20 (douăzeci) de recomandări de weekend

Redacția | 24 Iun 2016

Un weekend-curcubeu, cu petreceri fără număr și mult stat pe-afară.

VINERI

1. De la 18 la Piața Universității se iese din nou pentru că parlamentarii noștri au profitat de căldură să voteze niște legi care îi protejează. Au făcut cei de la Vice o sinteză, să nu zici că nu ai motive de ieșit. 

2. 15 institute culturale au pregătit niște evenimente speciale pentru cea de-a 10-a ediție a Nopții Institutelor Culturale. Centrul Ceh organizează de la ora 20:00 vernisajul expoziției Anca Raluca - B L A N K, despre care artista spune că „evocă fenomenul de hoarding, care a apărut în ultimul deceniu de comunism, când România exporta mare parte din producţia internă pentru a-şi plăti datoriile externe, lăsându-i pe locuitori în situaţia de a se chinui pentru obţinerea propriilor mijloace de trai. În timpul acestei perioade oamenii au început să valorifice ce considerau a fi bucăţi sau resturi importante, care ar fi putut fi refolosite cândva la repararea sau îmbunătăţirea unor bunuri deteriorate.” De la ora 22:00 începe un party powered by HRTL și Chlorys. La Institutul Francez aveți de la 19:30 un concert de jazz, organizat în parteneriat cu Green Hours, iar de la 21:30 la Cinema Elvira Popescu veți putea vedea La Passante du Sans Souci (r: Jaques Rouffio), un thriller clasic, cu Romy Schneider și Michel Piccoli în rolurile principale. Seara se va încheia cu Mademoiselle Cantatrice, un performance unic, care o va înfățișa pe cântăreața Laetitia Volcey sub forma unei siluete de patru metri, animată de proiecții video. Acesta începe de la ora 23:00. La Institutul Cervantes aveti de la 21:00 un atelier-recital susținut de bandeoneonistul argentinian Omar Massa, iar de la 22:30, Shorts from Spain, o selecție a unora dintre cele mai bune scurtmetraje de limbă spaniolă din ultima vreme.

Pentru a nu te pierde printre evenimente, poți folosi cu încredere #NIC10, aplicația oficială a Nopții Institutelor, creată de Newzeum şi care te va ajuta să te organizezi mai bine.

3. Sărbătorim revenirea revistei Arte și Meserii pe print, într-un format nou și gigea. Echipa A&M s-a încăpățânat, a adunat fotografi, ilustratori, scriitori, muzicieni, actori și regizori, din țară și de aiurea și i-a băgat pe toți în aproape 150 de pagini care se dau gratis, cadou pentru pasionații de artă. Începe la 20:00, la BackYard Garden&Pub (Popa Nan, nr. 5); în program sunt incluse: concert Fine, It’s Pink, lectură Corina Sabău, teatru cu Ana-Maria Guran, expoziții Leonid Tișkov și Mircea Pop. Intrarea e liberă.

4. La Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Sânzienele aduc o sărbătoare cu târg meșteșugăresc, expoziții de fotografie, atelier de coronițe de sânziene, și muzică și dansuri tradiționale, care începe de la 9 dimineața. Dacă ești sărbătorit de Sânziene sau dacă mergi îmbrăcat în costum popular, ai intrare liberă. Dacă nu, te costă 10 lei.

5. Pe strada Dumbrava Roșie nr. 2, la Maison 13, de la ora 19:00 ai o expoziție a doi artiști vizuali români, Cristina Ștefan și Răzvan Dumitru. O să fie și cu live session și set de la Zammorian. Intrare liberă.

6. La Arenele Romane e un eveniment Amnesia presents, adică party cu Matthias Tanzmann, Cuartero, Mar-t și Premiesku, exact cum se aude și-n Ibiza. Bilete între 40 și 60 de lei, în funcție de când te hotărăști să le cumperi.

