5 (cinci) recomandări de weekend

Redacția | 01 Noi 2013

Teatru absurd, filme de groază, fantezii manga. Da?

1. 1, 2 și 3 noiembrie sunt Serile Teatrului Absurd, spune Teatrul Mignon, și nu putem decât să ne intrăm în roluri. Buzunarul cu pâine (vineri, 19:00), The Human Trashcan (vineri, 21:00), Cabaretul cuvintelor (sâmbătă, 19:00), Tabloul (sâmbătă, 21:00) și The Bald Soprano (duminică, 19:00) așteaptă să fie văzute pe Strada Hristo Botev 1. Un bilet costă 20 de lei. Gazdă și inițiator, Alexandru Nagy.

2. Zilele Filmului Polonez încep pe 2 noiembrie la București, la Cinema Studio, și aduc șapte filme poloneze din ultimul an și ceva. Sâmbătă, de la 8 seara, e la rând Ești Dumnezeu, un film despre Paktofonika, grupul de hip-hop care a marcat scena muzicii poloneze de după 1998 și al cărui fondator, Magik, s-a sinucis în 2000, de Crăciun, aruncându-se de la etajul 9. 

3. Tot pe 2 noiembrie începe și Nijikon, convenția fanilor anime din România, loc de manga, jocuri, cosplay și tot ce face bine uneori la cap. Sâmbătă și duminică la Turbohalle, între 10:00 și 20:00. 15 lei biletul la intrare.

4. Dacă ești la Brașov (și la Bran), de ce nu Halloween prelungit la Dracula Film Horror and Fantasy Festival? Filme cu duiumul (inclusiv clasice horror ale anilor 1960 și primele filme cu Dracula), petreceri tematice în beci la Festival '39 și la Castelul Bran, expoziție de desen cu monștri și bestii din folclorul catalan, ceva de groază.  

5. Lucrător 2.0 își continuă periplul prin țară și se oprește duminică, la 19:00, la Teatrul Național Timișoara. Du-te, nu șoma.

BONUS 1: 2 filme de Claire Denis și un debut onirico-vintage erotic în lungmetraj al lui Yann Gonzalez la Festivalul Filmului Francez, sâmbătă și duminică.

BONUS 2
: După o vară lungă în Grădina Eden, toamna-iarna aparține Clubului Eden, care se deschide vinerea asta în catacombele kinky ale Palatului Știrbei.
Pin It email