7 dintr-un ROD

Emilia Barbu | 18 Apr 2013

Nu sunt nici în trend, nici de sezon. De „must-have” nu cred că au auzit vreodată şi nici nu vin din îndepărtata Chină.

Sunt tot soiul de minunăţii, selectate atent, cu vârful degetelor, cât să facă amiezile mai frumoase: bijuuri unicate, mici invenţii şi obiecte decorative cu iz utilitar, mobilă de oameni simpatici sau tricouri pansive, toate poartă semeţ coroniţa de design românesc şi se găsesc la ROD, sub umbrela Cărtureşti (Verona 15).

7 recomandări de la Emilia Barbu, noul project manager ROD. 

Brăţara Fredo & Pid’jin
Pentru că atunci când vor cuceri oficial şi categoric lumea, o să fie bine să ai o brăţară cu Fredo în lanţuri în loc de o aţă aducătoare de noroc. Şi pentru că e badass şi pun pariu că îţi dă super-puteri. De asortat cu o mutră intrigantă şi ochelari de spion.

Inel Woodish
E genul de chestie pe care, atunci când o vezi, te încrunţi puţin, te prinzi, clipeşti mai repede şi apoi îţi vine să-ţi dai o palmă peste frunte. E ca şi când puteai să inventezi roata din nou, şi totuşi a facut-o fata asta de la Woodish în locul tău. Dar a făcut o treabă atât de simplă, practică şi deşteaptă, că n-ai cum să te oftici prea tare. Merge perfect cu o carte frumoasă şi puţin vânt.

T-shirt cu mânecă lungă „Puzzled & Frazzled”, 109
Pentru că deşi nu e din colecţia actuală, mi se pare că „puzzled & frazzled” intră în categoria „etern pheminin”, şi îl văd căzând frumos pe umeri, dimineaţa la mare. The little black self explanatory T-shirt este noul negru.

Portofel Combina P-2, Alexe Popescu
Pentru că e o mică inginerie origami pe hârtie colorată care luceşte fix cât trebuie. Şi după ce că rezistă la apă şi la alte vitregii ale vieţii, încape şi o măgăoaie de buletin de Bucureşti în el.

Magneţi de Bucureşti, Tea Tomescu

Pentru că au efectul nostalgic al unui abțibild cu Brenda şi Dylan, doar că arată bine. Şi poţi să faci o poveste întreagă din ele şi să te minunezi de cât de umblat eşti, de fiecare dată când deschizi frigiderul.

OSB (obiect-scaun-bibliotecă), Marian Gomoescu
E un fotoliu, în care poţi trăi, practic şi fericit, alături de cărţi şi reviste, biscuiţi, cafele şi tot ce-ţi mai trebuie. Şi mai are şi roţi.

Pandantive şi broşe, Terra Dacia
Pentru că vin sub forma unor chichineţe delicate de porţelan pictat care îţi inspiră tot soiul de drăgălăşenii, de la Degeţica, la şcolăriţe cu gulere scrobite şi pistrui, la Lolita şi ciorapi trei sferturi cu broşa-papion (care,da, e un pic hipsterească) pusă strategic în spatele genunchiului.
Pin It email