16 (şaişpe) recomandări de weekend

Carina Cozminschi | 01 Dec 2017

Cum ne petrecem mini-vacanța de 1 decembrie.

VINERI

[concert] Michelle Gurevich (aka Chinawoman) ne cântă dorul în Control, de la 20:00. Muzica ei atârnă între tragic și glam, între copilăria ei din Rusia și scena queer din Berlin. La limita dintre lumi sunt și spectacolele ei, care te plimbă prin motive experimentale Art Pop și noir cabaret, cu influențe din Europa de Est ca cherry on top.

[film+concert] Clubul Țăranului sărbătorește românește cu pită, slană și țuică din partea casei și cu un documentar făcut de Peter Hurtley – irlandezul din România, care iubește țara asta mai mult decât unii dintre noi cei care ne sărbătorim astăzi. Vizionarea Descoperă România de la 19:00 e urmată de un Q&A cu regizorul și de o cântare de-a lui Nea Vasile & Taraful de la Marsa.

[film+party] O seară românească se anunță și la Centru, unde se proiectează două filme din cinemateca de aur: de la 18:00 Două lozuri (r. Aurel Miheles, Gheorghe Naghi) urmat de Operațiunea monstrul (r. Manole Marcus) de la 19:30. Noaptea se termină la fel de românesc pe muzicile lui Liviu Zamora, care promite best of Pheonix, Iris, Partizan și alți compatrioți.

[film] Dacă ați fugit la munte în week-end, mergeți la Teatrul Gong Sibiu la premiera lung metrajului de debut - deja premiat în festivaluri - al regizorului Cristi Iftime. Când vă întoarceți în București să ne povestiți și nouă cum arată relația tată-fiu jucată de our favourites Adrian Titieni și Alexandru Potocean. Marița poate fi văzut în fiecare zi, așa că aruncă un ochi pe programul cinematografelor.

[film] Un alt film românesc de debut e de văzut zilele astea la cinema - Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor (r. Emanuel Pârvu) cu Șerban Pavlu, Florin Zamfirescu și (din nou) Adrian Titieni.

[party] The return of the Sextonik e numele petrecerii din seara asta de la Apollo111, care promite să ne țină acolo cu hituri până devreme a doua zi.

Înainte să-ți începi sau închei seara, dă o fugă și până în Piață să ne vedem la ochi și să îi vedem.

SÂMBĂTĂ

[film] De la 19:00 la Union ne adunăm pentru Cineclub Queer, care proiectează Flesh - primul film din trilogia lui Paul Morrisey cu același nume, despre o zi din viața unui hustler de pe străzile New York-ului. Ne uităm la una dintre primele reprezentări ale exploatării sexuale a bărbaților din cinematograful american după care povestim despre ea într-un dialog cu Andrei Luca & Georgiana Madin.

[party] Eugen Rădescu transformă Apollo111 într-un dirty disco de la 22:00. Pe cât sunt de guilty pe atât sunt de ascultate și mai ales dansante așa că nu rata un gen de ediție specială a petrecerilor din sufrageria ta, de data asta pe un ring de dans legitim.

[party] Voloka&Bica aduc vara înapoi în iarna care de-abia începe cu ediția a doua de SUMMERish la Manasia. De la 22:00 poartă-ți bikini-ul pe sub pulover de amorul artei sau în caz că te încălzești a bit too much on the dancefloor.

[performance] Mai actor, mai dansator - Paul Cimpoieru ne arată la ce a mai lucrat de la 20:00, la Green Hours, unde e premiera Homo Love - „absolut nimic despre iubire”. Performance-ul e în varianta de work in progress și vine ca un montaj de emoții legate de un sentiment pe care vă lăsăm să îl ghiciți.

[film] La Cinema Muzeul Țăranului începe o săptămână lungă a filmelor scurte din cadrul Bucharest Short Film Festival. Selecția de anul acesta adună 87 de filme din 35 de țări, dintre care multe sunt premiere pentru România. Nouă ne e close to impossible să alegem între ele, nu mai vorbim de recomandat, așa că vă lăsăm sarcina de a consulta programul festivalului.

La librăria Kyralina găsești de la 18:30 lucrări asemănătoare celor de pe pereți, de data asta pe cărți poștale și sacoșe de pânză serigrafiate în ediție limitată de artista Oana Lohan. Lucrările surprind mixul de franțuzesc și românesc care stăpânește universul Oanei și pe care ea l-a transpus în cele mai mișto lucrări grafice, pe care o să vrei să le incluzi în cadourile de anul acesta.

DUMINICĂ

Fanii lui Lil Peep se strâng de la 16:30 în Parcul Izvor pentru un memorial în amintirea celui care le-a colorat news-feed-urile cu videoclipurile lui emo hip-hop. Puteți aduce orice vă amintește de artist, iar organizatorii sugerează baloanele roz în amintirea șuvițelor lui vopsite.

[teatru] Ne lăsăm purtați pe versurile lui Emil Botta de la 19:00 la Unteatru, unde se joacă spetacolul Poezia Visului (r. Miriam Răducanu). Lari Grigorescu exploatează mijloacele emoționale ale poeziei într-un spectacol recital despre vis ca purtător de semnificații și înțelesuri ce ni se descoperă.

[teatru] La Green Hours mai e o premieră, de data aceasta a unui spectacol de teatru care poate să spună totul sau să nu spună nimic. Bătălii, regi și elefanți (r. Daniel Chirilă) ni-i arată de la 20:00 pe Tiberiu Enache și Ovidiu Cosovanu neliniștiți în căutarea răspunsurilor la veșnicele întrebări despre condiția artistului și, în final, a omului. Hai să îi vezi pe băieții ăștia care nu au de gând să se oprească din căutat prea curând.
Pin It email