7 (şapte) recomandări pentru weekend

Redacția | 21 Sep 2012

Unde să ne culturalizăm (și îmbătăm) weekendul ăsta. Uranus 144, Green Hours, Atelierul de Producție, Fabrica, WASP, Anexa MNAC, The Ark, Fabrica.

1.
Focurile încep de VINERI și nu se termină decât duminică târziu la Balkanik Festival, pe care-l așteptăm cu fustele colorate și salbele pregătite. Trei zile și trei nopți, ca la nuntă, cu muzici și dansuri, târg de meșteșugari, mâncare la ceaun și cafea la nisip. Plus nisip pe jos, că toate astea se-ntâmplă la Uranus 144.
2.
Dacă chiotele și dansurile din buric nu sunt your cup of tea și ai nevoie de o cauză pentru seara de vineri, Occupy Green Hours sună bine. Ficţiuni mici de România e o piesă de teatru pe care n-am văzut-o, dar textul e după Regis Jauffret, care scrie bine, și are numai tinere speranțe în fișa de post, de la regizor până la scenograf. Bonus: printre actori e și Conrad Mericoffer, pe care abia așteptăm să-l revedem. De la ora 20, cu intrare liberă, Calea Victoriei 120.
3.
SÂMBĂTA are iz de fashion: tot în zona Piața Chibrit, la 2 pași de Uranus, The Ark găzduiește târgul de fashion One Scissors Day cu tot felul de branduri de țoale, lenjerie și pantofi cu reduceri la juma de preț. 10 ore de shopping potențial și intrare liberă.
4.
La ora 20 în noul spațiu WASP, al doilea weekend de eXplore Dance Festival îl aduce pe coregraful și performerul american Jeremy Wade cu spectacolul Fountain, urmat de un artist talk. Performance-ul e cu experiență de grup, în care Wade e predicator, șaman, nebun, sau toate deodată. Ca spectator, Brian Seibert de la The New York Times a declarat c-a trecut prin mai multe stări, de la spaimă, la milă și la fascinație.
5.
Mai târziu merge un Atelier de Producție, unde se-ntâmplă Red Bull Music Academy Night cu Four Tet,  un nene care a remixat tot ce a prins, de la Aphex Twin și Caribou, la Sia și Beth Orton, la Thom Yorke și Badly Drawn Boy - și le-a dat un vibe foarte personal de symphonic electronica. Înghesuie într-o singură piesă elemente de hip-hop și dream pop și pe alocuri și folk, iar în ultima vreme s-a dus pe experimental bine de tot. Intrarea e între 20 și 50 de lei, în funcție de oră.
6.
Vara abia a trecut și-n Vamă una dintre distracții era mersul dintr-un club într-altul. Acum se poate lejer și-n București, cu Controlul peste drum de Panic dar și cu club Fabrica și B52 care fac un party comun, la care poți să te preumbli dintr-un club într-altul pe pasarela deschisă. Partyul se numește „Totul la Jumate”, care-nseamnă da, că băutura e la juma de preț. 
7.
Pentru chilăul de DUMINICĂ o sală de cinema întunecoasă sună bine. Despre oameni și melci, filmul lui Tudor Giurgiu, rulează în 10 săli din București, ai toate șansele să fii aproape de una. Iar dacă faci o plimbare prin zona Sfântu Gheorghe, Anexa Mnac e deschisă, și la etajul III de pe pereți și pânze, omuleții lui Bodo se zgâiesc la tine (până pe 29 septembrie.)

BONUS - Pe pagina de Facebook găsiți un concurs care are ca premiu o invitație dublă la Balkanik Festival.
Pin It email