7. The Amsterdams concertează acustic la Grădina cu Filme (Lahovari 7), de la ora 8 jumate. Biletele costă 30 de lei și le găsești pe Eventim.

8. Conferință despre vizualul dadaist la Biblioteca Națională, vineri și sâmbătă. E cu intrere liberă, iar detalii și programul sunt aici.

9. Marian Sorin Rădulescu își va lansa de la ora 19:30, la Cinemateca Eforie, cartea „Între viață și filme”. După lansare, va avea loc proiecția unuia dintre cele mai importante filme românești de dinainte de '90, chiar dacă nu și unul dintre cele mai cunoscute: Suta de lei, în regia lui Mircea Săucan, cu Ion Dichiseanu și Dan Nuțu în rolurile principale.

SÂMBĂTĂ

10. La ora 15:30, la Arcul de Triumf, începe #BucharestPride2016, parada LGBT anuală. Mergem cu mic cu mare să cutreierăm orașul în familie, și să arătăm că iubirea e la fel pentru toți. Cum am văzut pride-ul de anul trecut.

11. În Control e party-ul de wrap-up pentru Pride, de la 22:00. Put on your queerness, avem muzici de iubit pe ele, discotecă inclusă, all for 15 lei.

12. Cel mai queer party e cel oficial de Pride, din Queens (Bd. Carol 1), cu Dj Alexander, gogo dancers și cele mai rainbow vibe-uri.

13. La Grădina Uranus se întâmplă Picnicul Fonic, adică un party cu două scene, Vis și Abis, pe care urcă mandar, Raresh, Cezar, Gescu, Anchorsong, Danaga, Morf, Wojtek, Gasiorowski, Hermigervill. Pe zi, de duminică dimineața, vin Barac, Sit, Priku, Kozo și Cap. Burgeri de la Modelier, freshuri, fussball și pingopng, tot ce trebuie să nu mai ieși de acolo până duminică seara. Detalii și bilete.

14. În Pădurea Andronache e alt party minimal, cu nume din țară și din afară, timp de 24 de ore. Biletele costă 30 de lei.

15. Paraziții, Vița de Vie și Șuie Paparude urcă pe aceeași scenă la Arenele Romane de la ora 21:00. Biletele costă 45 de lei în pre-sale și 55 la intrare. Party old school, cu iz de adolescență.

DUMINICĂ

16. Kepler not Kopernikus, alter ego-ul celor de la Karpov not Kasparov vin la Manasia să cânte post-pitzi-punk, kraut-jazz & psychedelic-bossa-nova, în perieră, live. Intrare liberă, de la 19:00.

17. Se fac 140 de ani de la nașterea lui Brâncuși, ocazie cu care la Arcub (Lipscani, nr. 84-90) se deschide expoziția Constantin Brâncuși: omul și lucrurile, unde vom vedea obiecte care au aparținut sau au fost create de sculptor. Haine, fotografii, scrisori, desene, dintr-o colecție privată. De văzut între 14:00 și 22:00, de pe 23 iunie până pe 11 septembrie. Acces gratuit.

18. La Food Hood (în Centrul Vechi) ai yard sale cu chestii de adoptat și iubit la preț mult redus, între 10:30 și 18:00. Intrare liberă.

19. În Parcul Carol, de la 17:00, nicecream.fm ne cheamă la un party marinăresc - Water Melon launch party, înainte să o ia cu barca pe Sporadele grecești. Cuvinte cheie: disco, cocktail-uri, hamace, apă, ochelari de soare, ponton.

20. La Macaz (Calea Moșilor, nr. 106), începând cu 19:00, ne așteaptă un sit down comedy cu Robert Balan, liderul demotivațional care umblă pe internet și prin oraș sub numele de Doctor Ursuz. Vrea să ne vindece de gărgăuni, suspiciuni, anorexie, xenofobie, agorafobie, superstiții, datorii, îmbătrânire, idealism, semănătorism, poporanism, alcoolism și capitalism, printre altele. 
Pin It email