Filmului Românesc, care se întinde prin tot orașul: la Cinema Studio (Un etaj mai jos & Autoportretul unei fete cuminți), CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Sala ArCub, Muzeul Naţional al Ţăranului Român (Rețeaua citostaticelor & Aliyah Dada), Dianei 4 (Toto și surorile lui), J’ai Bistrot și Deschis Gastrobar. Cu câteva excepții, intrarea la proiectții e gratuită. Detalii.

8. De la 21, pe acoperiș la Magheru One se desfășoară ultima ediție 21 de Nocturne, cu muzică, vin și poezie de Mircea Cărtărescu, Florin Iaru, Traian T. Coșovei și Ion Stratan. Intrarea e liberă, dar pe bază de rezervare.
 
9. La MNAC,  sămbătă de la 11, brunch cu intrare liberă la toate expozițiile din muzeu. Gustări, supă, desert, cafea și băuturi, marca FORM, în cafenea și pe terasă, muzică de la Snagov.
 
10. Cooperativa Tradițională face un festival de film. Filme etno, Culese din Balkani, se proiectează tot weekendul la Cinema Muzeul Țăranului. Bonus, zânele de la Șezătoarea Urbană te învață să coși, sâmbătă și duminică, de la 14. Intrarea la festival e liberă ca pasărea cerului. 
 
11. La Manasia Bar (Stelea Spătarul 13), o seară de Ask Me Anything, adică discuții despre câte în lună și în stele cu oameni care știu alte lucuri decât noi. Primul invitat e Simion Bogdan-Mihai, probabil cel mai tânăr cobzar din țară. După ce terminăm cu descusutul, continuăm cu un after cu lăutari, Șaraiman și ștaif. 
 
12. La Grădina OAR, de la 8, se aude Kepler not Kopernicus, care e un side project al Karpov not Kasparov. Intrarea se plătește în zâmbete. 
 
13. Sâmbătă seara, în Piața Constituției se desfășoară iMapp, ediția a doua. Pe clădirea Casei noastre se proiectează vizualuri inspirate de cele patru elemente primordiale. Muzica vine de la Argatu, Șuie, Parov Stelar și Ledlight Dance Group, iar intrarea e liberă. 
 
14. Ni se pregătesc 40 de motive să venim la Casa Universitarilor, tot atâtea câți expozanți sunt la V for Verde, târg de produse bio și viață sănătoasă. Se fac și workshopuri, e și o tombolă, iar intrarea e 10 lei. 
 
15. Last Rooftop of the summer de la Teddy Bear e tot sâmbătă, pe zi, de la 15 la 22, pe Nicolae Caramfil 71. Dole&Kom, The Model, Mano și MoonSound ne pun să dansăm, iar intrarea e 40 de lei.

16. Se lansează numărul 11 din Gazeta de Artă Politică, la Centrul Claca (Fabrica Pionierul), sâmbătă de la 8. Tema numărului 11 este locuirea în provizorat, în condiții de maximă nesiguranță, pe stradă, în centre care oferă servicii temporare persoanelor fără adăpost sau persoanelor abuzate. Se lasă cu party, posibil și cu lăutari.
Pin It email