5 (cinci) recomandări de weekend

Redacția | 13 Iun 2014

Pelicam, Street Delivery, TIFF la București, aniversare și Nucleu 0001.

1. La Tulcea, începe, vineri, Pelicam, festivalul de film despre mediu și oameni. Programul e doldora de documentare despre animale și păduri, despre oameni care încearcă să mănânce mai sănătos și oameni care fug de oraș, workshopuri dedicate documentariștilor și expoziții. În prima seară de festival, va răsuna muzică turcească în Piața Mircea cel Bătrân, că e concert Baba Zula. 

2. Nici nu mai e nevoie să-ți spunem că, dacă ești în București, Timișoara sau Iași, Street Delivery scrie pe tine. Cu arhitectură, ecologie, societate civilă, teatru, arte și toate ideile și inițiativele bune care pot încăpea într-un cort, într-un weekend de vară stropit cu bere și limonadă. La București anul acesta, Street Delivery se prelungește Peste Drum, adică în fața blocului Eva, unde vor avea loc prezentări interactive și proiecții de film pe teme de arhitectură și regenerare urbană.

Bonus1: Calup își lansează campania de crowdfunding pentru CaziNou. Dacă totul merge bine, între 1 și 10 august vei putea să te lăfăi pe scara interioară a Cazinoului, să asculți muzică, să vezi piese de teatru și proiecții 3D pe clădire. 

Bonus2: Subcarpați își lansează noul album vineri seara, în capitală.

3. Retrospectiva TIFF
la București continuă, deci nu rata șansa de a vedea filmele recomandate de critici și alte producții din festival la care ai poftit. 

4. Dianei 4 împlinește 2 ani și sărbătorește trei seri la rând. Vineri vin să învârtă discul Camil și Rock Dj, sâmbătă se aud Pixels și John Reily, iar duminică e concert We Singing Colors. Intrarea e liberă

5. Galeria Tipografia din Combinatul Fondului Plastic găzduiește, timp de o lună, Nucleu 0001, proiectul unor absolvenți de facultăți cu profil artistic care încearcă să-și creeze o platformă de exercițiu și exprimare, și să mobilizeze deopotrivă comunitatea artistică tânără și publicul. Deschis vineri și sâmbătă.  
Pin It email