17 (şaptişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 26 Iun 2015

Multe lucuri de făcut, văzut, ascultat și petrecut în frumoasa capitală, dar și în țară.

1. Azi, de la 18:30, la Clubul Țăranului, se joacă spectacolul Voi n-ați văzut nimic, despre moartea lui Dinte, parcagiul mort la Secția de poliție 10 în primăvara anului trecut. Povestea o găsești documentată pe larg de Ștefan Mako de la Casa Jurnalistului. Intrarea este liberă.
 
2. Se deschide Cetatea Artelor, spațiu multicultural în căutare de liceeni și studenți pasionați de artă, pe Henri Coandă 38. Se sărbătorește în seara asta cu un jam session cu Mihai Iordache, Emi Ionescu, Ati de Chile și alții. Matze și Rolf vin cu V.I.D.E.O.T.E.C.A., adică un colaj audio-video dadaist. Începe la 20:00. 
 
3. Tot azi, dar la Arenele Romane, e un mare rave, cu Super Flu, Monkey Safari, Kruse & Nuernberg, Mihai Popoviciu și Toygun. Accesul e pe bază de invitație, de care faci rost contactând organizatorii. Detalii
 
4. La Cluj, a început Electric Castle. La Castelul Banffy o să se audă Fatboy Slim, Parov Stelar cu bandul, The Glitch Mob, Rudimental, Nouvelle Vague, The Prodigy, Apparat și o droaie de alți muzicieni străini și români. Abonamente nu mai sunt, dar poți să-ți iei pass pentru o singură zi, care costă 150 de lei. Cum a fost în 2013 și-n 2014.

5. Anim'est e la Brașov în perioada 25-28 iunie, cu super-filme de animație proiectate zilnic în Piața Sfatului și la Centrul Cultural Reduta. Tot la Redută vei avea parte de nopți una și una. Vineri, de la 00:00, te așteaptă senzații stranii la Creepy Animation Night (15 lei biletul). Sâmbătă, de la 23:30, urmează Trippy Animation Night (10 lei), cu un program extravagant de filme ciudate, malefice sau pur şi simplu nepotrivite, de la curatorul și colecționarul Michael Helmerhorst. Dacă ești major și fan whiskey, recomandăm să ajungi mai devreme la Redută în ambele zile, pentru Jameson Tasting Sessions, între 19:00 și 22:00. Programul.
 
6. La Galeria Posibilă (Popa Petre 6) se deschide expoziția Cutia/Teritorii împrumutate. Sorina Vazelina și Lucian Bran sunt artiștii, iar accesul este liber până pe 12 iulie, de joi până sâmbătă, între orele 17 și 21.
 
7. Weekendul ăsta ai din nou șansa să înveți să privești Bucureștiul cu alți ochi. Sâmbătă, Asociația Bucureștiul meu drag organizează un tur de explorare a zonei Cotroceni-Regie-Basarab, cu plecare de la Hanul Gabroveni, la ora 18:45. Tot de la Gabroveni se pleacă duminică, la ora 10, cu Asociația Make a Point, care vrea să-ți arate un Pantelimon pe care nu-l știai. Participare gratuită.
 
8. Mai sunt și două pool party-uri: unul la Club Oasis, care începe de sâmbătă și promite să țină 32 de ore, iar accesul se face pe bază de invitație. Celălalt e la Playa Verde, de aniversare a doi ani de The Rabbit Hole Records, tot sâmbătă. Pun muzică Dorian Paic, Pagal, Piticu, Herodot și alții. Biletele costă între 20 și 40 de lei, în funcție de ora întrării. 
 
9. În Control, Hostel Casablanca #3 îi aduce sâmbătă pe Chee Shimizu, Vladimir Ivkovic și Pantazică și Bogdan, de la Orbita Lacustră. Chee Shimizu e un DJ și producător japonez care mixează la cele mai cool party-uri din Tokyo, atunci când nu se ocupă de record shop-ul lui, Organic Music. Vladimir Ivkovic vine cu labelul de tech-house Desolat și cu vibe-ul de muzică experimentală nemțească de la Salon des Amateurs din Dusseldorf. 
 
10. Dacă sâmbătă ai chef să explorezi muzica indiană, poți s-o faci la Hermitage (Mihai Eminescu 127), unde se desfășoară proiectul Urban Mystic. World Spiritual Music Experience. Vin doi artiști indieni, care o să te învețe muzica Veddelor și ce-i aia raga, tabala sau sitar. Începe la 19 și contribuția e după generozitate și portofel.
 
11. Sâmbătă de la 20:00, la ArCuB e Jazzaj – concert Endurance, Sorin Zlat Trio. Pianul, contrabasul și tobele se amestecă și iese o fuziune de cool jazz, latin, post-bop și clasic. Biletele costă 25 de lei pentru studenți și elevi sau 45/35 de lei, preț întreg.
 
12. La Casa Universitarilor, sâmbătă și duminică e Bounty Fair, adică târg de handmade cu peste 50 de artizani și branduri. Mai sunt și ateliere de handmade, o terasă primitoare, board games și o zonă de relaxare în pădure. Intrarea e 5 lei.
 
13. De sâmbătă până duminică, Organizația pentru Educația Nouă cheamă tinerii din Timișoara la VLOG U, proiect de educație non-formală. Se dorește stimularea participării tinerilor în bunul mers al comunității, astfel încât să devină actori activi în comunitatea din care fac parte. Evenimentul se desfășoară la Casa Tineretului (str. Arieș, nr. 19) și îi aduce la Timișoara pe Bianca Adam (Tequilla), Noaptea Târziu, băieții de la 10 Lucruri, Mircea Bravo și Zmenta pentru discuții prin care să se găsească soluții pentru una dintre problemele identificate în comunitatea locală - lipsa unui spațiu de manifestare și exprimare liberă a tinerilor.
 
14. Creative Writing Sundays îl cheamă pe Alex Tocilescu la J'ai Bistrot București, de la ora 15. Costă 50 de lei, dacă vrei să și primești feedback pentru un text scris de tine, sau 30 de lei, dacă vrei doar să asiști la discuții. Și să iei notițe.
 
15. Duminică, de la 15, la Deschis Gastrobar (Splaiul Unirii 160) e party Bears on the Roof, cu Mathias Schaffhäuser, The Model și MoonSound. Biletele costă 40 de lei și se iau doar în avans. 
 
16. Duminică seara, de la 9, la UnArte are loc Gala Absolvenților de la departamentul de modă - design vestimentar. Se prezintă colecțiile viitorilor designeri care tocmai termină licența sau masteratul. 
 
17. La Arenele Romane, duminică, Slash revine în România, alături de Myles Kennedy & The Conspirators. Biletele costă între 120 și 300 de lei.  

***
Fotografie de Adi Bulboacă
Pin It email