16 (şaişpe) recomandări de weekend

Carina Cozminschi | 27 Oct 2017

Sperăm că sunteți pregătiți pentru tot ce se-ntâmplă weekend-ul ăsta.

VINERI

[film] De la ora 19:00, la Cinema Union e Cineclub Queer - săptămâna asta vedem Mädchen in Uniform (r. Leontine Sagan), care în 1931 era unul dintre primele filme care abordează deschis tema relațiilor amoroase dintre femei. Intrarea este liberă, iar la final va avea loc o discuție moderată de criticii Andrei Luca și Georgiana Madin.

[performance] Spații Vii își propune să anime Bucureștiul, prin renunțarea la realitate as we know it, transformând fiecare loc ales, printr-o intervenție, într-un teritoriu supraREAL. Astăzi, de la 20:00, pe Maria Rosetti 36, are loc ultimul eveniment din seria care ne-a arătat Bucureștiul altfel, revenindu-se prin apartamentul 15, de la etajul 3, la o scară umană, la gesturi mici, focusate pe interior, pe atmosfera unei case private și pe prezența omului în ea. Intrarea se face pe bază de înscriere, printr-un mesaj gazdei noastre la sorin.manica@gmail.com.

[teatru] Spectacolul care are tot ce îi trebuie ca să nu vrem să îl ratăm: pe Florin Piersic Jr. în rolul principal, pe Horia Suru ca regizor și o joacă pe textul Every Brilliant Thing de Duncan Macmillan. O mie de motive se joacă astăzi de la 20:00 la POINT și spune povestea lucrurilor frumoase din viața asta, care te fericesc când începi să le cauți.

[expo] Take a ride cu mașina timpului la Faces of Creativity, care se întâmplă de la 19:00 la Apollo111. Inițiat de Gambrinus Vintage în colaborare cu fotograful Miluță Flueraș, proiectul îi cinstește pe creativii care sfidează linearitatea timpului, îmbinând trecutul cu prezentul și viitorul ca într-o joacă, reinventându-le.

[party] Macaz a auzit că vă era dor de o animăleală cum numai io.rege știe să pună în scenă, așa că de la 22:00 se întâmplă Tzaca Paca Party II, o revenire în forță de manele, romales, lăutărie și metale. Dress code-ul vă propune să vă aduceți la viață alter-ego-ul, dar vă primesc și dacă vă îmbrăcați în your usual self.

[party] Club Sportiv înseamnă mișcare până dimineața cu o echipă imbatabilă de techno, formată din Chlorys, Ron Morelli și Cosmin TRG. În Control, după lăsatul serii.

SÂMBĂTĂ

Dacă ați avut drum pe la Centrul Educațional Replika pentru unul din spectacolele lor de teatru, nu aveați cum să nu simțiți și energia locului, a cărui istorie o puteți experimenta astăzi, de la 21:00, într-un spectacol-instalație-itinerant. Pe ce stăm este un proiect al Asociației culturale ADO și Asociația Culturală Replika și adună materiale filmate pe Strada Lânăriei 93-95 din perioada 1850-2014. Intrarea e pe bază de rezervare, iar fiecare spectacol permite doar 30 de spectatori, deci fuguța cu mail-uri la centrulreplika@gmail.com.

[concert] Sofa Surfers împlinesc 20 ani de activitate, așa că așteptați-vă la un concert one of a kind la Control, după ora 23:00.

[party] Atenție, serie de petreceri ahead. Una se întâmplă la Manasia de la 21:00 - I can't stand the rain, cu muzici de Tone Tavi & Mitici. Dacă empatizați cu ei, mergeți de dansați cu ei.

Încă o noapte, încă un party la Macaz, de data asta caleidoPOP party #9. Alina M2A ne arată ce piese a mai descoperit de când au început să cadă frunzele din copaci începând cu 23:00.

Cât de creativi puteți să fiți cu un dress code de Mambo italiano? Arată-ți la grande belleza la Apollo111 de la 23:00 pe muzicile lui Rammon.

Încălzirea pentru Halloween se face în mansarda A3, printr-o noapte cu cele mai scary hituri ale RomPop-ului din perioada 90. Discoteca'n Casa Groazei începe de la 22:30, when our dark sides come out to party.

Pentru al 6-lea an la rând, Rokolectiv și Institutul Goethe își unesc forțele pentru Dekolectiv, care aduce cei mai interesanți artiști de muzică electronică din sfera germană, pentru o seară-până-dimineață de zbânțuială la Club Guesthouse.

DUMINICĂ

[teatru] În Cea mai călduroasă zi din an, doi oameni se întâlnesc la ieșirea dintr-un spital. Sunt aproape imposibil de pus împreună, și totuși vor trăi într-o zi o poveste întreagă de dragoste. Spectacolul scris și regizat de Bogdan Th. Olteanu se joacă la Teatrul Apollo111, de la ora 20:00.

[documentar] Vara asta trupa de teatru independent Frilensăr s-a plimbat pe conturul țării, ca să ducă teatrul acolo unde nu există scenă, la oamenii care poate au cea mai mare nevoie de el. Au hotărât să scoată Granița, un documentar despre peripețiile lor, pe care îl vedem de la 19:00 la Centrul Cultural Ceh.

[film] La Cinema Elvira Popescu aveți ocazia să o vedeți pe actrița Juliette Binoche, nu doar în filmul Polina, danser sa vie, ci în care și oase la o discuție după proiecție, unde va răspunde la întrebări alături de regizorii Angelin Preljocaj și Valérie Müller. Filmul începe la 16:00 și spune povestea unei balerine care, ajunsă la maturitate, simte nevoia să iasă din regulile impuse ale acestui stil clasic de dans, începând o explorare a artei și a sinelui.
Pin It email