20 (douăzeci) de recomandări de weekend

Redacția | 04 Mai 2017

Film, teatru, geek stuff, poezie și muzici, haleu și voie bună, pentru un weekend (foarte) plin.

VINERI

[masterclass] De la 18:30, la CINETic (str. Tudor Arghezi, nr. 3B) e primul masterclass din seria Student's Hub, susținut de regizorul Bogdan Mirică. Tema: Serialul TV vs. Filmul - De la scenariu la produsul final. Intrarea este liberă și se face exclusiv pe bază de carnet de student.

[geek stuff] Poți să-ți scoți hainele de cosplay de la naftalină, pentru că azi începe East European Comic Con. Printre invitații de anul ăsta se numără Tom Wlaschiha și Ellie Kendrick din Game of Thrones, Jefferson Hall din Vikings și Taboo, Christopher Judge din Stargate și nu în ultimul rând, cast-ul serialului HBO autohton Umbre, care îți va da în premieră niște detalii despre mult-așteptatul sezon 2. Nu uita nici de campionatul de Counter-Strike.

[film] Unele dintre cele mai interesante filme europene din ultima vreme sunt proiectate la Festivalul Filmului European, care are loc în luna mai în mai multe orașe din România. Până pe 11 mai, acesta se întâmplă în București, iar în weekend-ul ăsta ai face bine să nu ratezi Austerlitz, un documentar de Sergei Loznitsa despre ce anume ne face să vizităm lagărele de concentrare, Hitchcock/Truffaut, un must pentru orice cinefil hardcore, sau Safari, un film tulburător despre turismul de vânătoare și natura umană, în stilul caracteristic al regizorului austriac Ulrich Seidl. Mai multe recomandări aici.

[film] Filmele documentare în licee continuă: adDOC proiectează Proiecționistul (Norbert Fodor, 2016), la liceul Coșbuc din București, de la 17:30. Trailer

[teatru] Nicoleta Lefter = Nina? Yep, într-o montare nou-nouță după Pescărușul, în regia Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Odeon, de la 19:30. 

[teatru] De la 19:00, la unteatru, se joacă din nou Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vișniec, în regia Cătălinei Buzoianu. Dacă mergi în grup, al 6lea bilet e din partea casei. 

SÂMBĂTĂ 

[carte] Nora Iuga inaugurează la Muzeul Literaturii Române prima serie de evenimente din cadrul proiectului cultural Scriitori contemporani la muzeu. Asta înseamnă că timp de 4 ore (începând cu ora 13:00), scriitoarea va deveni „muzeograf” al expoziției de bază vernisate la sfârșitul lunii martie în noul spațiu al MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8.

[astro] Dacă pe lista ta de must have-uri de la viață intra și un selfie cu Dumitru Prunariu, sâmbăta asta poate fi șansa ta. Astrofest se întâmplă în parcarea din fața Bibliotecii Națională, începe la 15:00 și se termină cu o oră înainte de miezul nopții, include o discuție cu cosmonautul român, o expo de telescoape, ateliere și workshopuri, și, dacă vremea nu e nasoală, o serie de observații astronomice, începând cu orele 19:00 (Luna, Jupiter, Messier 13). Intrare liberă & spor la stele. 

[haleu & voie bună] Bucateria înseamnă o mână de prieteni cu un cuptor și o plită, pe care i-ați prins sigur dacă ați ajuns în ultimele luni în Manasia, se ascundeau după geamurile aburinde. Weekendul ăsta se schimbă treaba și magnificii de au inventat cele mai bune sandvișuri de beție (aka Făt Frumos și Draga mea) ies din rulotă să bea cu clienții. Azi și mâine, de la 16:00 până la ultimul mâncău, is Bucateria official launch (iar dacă ajungi mâine după 19:00, pune Andreea Borțun muzică în grădină).

[civism] De la 18:00 în Green Hours vei avea în fața ta 4 membri USR, doi senatori și doi consilieri la PMB și la sectorul 2, cărora poți să le pui întrebări despre activitatea lor de până acum. 

[poezie & muzici] De la ora 18:00, în Control, are loc a treia lectură de poezie Subcapitol. Citesc Nora Iuga, Livia Ștefan și Angela Baciu, moderează Bogdan Șerban, iar de OST se ocupă Marius Chivu. 

[foto] R.A.P.I - Romanian Archeological Photography Index e un proiect al fotografilor Michele Bressan și Bogdan Gîrbovan, pe care îl prezintă de la 18:00 la Centrul Multicultural al UTBv (Bd. Eroilor 29). 

[artă & haleu] De la 17:00 la 20:00, Livia Fălcaru și Reg se suie pe câte un scaun și pictează un perete din Lente, timp în care tu poți să le faci poze, să dai un live și/sau să bei o bere.

[bucurești] Mihnea Mihalache-Fiastru și tatăl lui, Traian Mihalache, te invită la prima întâlnire dintr-o serie de discuții despre oraș. Aceasta este dedicată cartierului Văcărești-Tineretului-TImpuri noi, pe care cei doi îl știu ca-n palmă. Afterparty-ul e cu bere și muzica aleasă de Fiastru, ajutat de Glue Eyes. Locul de întâlnire: Splaiul Unirii, nr. 160, după ora 20:00.

[teatru] S-ar putea să mai prinzi bilete la Casătoria de Gogol, în regia lui Yuri Kordonsky, la Bulandra Izvor. Începe la 19:00. 

[teatru] Radu Afrim strikes again, de data asta la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, cu spectacolul Dacă am gândi cu voce tare, de Adnan Lugonić, care are două reprezentații weekendul ăsta, de la 19:00. De coregrafie s-a ocupat Flavia Giurgiu, de muzică Alex Bălă (Plurabelle).

[party] Sala Polivalentă, The Mission, Solomun. 

DUMINICĂ

[teatru] Istorii personale ale unor oameni, refugiați, emigranți sau izgoniți, și câteva întrebări de politică internațională, foarte utile în acest moment, sunt dintre atu-urile spectacolului de teatru documentar Corp străin, regie colectivă, la Teatrul Evreiesc de Stat. De la ora 19:00. 

[civism] De la ora 17:00 se fluieră iar anti-corupție în Piața Victoriei și se merge spre Parlament, unde paște de data asta grațierea condamnaților la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită și trafic de influență. 

[performance] La MNAC, după 20:30, Cinty Ionescu mixează bucăți din documentarul interactiv despre depresie Fața Ascunsă, care cuprinde interviuri cu 15 persoane de vârste și sexe diferite din București care au suferit sau suferă de depresie.
Pin It email